אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במקרה שביתה: קבוצות הכדורסל לא יוכלו להשתמש בשחקנים חלופיים צילום: ראובן שוורץ

במקרה שביתה: קבוצות הכדורסל לא יוכלו להשתמש בשחקנים חלופיים

איגוד השחקנים זכה לתמיכה משפטית לאחר שעורכת הדין דפנה שמואלביץ', טענה כי "שימוש בעובדים חלופיים בזמן שביתה נחשב להפרת זכויות התאגדות"

11.04.2011, 12:12 | אביתר לנג

"שימוש בעובדים חלופיים בזמן שביתה נחשב להפרת זכויות התאגדות", כך נאמר במסגרת חוו"ד משפטית שהוכנה והוגשה לארגון שחקני הכדורסל בישראל לאור הסכסוך בין הארגון למינהלת הליגה.

על-פי טענתה של עורכת הדין דפנה שמואלביץ', להתבטאויות של יו"ר המינהלת, אבנר קופל, שאמר כביכול כי במקרה של שביתה ישתמשו הקבוצות במשחקי הליגה בשחקני נוער ובחיילים, להם לטענתו חל איסור לשבות, אולם עו"ד שמואלביץ' סותרת את דעותיו בצורה נחרצת.

"ככל שינסו לשלול משחקן חייל את מעמדו כספורטאי מצטיין עקב השתתפותו בשביתה - יתפרש הדבר כפגיעה בעובד על רקע מימוש זכות ההתארגנות המקנה, כאמור, זכות לפיצוי. יצוין כי הפיצוי על פגיעה מסוג זה גבוה יותר ויכול להגיע ל- 200,000  שקל  לקבוצה בגין כל שחקן חייל", היא קובעת בחוות הדעת שלה ומוסיפה בנוגע לשיתוף שחקני נוער: " קבוצות ליגת העל בכדורסל רשאיות במהלך השביתה לעשות שימוש רק בסגל הקיים, כפי שנרשם במשרדי איגוד הכדורסל במהלך העונה הסדירה. המשמעות היא שניתן להעסיק במהלך השביתה אך ורק שחקנים זרים ושחקני נוער שהיו רשומים בסגל הקבוצה לפני הכרזת השביתה"

.

לטענתה, קבוצה אשר תשכור את שירותיו של שחקן אחר, שלא כדין, עלולה לפצות את ארגון השחקנים ב-50 אלף שקל לשחקן, ובנוסף, תיאלץ לשלם את שכרם הן של שחקני הנוער והן של השחקנים השובתים.

תגיות