אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לונדון בתל אביב צילום: אלה סברדלוב קרן

לונדון בתל אביב

מסעדת Porter & Sons, שמוכרת בעיקר כמקדש בירה לילי, מנסה להתחבב גם על סועדי הצהריים, ומציעה עסקית ולצדה בירה במחירים שוברי שוק

11.04.2011, 10:53 | גלי וולוצקי

בצהרי היום מסעדת Porter & Sons ניצבת ברחוב הארבעה כמקדש מרשים לתרבות הבירה: חמישים ברזים נוצצים שמאחוריהם קונסטרוקציה יחידה במינה בארץ, שמאחסנת עשרות בירות מובחרות מרחבי העולם. קשה להימנע מהמחשבה שמקום דומה בסיטי של לונדון היה מאוכלס גם בשעת צהריים. בפורטר מכוונים לכך, וזאת הסיבה שהם חנכו לאחרונה עסקית צהריים. אולי השמועה על העסקית עוד לא פשטה או שבאמת תל אביב היא לא לונדון, למרבה הצער, ובכל מקרה היינו כמעט הסועדים היחידים במקום.

העסקית של פורטר מציעה במחיר העיקרית גם מנה ראשונה מתוך חמש אופציות. בנוסף לכך ישנה האפשרות המבורכת להזמין שליש ליטר או חצי ליטר בירה מהחבית מתוך המבחר העצום והמשובח של המקום, במחיר מוזל של 15־22 שקל.

ראשון הוגש לשולחן לחם הבירה הממכר הנאפה במקום, לחם זהוב בעל ארומות חמצמצות נעימות של בירה טרייה, וקשה להפסיק לאכול ממנו.

שייטלת רומסקו. פרוסות דקות שנצלו בעדינות והוגשו קרות עם הרוטב הספרדי, צילום: אלה סברדלוב קרן שייטלת רומסקו. פרוסות דקות שנצלו בעדינות והוגשו קרות עם הרוטב הספרדי | צילום: אלה סברדלוב קרן שייטלת רומסקו. פרוסות דקות שנצלו בעדינות והוגשו קרות עם הרוטב הספרדי, צילום: אלה סברדלוב קרן

המנות הראשונות היו חביבות. שייטל רומסקו - פרוסות דקות מהנתח הבשרני נצלו בעדינות והוגשו קרות עם רוטב רומסקו ספרדי העשוי פלפלים ושום. ראשונה נוספת, הנקראת בתפריט כבד קצוץ, התגלתה כממרח כבד שהזכיר יותר פטה צרפתי — במרקם החלק יחסית, בתיבול היין המתקתק ובתוספת ריבת הבצל השחומה ששודכה לו.

אחרי התלבטות ארוכה בחרנו בירות. פתחנו בבירה מלכה אדמונית, מבירות הבוטיק המצליחות והמוצלחות בארץ, בסגנון Pale Ale אנגלי טיפוסי עם מרירות נעימה. הבירה היתה ליווי הולם למנה קלילה של שיפודי אנטרקוט (58 שקל) שהוגשו עם רוקט ופרוסות צנונית. המנה עצמה היתה נחמדה אך לא בוצעה כהלכה, כיוון שהבשר נצלה יתר על המידה והנתחים התייבשו לגמרי.

לעומתה, מנת הספייריבס (86 שקל) היתה מושלמת. צלעות החזיר בושלו עד שהפכו לרכות ונימוחות לגמרי, ניצלו והוגשו ברוטב ברביקיו כבד ומתקתק בנוסח אמריקאי קלאסי. שליש בירת ברבר וינטר בוק, אייל בלגי כהה ועשיר העשוי עם דבש וניחן בטעמים קלויים מתקתקים ופירותיים, היה שידוך מושלם למנה העשירה הזאת. לצד המנות הוגשו צ'יפס, שחומים ופריכים.

השירות בפורטר הוא בדיוק מהסוג שיש לצפות לו במקום המתמחה בבירות: ידעני אך לא מתנשא, וגם מסביר פנים — תוכלו לטעום כל בירה שתגלו בה עניין לפני ההזמנה.

אף שפורטר נראה במבט ראשון כמקום בילוי המתאים יותר לשעות הערב, האפשרות לסעוד בצהריים בליווי בירה משובחת במחיר שובר שוק נראית לנו קוסמת מאוד. האוכל כאן הוא רק ליווי לבירה, וככזה הוא עושה את עבודתו מצוין.

תגיות