אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל רכש 100 מיליון דולר, אך המטבע האמריקאי איבד 0.4% צילום: shutterstock

בנק ישראל רכש 100 מיליון דולר, אך המטבע האמריקאי איבד 0.4%

שערו היציג נקבע על 3.438 שקלים; היורו התחזק ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.954 שקלים; כלכלני בנק לאומי, "להערכתנו, ללא החרפה במצב הביטחוני, ימשיך השקל להתחזק"

08.04.2011, 12:48 | כתב כלכליסט

הדולר המשיך להיחלש היום (ו'), על אף שבנק ישראל רכש 100 מיליון דולר. המטבע האמריקאי איבד 0.4% ושערו היציג נקבע על 3.438 שקלים. היורו התחזק ב-0.6% ונסחר סביב 4.954 שקלים.

הסיבה העיקרית להיחלשות הדולר מול השקל היא מגמת ההיחלשות שלו בעולם: היורו מתחזק ב-0.7% מול הדולר ונסחר סביב 1.44 דולר ליורו.

השקל המשיך להתחזק השבוע מול הדולר, על רקע התפתחות המסחר בעולם וההעלאה המפתיעה בריבית השקלית בשבוע שעבר בשיעור של 0.5%, לרמה של 3%. במהלך המסחר השבוע ירד שערו היציג של הדולר לרמתו הנמוכה ביותר מחודש ספטמבר 2008 – שפל חדש של כשנתיים וחצי. כצפוי, בעקבות התחזקות השקל בנק ישראל התערב השבוע במסחר ורכש מאות מיליוני דולרים, במטרה לבלום את המטבע המקומי הפוגעת ביצואנים. עם זאת, להתערבות במסחר הייתה השפעה מתונה וזמנית בלבד.

להערכת כלכלני בנק הפועלים, "השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות על ידי בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית".

לדברי כלכלני בנק לאומי, "להערכתנו, ללא החרפה במצב הביטחוני, ימשיך השקל להתחזק על רקע האיתנות היחסית של המשק המקומי כפי שהיא משתקפת בנתוני הצמיחה הגבוהים לרבע הרביעי של 2010, ועל רקע פער הריביות שצפוי להמשיך ולהתרחב. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי בנק ישראל ינקוט בצעדים שונים כדי למתן מגמה זו".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
פישר צריך להתנהג כמו ספקולנט:
שירכוש 500 מיליון דולר 10 דקות לפני סיום המסחר ואז נראה איך הדולר עדיין יורד. לא צריך לעשות את זה כל יום- אבל כל עוד האיום הזה יהיה קיים, ספק אם הספקולנטים ימשיכו לעבוד באותה צורה כשהם יודעים שבנק ישראל יכול להתעורר לקראת סיום המסחר ולהרוס להם את היום.
מישהו , ישראל  |  09.04.11
3.
פישר תבין שאתה טועה
אי אפשר להגיד שצריך ריבית כמו בחו״ל כי זה לא טוב לאף אחד. אז מה עם מחירי הדירות מטרידים יש דברים הרבה יותר חשובים כמו הדולר, הייצור, הייצוא והכי חשוב הצמיחה. אז חבל לבזב את המיסים שלנו על קניית דולרים כדי להצדיק את העלאת הריבית. הורד וחזרה וייטב לכולנו. לגבי הדירות זה רק בשליטת הממשלה ולא של הריבית.
איתן , מרכז  |  08.04.11
לכל התגובות