אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא מדינה למינימליסטים

לא מדינה למינימליסטים

ארנסטו ביכובסקי: "יש מוצרים שלפי חוק הכיתובים עליהם צריכים להופיע באנגלית, עברית, ערבית, רוסית ואמהרית. זה הופך את המינימליזם לבלתי אפשרי"

07.04.2011, 09:54 | שלי פריצקר

"ישראל היא מדינה רוויה באינפורמציה ולכן קשה לעצב אריזה מינימליסטית", אומר ארנסטו ביכובסקי, שותף בסטודיו Blend It לעיצוב ומיתוג. "זו מדינה שקולטת עלייה ועל רוב המוצרים חייב להופיע על פי חוק כיתוב ביותר משפה אחת. למשל על אריזות מוצרי החלב חייבים להופיע רכיבים באנגלית, עברית, ערבית, רוסית ואמהרית, ולכן להגיע למינימליזם זה בלתי אפשרי. זה עומד להיות גרוע יותר עם חוק המיחזור, שהוא חוק ירוק חשוב, אבל יוסיף המון אינפורמציה על כל אריזה.

"מינימליזם זאת תורה שלמה, פילוסופיה שלקוחה מהזן היפני - לתת לאדם רק את מה שהוא צריך. בישראל אין מינימליזם במובן הקלאסי ולכן השימוש הנכון יותר הוא במילה 'נקי'. אני יכול להגיד שהעבודות שלי נקיות, פשוטות, בגובה העיניים, אבל זה לא שיש מילה אחת באמצע ומסביב רק לבן. המוצר שלי צריך לעמוד מול החברות הגדולות על המדף ולמכור, ואם הוא לא יצליח אז נכשלתי, על אף כל היופי שבמינימליזם.

סנדוויצ סנדוויצ'ים של AM:PM. המינימליזם מתאים לתל-אביבים סנדוויצ

"בישראל מפרשים ניקיון ופשטות בתור דלות, ולכן בארץ אין מינימליזם במובן הקלאסי, לפחות לא בעיצוב היומיומי. הצרכן הישראלי מפרש דברים כאלו כדלים, כמוצר שלא מעביר חוויית קנייה או חוויה של עושר, ולכן גם היצרנים מפחדים להגיע למקום הזה. הקהל המקומי גם לא אוהב דברים מתוחכמים מדי. אני זוכר שהיתה רשת חנויות קונספט של מוצרים לבית FRESH שהיה מאוד נקי, אבל מהר מאוד זה הפך להיות כמו סבון של פעם ואז זה גם נסגר. בארץ זה נורא נישתי, וקשה ליצור מוצרים שעוסקים במינימליזם".

מוג מוג'י. תמצות מסרים ברמה הגבוהה ביותר מוג

יש לך דוגמה לעבודה מקומית שכן מתקרבת להגדרה של מינימליזם?

"הניקיון שאני כן מצליח לבטא בעיצובים שלי נובע יותר מהמחשבה על מהי ישראליות ומקומיות ופחות מהכיוון של מינימליזם. למשל, עשינו עכשיו לרשת AM:PM את סדרת הדיילי של הסנדוויצ'ים, שזאת אריזה מאוד פונקציונלית ונקייה. אפשר להגיד שהעיצוב שלה מתקרב למינימליזם, הוא משדר טריות ותחכום. זו רשת תל־אביבית, ואין מה לעשות — בתל אביב יש קהל שיותר פתוח מחשבתית, יותר פתוח לעיצוב, ומוכן לשלם תמורת הקונספט הזה".

תן דוגמה למינימליזם שעובד טוב בעולם.

"המותג היפני מוג'י הוא מינימליסטי בתור קונספט. כל הקטגוריות שלו מטופלות אותו הדבר, ויש להם יכולת לתמצת מסרים ברמה הגבוהה ביותר: מוצר נקי באריזה שקופה - אם בכלל. זה מותג שאתה לא מצפה ממנו ליותר ממה שהוא נותן לך. כל התפיסה המותגית של מוג'י היא מאוד מינימליסטית וזה נכון מאוד ליפנים. אבל כשאנחנו מביאים מוצרים כמו מוג'י לארץ אז אנשים אומרים: 'מה? על זה הוצאת כל כך הרבה כסף?'".

כשאתה מעצב מוצר, איזה מינימליזם אתה מנסה לתת לו?

"אני לא אוהב להעמיס ולקשט, לא שם דברים שמיותרים למוצר. כך עיצבנו לדוגמה את האריזות לסדרת המוצרים החדשה של מימונ'ס – מוצרי אפייה. אני משתדל להיות מינימליסט בכך שאני נותן כבוד וקרדיט ללקוח להבין מסרים שהם יותר מורכבים. לא צריך לצעוק עליו, לא צריך להיות אלימים או גסים כדי להתבלט על המדף. כשאתה מדבר בשפה של מלחמה, המוצרים שלך נראים אוטומטית כמו לוחמים.

"אנחנו מצליחים לשכנע את הלקוחות שאם הם יכבדו את הצרכנים שלהם, אם המוצרים על המדף יעבירו את המסרים שלהם בצורה פשוטה וצלולה, הם יצליחו. לאט לאט המגמה הזאת מוכיחה את עצמה ודברים משתנים.

"יש סטיגמה לגבי מינימליזם. הרבה דברים שאנשים חושבים שהם מינימליסטיים הם בעצם לא כאלה. יכול להיות שמאחורי המוצר עומד מותג מאוד עשיר ורווי, וכשאתה רואה את המוצר אתה לא יכול לדעת אם הוא מינימליסטי או לא. אסור להתייחס למוצר רק בהיבט הפיזי שלו".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
המיתוג למימונ'ס הוא אחד היפים הארץ
נפלא לראות מותג ישראלי שמעוצב באמת ופשוט גורם לך לחמוד את המוצרים שלהם. מי שכתב "שטאנץ של טיפוגרפיה שחורה על רקע לבן" obviously לא מבין כלום בטיפוגרפיה או בעיצוב בכלל. עם הצלחה לא מתווכחים. די לקנאות, לא חייבים להגיב על כל דבר!
מעיין , גבעתיים  |  18.11.11
12.
המיתוג למימונ'ס הוא אחד היפים הארץ
עד המיתוג מחדש של הסטודיו של ארנסטו מי שם לב בכלל להבדל בין מימונ'ס לכל חברה אחרת בשוק, והיום אלה הפכו למוצרים נחשקים שאתה פשוט רוצה שיהיו שלך. איזה יופי לראות כזה מיתוג על מותג ישראלי. ומי שכתב "שטאנץ של טיפוגרפיה שחורה על רקע לבן" ברור שלא מבין כלום בעיצוב. ומה כל העניין הזה של הטוקבקיסטים הממורמרים? העיקר לכתוב משהו.
מעיין , גבעתיים  |  18.11.11
לכל התגובות