אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמנכ"ל הכספים של פרוטליקס: "דרך הייצור שלנו טובה מזו של ג'נזיים" צילום: אוראל כהן

סמנכ"ל הכספים של פרוטליקס: "דרך הייצור שלנו טובה מזו של ג'נזיים"

כך אמר יוסי מימון בכנס ת"א 100 Live2 של "כלכליסט" ואקסלנס. מנהל הכספים של גיוון אימג'ינג אמר בכנס כי "אם החברה תהיה טובה - היא תשיג צמיחה למרות הרפורמה בארה"ב"

12.04.2011, 18:30 | שניר הנדלר

ד"ר אברי הברון, מנכ"ל פרולור ביוטק הציג היום (ג') בכנס ת"א 100 Live2 שעורכות "כלכליסט" ואקסלנס את הטכנולוגיה של חברת הביוטכנולוגיה ואת פורטפוליו התרופות שהיא מפתחת. "אנחנו בפרולור מפתחים גירסאות ארוכות טווח לתרופות אחרות", הסביר הברון. הבסיס המדעי לפיתוחי החברה נשען על מחקר של אוניברסיטת וושינגטון שבו התגלה כי הפפטיד CTP מאריך את משך הפעולה של ההורמון hCG הממלא תפקיד חשוב בשמירה על ההיריון. פרולור שואפת להרחיב את הממצא ולהצמיד את ה-CTP להורמונים נוספים - כך שיהיה אפשר להגדיל את האפקטיביות שלהם.

לדבריו של הברון, "ההורמון כבר נמצא בשוק. חברת התרופות מרק קיבלה אישור באירופה של הורמון פוריות לאחר הסתבר שזריקה אחת יכולה להחליף 7 זריקות במטופלות שעמדו לעבור הפריה חוץ גופית", הסביר הברון.

הברון ציין שהמוצר המוביל של פרולור הוא הורמון גדילה שתוצאות מניסוי הביניים בניסוי הקליני שלב 2 שביצעה פרולור בתרופה הצביעו כי ניתן להחליף הזרקה יומית של הורמון גדילה במבוגרים בזריקה אחת פעם בשבוע.

"השלמה מוצלחת של הניסויים תפתח בפני פרולור שוק של 3 מיליארד דולר הצומח בקצב צמיחה שנתי של 7%", הסביר הברון. עוד הוא ציין כי בקופתה של פרולור 24 מיליון דולר "הצפויים להספיק לכל התוכניות של פרולור עד סוף 2012", סיכם.

סמנכ"ל גיוון: "פונים לברזיל וליפן"

"הגלולה שפיתחנו למעי הדק היא הלחם והחמאה שלנו", כך אמר יובל ינאי מנהל הכספים הראשי של גיוון אימג'ינג, בכנס. "אם עד היום מכרנו את הגלולה לדיאגנוסטיקה של דימום במערכת העיכול, לאחרונה גם אישרו לנו שימוש בגלולה לאבחון חולי קרוהן החושפת אותנו לשוק כפול מזה בו פעלנו", ציין ינאי.

לדבריו, לחברה מאזן ללא חוב ונכון ל-31 בדצמבר, בקופתה של גיוון 90 מיליון דולר שיאפשרו לה לצאת לדרך גם בניסויים בגלולה למעי הגס שהצלחה בניסויים וקבלת אישור לשיווק הגלולה בארה"ב ממנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) יפתחו בפני גיוון שוק הגדול פי 10 משוק הגלולה למעי הדק.

ינאי חזר על תחזית ההכנסות שניפקה גיוון בפברואר האחרון ל-2011 – הכנסות בטווח של 165 - 173 מיליון דולר – תחזית המשקפת צמיחה של עד 10% לעומת 2010. למרות זאת ציין ינאי כי התחזית שניתנה גיוון שמרנית. "אנחנו חיים בשוק שהוא לא נוח מאחר ורפורמת הבריאות בארה"ב הביאה לחוסר ודאות. לכן, אם נהיה טובים, נשיג צמיחה גבוהה יותר", אמר ינאי שציין גם את השוק בברזיל וביפן כשווקי יעד שסימנה חברת הביוטכנולוגיה.

