אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רקנאטי נגד נתניה: היטל ההשבחה נופח פי 8 צילום: רפי דלויה

רקנאטי נגד נתניה: היטל ההשבחה נופח פי 8

עיריית נתניה דרשה היטל השבחה מחברת גמול נדל"ן של 2.9 מיליון שקל על מגדל מגורים בעיר ימים. שמאי החברה העריך שסכום ההיטל הנכון הוא כ־366 אלף שקל. מנכ"ל החברה: "העירייה תחזיר לנו כסף בסוף התהליך". העירייה: "עומדים על הדרישה המקורית"

07.04.2011, 08:57 | שירלי ששון-עזר

עיריית נתניה דורשת מחברת גמול נדל"ן, שבשליטת ליאון רקנאטי, היטל השבחה בפרויקט בעיר ימים בנתניה, הגבוה פי שמונה מהערכת השמאי של החברה, כך עולה מדו"חות החברה. ויכוחים בין חברות נדל"ן לבין רשויות מקומיות על גובה היטל ההשבחה הם חלק אינטגרלי מכל פרויקט, אך במקרה זה מדובר בפער יוצא דופן בין 2.9 מיליון השקלים שדרשה העירייה לבין הסכום שהוגש בשומת השמאי מטעם החברה, העומד על כ־366 אלף שקל.

הפרויקט שבלב המחלוקת הוא פרויקט וילה סקיי, הנבנה בימים אלה באחת השכונות היקרות הסמוכות לחוף הים בנתניה. ב־2005 חברת גמול נדל"ן חכרה את הקרקע ממינהל מקרקעי ישראל תמורת כ־52.6 מיליון שקל. על פי התכנון המקורי היו אמורים להיבנות בפרויקט שלושה בניינים, שניים בני 17 קומות ובניין נוסף בן 12 קומות.

החברה ביקשה לשנות את התוכנית לשני בניינים, ועשתה שימוש בתב"ע שחלה על כל האזור המאפשרת הגדלת כל בניין בקומה נוספת, בסך הכל 22 קומות בכל בניין. גמול נדל"ן שילמה את היטל ההשבחה במלואו כדי להימנע מחובות כלפי העירייה, אך הסכום כלל רק היטל על המגדל הראשון שכבר נבנה. היתר הבנייה לבניין השני צפוי להתקבל בחודש הבא, ואז ככל הנראה תדרוש העירייה היטל השבחה נוסף.

מנכ"ל חברת גמול נדל"ן ארז בנדל הסביר ל"כלכליסט" כי הפער בין חוות הדעת השמאיות הוא פועל יוצא של הבנייה לגובה. "השמאי של העירייה טוען שעל הקומות הגבוהות החברה מרוויחה יותר, אבל השמאי 'עשה סלט' וחייב אותנו בבניין הראשון גם על זכויות הבנייה של הבניין השני. התקיים דיון אצל השמאית המכריעה, והיא נטתה להסכים עם עמדתנו".

בנדל מעריך כי לאחר דיונים הסכום יגיע לכמיליון שקל. "בסופו של דבר, העירייה תצטרך להחזיר לנו כסף", אמר. מעיריית נתניה נמסר: "הערכת השמאות שלנו נעשית לפי הנתונים הנובעים מתוכנית בניין עיר בערכי קרקע. התחשיבים נעשים בשקיפות מלאה והעירייה עומדת על דרישתה המקורית. קיים בחוק מנגנון לערעור, והערכת השמאי הנגדי יכולה להיבחן אך ורק על פי כללי החוק".

תגיות