אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשף ב"כלכליסט" - פיאד בהשקת קרן ההון סיכון הפלסטינית: "מתקדמים לעצמאות כלכלית" צילום: נועם מוסקוביץ'

נחשף ב"כלכליסט" - פיאד בהשקת קרן ההון סיכון הפלסטינית: "מתקדמים לעצמאות כלכלית"

ראש הממשלה הפלסטיני: "זה רגע היסטורי, יש לנו תעשיית מחשוב תוססת שצמאה להשקעות. מציע לקרן להשקיע גם בעזה". מייסדי סדרה ונצ'רס, סעיד נאשף וידין קאופמן: "פתוחים לשיתוף פעולה עם קרנות הון סיכון ישראליות. אנחנו קרן עסקית, לא פוליטית"

05.04.2011, 13:45 | מאיר אורבך, רמאללה

ראש הממשלה הפלסטינית, סלאם פיאד, השתתף היום (ג') בהשקת קרן ההון סיכון הפלסטינית הראשונה סדרה ונצ'רס, שייסדו הפלסטיני סעיד נאשף והישראלי ידין קאופמן, ושדבר קיומה נחשף ב"כלכליסט": "אני מאוד שמח להיות כאן ברגע ההיסטורי הזה, ומקדם בברכה את המשקיעים שהגיעו מכל העולם - ארצות הברית, אירופה וישראל", הצהיר פיאד באירוע שנערך במלון מובנפיק ברמאללה.

"יש לנו תעשיית מחשוב תוססת שצמאה להשקעות", אמר פיאד, "החשיבות של הסקטור הזה גבוהה מאוד בכל הנוגע ליצירת מקומות עבודה בני קיימא. תעשיית המיחשוב יכולה ליצור מקומות עבודה בקצב המהיר ביותר, ואנו יכולים לקלוט עשרות אלפי עובדים בתחום הזה מדי שנה".

"בנוסף לעובדה שהקרן יכולה להיות רווחית, אני מאמין שיש כאן עמדה של רצון טוב - לבוא ולסייע לרשות הפלסטינית", הוסיף פיאד, ואמר כי בעיניו על הקרן החדשה להיות פתוחה להשקעות גם בעזה, ולא רק בגדה המערבית.

פיאד ציין כי הכלכלה הפלסטינית גדלה בקצב ניכר בשנים האחרונות: "פלסטין תהיה מדינה קיימת ותרצה לספק מספיק מקומות עבודה בכוחות עצמה, אבל כיום עדיין אנחנו צריכים להיעזר בקהילה הבינלאומית כדי להתקדם. עשינו רבות למען השגת עצמאותנו הכלכלית, והתקציב החדש שלנו מציג את הגירעון הנמוך ביותר שהיה לנו אי פעם. אני מעריך שעד 2013 נקטין באופן משמעותי את הצורך שלנו בתמיכה בינלאומית".

פיאד בכנס. "תעשיית המיחשוב אצלנו תוססת", צילום: נועם מוסקוביץ פיאד בכנס. "תעשיית המיחשוב אצלנו תוססת" | צילום: נועם מוסקוביץ' פיאד בכנס. "תעשיית המיחשוב אצלנו תוססת", צילום: נועם מוסקוביץ

"נציע ליזמים הפלסטיניים לשתף פעולה עם קרנות הון סיכון ישראליות"

הקרן תשקיע בחברות תוכנה ומחשוב פלסטיניות תוך שיתוף פעולה עם הרשות. מייסדיה אומרים כי יתמקדו בחברות השניים ציינו כי סדרה תשקיע בחברות פלסטיניות בתחום המובייל, התוכן ברשת ומיקור החוץ

בפתיחת הכנס אמר ניק הלר מגוגל, אחת המשקיעות המובילות בקרן החדשה, שכיום יש רעב עצום למידע וטכנולוגיה במזרח התיכון. לדבריו, אחוז אחד בלבד מההתוכן ברשת הוא בערבית - שפה שאותה דוברים 5% מאוכלוסיית העולם. "העולם באינטרנט רעב לתוכן בערבית", אמר הלר, "בארצות ערב מרבית החיפושים הם אחרי תוכן בערבית, שמאוד חסר. אנו מאוד גאים להשקיע בקרן החדשה, ומאמינים שהיא תניע את היזמים ברשות הפלסטינית ותיצור כאן אווירה של השקעות".

נאשף עצמו הבהיר באירוע: "אנחנו פתוחים לשיתוף פעולה עם קרנות הון סיכון ישראליות. נציע את זה ליזמים הפלסטינים, ואם הם יהיו מעוניינים לנצל את הידע שנצבר בישראל - נשמח מאוד". קאופמן הוסיף: "דיברנו עם קרנות בישראל ויש תמיכה עצומה והתרגשות. מצד הסקטור הפלסטיני יש התלהבות ורצון לשתף פעולה עם יזמים ישראלים".

