אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכם היסטורי: האוצר יקצה למכללות תקציבי מחקר

הסכם היסטורי: האוצר יקצה למכללות תקציבי מחקר

לראשונה תוכר פעילות המחקר של מרצי המכללות הציבוריות: עומס ההוראה יפחת, נסיעות לכנסים והשתלמויות ימומנו. מדובר במרצים ב־21 מכללות שעיקר תקציבן מהממשלה

10.04.2011, 22:51 | ליאור בן דוד

מרצי המכללות יזכו לראשונה להכרה ולתגמול על פעילותם המחקרית - כך נקבע בהסכם היסטורי מבחינת המרצים, שעתיד להיחתם לאחר הפסח. המו"מ בנושא כבר החל ב־2008, ומכיוון שלא התקדם הכריזו המרצים באוקטובר האחרון על סכסוך עבודה. בהסכם המסגרת שהושג לפני כמה ימים, נקבע כי מרצים העוסקים במחקר יתוגמלו ויופחת מהם עומס ההוראה; יתוקצבו נסיעות לכנסים בינלאומיים; וכן יתוקצבו השתלמויות במרכזי מחקר ברחבי העולם.

פרופ' יקיר שושני, יו"ר מועצת ארגוני הסגל במכללות הציבוריות, ייצג את אנשי הסגל במו"מ עם ועד ראשי המכללות. בשיחה עם "כלכליסט" אמר כי ההסכם משקף "הרחבה משמעותית של תשתית המחקר בישראל. ההסכם מעיד כי המועצה להשכלה גבוהה רצינית בכוונותיה לתגמל חוקרים".

בכנס ההשכלה הגבוהה שנערך בירושלים בשבוע שעבר אמר יו"ר ות"ת, פרופ' מנואל טרכטנברג: "הסכם המסגרת הוא הסכם היסטורי. העיסוק במחקר יאפשר להשביח את רמתם המחקרית והאקדמית של החוקרים במכללות ולהעלות את רמת המוסדות".

מוסדות לימוד מתוקצבים הם אלה שעיקר תקציבם מגיע מהממשלה, ולכן שכר הלימוד בהם נקבע בידי ועדה ממלכתית. במוסדות להשכלה גבוהה שאינם נתמכים מהקופה הציבורית שכר הלימוד אינו נתון לפיקוח.

נכון להיום קיימים בישראל 64 מוסדות להשכלה גבוהה, מהם 29 מהם מתוקצבים. בין המוסדות הזוכים לתקציב יש שמונה אוניברסיטאות ו־21 מכללות.

תגיות