"אנחנו יכולים להיות השניים בשוק הטיפול במחלת הגושה מבלי להפר פטנט"

לפני כן בכנס ת"א 100 Live2 של "כלכליסט" ואקסלנס, אמר סמנכ"ל הכספים של חברת הביוטכנולוגיה פרוטליקס, יוסי מימון כי "חלומו הרטוב של ה-FDA הוא לקבל עוד נתונים". את הדברים ציין על רקע החלטת מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לעכב את אישור השיווק בארה"ב לתרופה שפיתחה פרוטליקס לטיפול במחלת הגושה. לדבריו, העובדה שהתרופה הוכיחה יעילות בחולים שטופלו בתרופה ושיתוף הפעולה של פרוטליקס עם ענקית הפארמה פייזר הן הוכחת היתכנות לטכנולוגיה הייחודית של החברה מכרמיאל.

"אחד היתרונות של הטכנולוגיה הייחודית שלנו היא הפקת חלבונים מהצומח כך שאנו יכולים להיות השניים בשוק לאחר החברה האתית מבלי להפר פטנט", הסביר מימון. "תחשבו שאנחנו כמו טבע רק שאנחנו רוצים שתהיה למתחרים הגנה פטנטית. מאחר ואנחנו מפיקים חלבונים מהצומח – טכנולוגיה זולה מזו של החברה האתית - אנחנו למעשה עוקפים את הפטנט של החברה האתית כאשר לנו יתרון בעלויות הייצור" אמר.

מימון הוסיף כי "דרך הייצור שלנו מצמצמת אפשרויות של זיהומים כמו אלה מהן סובלת המתחרה שלנו בשנה האחרונה ג'נזיים שלאחרונה הושלמה רכישתה על ידי סאנופי אוונטיס".

מימון התייחס גם לשמועות בדבר חוזה ענק של פרוטליקס ופייזר לשיווק התרופה לטיפול בגושה בברזיל ואמר: "לברזיל יש אינטרס כי יש לה כוח קנייה גדול מאוד. יש לממשלת ברזיל רצון להיכנס לתוכנית ארוכת טווח ואם התוכנית תצא לפועל, החוזה יהיה גדול בעשרות מונים מהחוזה הקודם שהיה בהיקף של 30 מיליון דולר", ציין מימון.

"צריך להתאבד על המשימות הקליניות"

"מדי פעם אנחנו מקריבים חלק מהזוהר של העתיד כדי לעשות את ההווה לבעלי מניותינו", כך אמר היום בכנס מנכ"ל כלל תעשיות ביוטכנולוגיה(כת"ב), ראובן קרופיק, בהתייחס לרווח בהיקף 100 מיליון דולר שרשמה כת"ב בדו"חותיה הכספיים של 2010.

קרופיק התייחס גם לתשואה שהציגה מניית כת"ב למשקיעיה: "בשנים האחרונות הסבנו לבעלי המניות שלנו נחת אבל חשוב להבין שהתשואה של המניה זה נחמד אבל בצד יצירת הערך צריך להתאבד על המשימות הקליניות שהיא המשימה העיקרית".

קרופיק גם הציג את התפיסה של כת"ב, חברת אחזקות הביוטכנולוגיה הגדולה בישראל. "אנחנו מפתחים תרופות בעלות פוטנציאל לשווקי בלוקבאסטר", הסביר קרופיק. "התפיסה שלנו היא שאנחנו חברת אחזקות אקטיבית - אנחנו מפתחים תרופות ובמקביל עושים אינטגרציה עם החברות-הבנות. עובדה זאת מאפשרת לנו לעשות מינוף פיננסי טוב יותר בתעשייה רבת סיכון כמו תעשיית הביומד" הוסיף.

"אנחנו בתעשיית רווית סיכון, בשונה מחברות אחרות בתעשייה שלנו המתמחה בפרה קליניקה ולאחר מכן בעסקאות מסחור, אנחנו הולכים עם החברות שלנו לשלבים מתקדמים של ניסויים קליניים שלב 2 ושלב 3. על אף הסיכון בשלבים האלה, אם מצליחים התמורה היא עצומה", סיכם קרופיק.

תגיות