אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל טאואר: "המפעל החדש יגדיל את התפוקה ב־80%" צילום: שאול גולן

מנכ"ל טאואר: "המפעל החדש יגדיל את התפוקה ב־80%"

בעקבות רכישת המפעל ביפן אתמול, טאואר יכולה להגדיל את ההכנסות למיליארד דולר. אולוונגר: "לאסון ביפן לא צפויה להיות השפעה על הפעילות שלנו שם"

05.04.2011, 07:43 | ניר צליק

טאואר־ג'אז, יצרנית השבבים ממגדל העמק, חתמה על מסמך הבנות לא מחייב לרכישת מפעל לייצור שבבים של חברת מיקרון בעיר נישיוואקי שביפן תמורת 140 מיליון דולר. כ־40 מיליון דולר ישולמו במזומן, ו־30 מיליון דולר ישולמו באמצעות הנפקת 20 מיליון מניות של החברה שיונפקו למיקרון, לפי מחיר של 1.42 דולרים למניה, הגבוה ב־5% ממחיר השוק. המניות יהיו חסומות למכירה למשך שנתיים מרגע השלמת העסקה.

בנוסף, לוקחת על עצמה טאואר התחייבויות של כ־70 מיליון דולר לתשלומי פנסיה של עובדי המפעל, שגילם הממוצע עומד על 35. הצדדים נמצאים כעת במשא ומתן לקראת ניסוח וחתימת הסכם מחייב.

"המפעל מרוחק כ־700 ק"מ ממקום האסון ביפן, כך שלא צפויה השפעה על הפעילות", הרגיע מנכ"ל טאואר ראסל אלוונגר.

כושר הייצור הנוכחי של טאואר מאפשר לה להגיע להכנסות מקסימליות של 650–700 מיליון דולר בשנה, כאשר בעקבות הרכישה תוכל טאואר להגיע להכנסות מקסימליות של כ־900 מיליון דולר עד מיליארד דולר.

לדברי אלוונגר, "המפעל החדש מוסיף לנו תפוקה של 60 אלף פרוסות בחודש, כ־80% מכל התפוקה שלנו כרגע. הודענו שהמטרה שלנו להגיע להכנסות של כמיליארד דולר ב־2014, ועם התפוקה של המפעל הזה נוכל להגיע לשם. למפעל יש תזרים מזומנים תפעולי חיובי כרגע, כאשר בשנה וחצי הראשונות רוב כושר הייצור שלו יוקדש למיקרון, ואחר כך נוכל להכניס לקוחות שלנו. עם הזמן נכניס יותר ויותר לקוחות. למעשה, מיקרון תהיה הלקוח הכי גדול של טאואר ב־2011 וב־2012".

בעקבות העסקה פרסמו בבית ההשקעות קרדן סקירה שבה נכתב כי רכישת מפעל מיקרון, שהוא בעל שיעור רווחיות נמוך יותר, עשויה לפגוע בתקופה הקרובה בשולי הרווח הגולמי של החברה, שירדו להערכתם ל־32% מ־42% ברבעון הרביעי של 2010.

למה רכשתם מפעל דווקא ביפן?

"חשבנו שאנחנו הולכים לסגור על עסקה אחרת ביפן, אבל בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. אני חייתי ביפן כחמש שנים ונוח לי מאוד לעשות עסקים עם היפנים. עד עכשיו לא הצלחנו להיכנס בצורה משמעותית לשוק היפני, ובעזרת המפעל ביפן יהיה לנו יותר קל לפנות ללקוחות יפניים, בעיקר בתחום השבבים למצלמות דיגיטליות".

האם אתם קונים גם טכנולוגיה חוץ ממתקן ייצור?

"הטכנולוגיה שמשמשת את המפעל לייצור המוצרים של מיקרון משמשת רק אותם, ואנחנו לא נשתמש בטכנולוגיה הזו בעתיד".

אתם חושבים לעשות קיצוץ בכוח האדם במפעל ביפן?

"יש שם עובדים קבלני חוץ שאולי נחתוך לאורך זמן, אבל רוב העובדים שמעורבים בייצור יישארו שם".

בעקבות הרכישה האם תעדכנו את תחזית ההכנסות לשנה הקרובה?

"הצהרנו שקצב הצמיחה של טאואר השנה יהיה כפול מקצב הצמיחה של השוק. אם אכן קצב הצמיחה של המגזר השנה יהיה 6% כפי שהאנליסטים חוזים, אנחנו נצמח ב־12%. עם סגירת העסקה הצפויה ביוני, ייתכן שניתן תחזית מעודכנת ל־2012".

תגיות