אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבירה שלפני צילום: ירון ויינברג

הבירה שלפני

בפסח יש לשבות משתיית בירה, ואז כמובן החשק מתעורר. "כלכליסט" מציג בירות של סמואל אדמס, בקבוק חדש של פאבו וגרסה ענקית של בזלת

06.04.2011, 13:26 | עמית יריב

חג הפסח המתקרב מביא איתו הפסקה בת שבוע ימים מאכילת חמץ, ובין היתר משתיית בירה. שבוע לפני הפגרה הכפויה "כלכליסט" מציג שני מותגים שכדאי להכיר ובקבוק ענק אחד.

סמואל אדמס והאימפריאליזם. סמואל אדמס היא מבשלת בוטיק בינונית בקנה מידה אמריקאי, שמרכזה בבוסטון ועם מבשלות גם בסינסינטי ובפנסילבניה. היא מייצרת כ־30 סוגי בירות, מקצתן עונתיות - דוגמת הנובל פילז החורפית - ומקצתן בסדרות מוגבלות, מתוך כוונה לשמור על האופי הבוטיקי (עד כמה שאפשר עם יצוא ל־70 מדינות).

בקבוק אחד לשבוע יקב קטרון, מרלו רזרב 2008 בעל גוף בינוני־מלא, אופי ייחודי וטעמים עזים של דובדבן, שזיף אדום, קינמון וקרמל עמית יריבלכתבה המלאה

בשבועות האחרונים הגיעו לארץ הבירות מסדרת ה־Imperial של החברה, שמבוססות על מתכונים קלאסיים של בירות חזקות המיועדות ליישון. ה־Imperial Stout שבסדרה היא בירה כהה מאוד, בעלת ארומות חזקות של אספרסו ומרירות מורגשת. מקורה בחיבה של הצארינה קתרינה לבירות אנגליות. על מנת שהבירה האנגלית תעבור בשלום את המסע הארוך לרוסיה, היה צורך במשקה חזק שישרוד את טלטולי הדרך.

לצד האימפריאל סטאוט כוללת הסדרה גם בירת Imperial White ובירת Double Bock. שלוש הבירות מתאפיינות בשיעורי אלכוהול גבוהים (9.2% לסטאוט, 9.5% לדאבל בוק ו־10.5% לווייט). והגימיק - אנשי טמפו, המייבאים את סם אדמס לישראל, מבקשים להתייחס אל הבירה כאל יין - לבירות האלה "שנת בישול", המקבילה לשנת הבציר ביין. לדבריהם: "הבירה 'נפתחת' ככל שהיא באה במגע עם האוויר, ומומלץ לשתות אותה לאט, ממש כמו יין". בטעימה רבת בצירים שהשתתפתי בה, התקשיתי לזהות הבדלים מובהקים בין שנות הבישול של הבירות, והתרשמתי שדווקא הבירה הכי טובה היתה הכי צעירה.

פרטים: בקבוק 355 מ"ל, 25 שקל.

מבשלת פאבו. בקבוקים חדשים המיועדים לשיווק בפאבים ומסעדות, צילום: ירון ויינברג מבשלת פאבו. בקבוקים חדשים המיועדים לשיווק בפאבים ומסעדות | צילום: ירון ויינברג מבשלת פאבו. בקבוקים חדשים המיועדים לשיווק בפאבים ומסעדות, צילום: ירון ויינברג

 

מבשלת פאבו מתפשטת. מבשלת פאבו (טווס בספרדית) בזכרון יעקב הוקמה בדצמבר כמיזם פרטי של אנשי העסקים נחי ברגידה ועידן גולקו, ותחת שרביטו המקצועי של הברומייסטר ליאור בלמס.

פאבו הוקמה מלכתחילה כמבשלה מסחרית, אבל עד כה היה היקף השיווק שלה מצומצם יחסית, ואת הבירות (המצוינות) שלה היה אפשר להשיג בעיקר במרכז המבקרים של המבשלה ובכמה ברים בודדים.

לאחרונה השיקה פאבו בקבוקי 330 מ"ל של הפילזנר, בירת החיטה, וה־Israel Pale Ale, והם מיועדים לשיווק בפאבים ובמסעדות.

פרטים: כ־28 שקל לבקבוק (מחיר מומלץ).

הענק מהגולן. חובבי בקבוקי הבירה הגדולים (750 מ"ל) זכו לאחרונה לתוספת להיצע. לצד מבחר של בירות בלגיות גדולות, מציעה גם מבשלת בזלת שברמת הגולן בקבוקי 750 מ"ל משלושת הסוגים של הבירה שלה: בזלת פילזנר, דאבל בוק והאייל הענברי של המבשלה.

פרטים: כ־30 שקל לבקבוק.

תגיות