ידין קאופמן. "לא אפשרנו למצב הפוליטי להשפיע עלינו", צילום: נועם מוסקוביץ ידין קאופמן. "לא אפשרנו למצב הפוליטי להשפיע עלינו" | צילום: נועם מוסקוביץ' ידין קאופמן. "לא אפשרנו למצב הפוליטי להשפיע עלינו", צילום: נועם מוסקוביץ

"קרן עסקית, לא פוליטית"

בתשובה לשאלה מצד העיתונות הערבית על הרגישות הפוליטית באזור והסכנה להשקעות של החברות הבינלאומיות, אמרו השותפים בקרן: "סדרה מתמקדת בעסקים ואנחנו רואים כאן הזדמנות עסקית טובה. בכל פעם שאתה מתחיל עסק יש הרבה אתגרים, ללא קשר אם הוא ממוקמם ברמאללה. הקרן שלנו היא עסקית ולא פוליטית, והשקנו אותה כי אנחנו חושבים כי יש כאן הזדמנות. לא אפשרנו למצב הפוליטי להפריע לנו".

"לצד ההשקעה, נרכוש גם חלק מהבעלות על החברות ואז נהפוך גם להיות שותפים פעילים שלהן. לא ננהל את החברות, אבל כן נסייע להן בעזרת הניסיון שלנו . אנחנו משקיעים לטווח ארוך וייקח 7-4 שנים עד שהן יהיו בשלות", אמר קאופמן.

"הכסף שיש לנו הוא אמנם לא גדול אבל מספיק לשוק והוא טוב לתחילת בניית פורטפליו של בערך 12 חברות. חלק מהן יצטרכו כספים נוספים ואז נחפש כסף נוסף ממשקיעים אחרים. אחד היתרונות הוא שיש לנו שותפים דוגמת סיסקו וגוגל, שאולי יבחרו להשקיע לצידנו. יש כיום קרנות נוספות שמגייסים כאן, ואולי נשקיע איתן במשותף", הוסיף קאופמן במסיבת העיתונאים.

סעיד נאשף. "השקעה בתקופה קשה", צילום: נועם מוסקוביץ סעיד נאשף. "השקעה בתקופה קשה" | צילום: נועם מוסקוביץ' סעיד נאשף. "השקעה בתקופה קשה", צילום: נועם מוסקוביץ

נאשף ציין באירוע שסדרה בחרה שלא להתחיל להשקיע עד שלא תהיה סגירה ראשונה של הקרן. "לא רצינו ליצור ציפיות בחברות הפלסטיניות, שכבר שבעות מהבטחות שלא קוימו".

 

"לוקח זמן לפתח אווירה של הצלחות"

נאשף ציין באירוע שהוא וקאופמן ניסו לגייס כספים לקרן במשך שנתיים: "זו היתה דרך ארוכה להגיע לכאן. גייסנו 28.7 מיליון דולר, ואנחנו מאוד נרגשים להתחיל להשקיע", ציין נאשף. "עשינו את ההשקעה בתקופה מאוד קשה. אני חש שיש לנו סיפור טוב של שוק המחשוב הפלסטיני, שרעב להשקעות. המשקיע הראשון שלנו היה הבנק האירופי להשקעות, שהעז להזרים כסף לקרן חדשה בתקופה חדשה".

פיליפ דה פונטיין, סגן נשיא בנק ההשקעות האירופי, אמר כי "הקרן המקור לאופטימיות ומקור לרווח עבורנו. באנו לכאן כדי לתמוך בכם אבל אנחנו כאן גם כעסק. מאחר שיש כאן כל כך הרבה אנשים טובים - אתם תשנו את החשיבה על האזור".

ג'יאנלוקה דטורי, מייסד קרן ההון סיכון דפיקסל, אמר באירוע: "אנחנו מבצעים השקעות הון סיכון במקומות לא צפויים, כמו איטליה והרשות הפלסטינית. אני בטוח שכאן יהיה הרבה יותר קל מאשר במקומות מסוימים באיטליה, ומאוד נרגש ליצור כאן הזדמנות ולהעלות כאן את הערך של האנשים והאומה. כאשר יש לך צורך ואין לך ברירה אתה יותר רעב ויותר מצליח, ולכן אני מאמין שיש כאן סיכוי רב להצלחה. אתה יכול להתחיל כאן חברה ולהצליח בעזרת כסף קטן".

אלן צלקו מסיסקו ציין באירוע כי "אנחנו מכסים את השוק בישראל ואירופה באמצעות רכישות והשקעות. בשווקים מתפתחים אנחנו מבצעים בעיקר השקעות לא ישירות באמצעות קרנות הון סיכון דוגמת סדרה ונ'צרס. לוקח זמן לפתח אווירה של השקעות הון סיכון והצלחות".

תגיות