אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריינסוויי תגייס כ־30 מיליון דולר בנאסד"ק עד סוף מאי צילום: shutterstock

בריינסוויי תגייס כ־30 מיליון דולר בנאסד"ק עד סוף מאי

על פי תשקיף מדף שהגישה יצרנית המכשור הרפואי, 75% מהסכום שיגויס בהנפקת המניות ישמשו לצורך חדירה לשווקים חדשים ו־15% ישמשו למחקרים קליניים נוספים. החתמים שיובילו את הגיוס הם רות' קפיטל ומקסים גרופ

13.04.2011, 07:36 | ניר צליק

בריינסוויי, יצרנית המכשור הרפואי המשמש לטיפול בהפרעות בתפקוד המוח, הגישה תשקיף מדף לרשות ניירות ערך האמריקאית לגיוס של עד 30 מיליון דולר בהנפקת מניות, שתתבצע עד חודש מאי. החתמים שיובילו את הגיוס הם רות' קפיטל ומקסים גרופ. שווי השוק של החברה בתל אביב בו הונפקה ב־2006 עומד על כ־406 מיליון שקל.

על פי התשקיף, כ־70%–75% מהתקבולים ישמשו את החברה לחדירה לשווקים חדשים, 15% מהתקבולים ישמשו למחקרים קליניים נוספים במכשיר ה־Deep TMS, וכ־15% נוספים ישמשו למימון הפעילות השוטפת של החברה.

בריינסוויי עדיין אינה מייצרת הכנסות משמעותיות. החברה רשמה תזרים מזומנים שלילי של 17.2 מיליון שקל ב־2010 לעומת תזרים שלילי של 7.8 מיליון שקל ב־2009.

בריינסוויי מפתחת את מכשיר ה־Deep TMS, המשמש לטיפול רפואי לא פולשני בהפרעות נפוצות בתפקוד המוח. המכשיר מבוסס על סליל אלקטרומגנטי בעל מבנה מיוחד המחובר לספק זרם חשמלי, ויוצר שדה חשמלי שבאמצעותו ניתן להשפיע על אזורים שונים בעומק המוח על ידי גירוי או דיכוי עצבי, בהתאם לתדר ההפעלה.

לבריינסוויי יש שני מרכזי טיפול בעולם כיום, באיטליה ובברזיל, והיא נמצאת בשלבי ניסוי של מכשיר ה־Deep TMS, במטרה לקבל את אישור ה־FDA לשיווקו בארצות הברית לטיפול בדיכאון. בשבוע שעבר קיבלה החברה אישור CE Marketing המתיר שיווק ומכירה של המכשיר באירופה לטיפול בהתוויות של טיפול בחולי פרקינסון, וכטיפול נוסף למטופלים בתרופות נוגדות דיכאון.

ב־2008 אושר בארה"ב מכשיר TMS של חברת נוירונטיקס על ידי ה־FDA לטיפול בחולי דיכאון שלא הגיבו לטיפול תרופתי, אולם מדובר במכשיר המיועד לטיפול שטחי בעומק של כ־1–2 ס"מ, כך שהשפעתו היא על קליפת המוח בלבד, בניגוד למכשיר של בריינסוויי, המשפיע עד לעומק של כ־7 ס"מ.

כדי לקבל אישור לשיווק המכשיר למטרות נוספות תצטרך בריינסוויי להגיש ל־FDA בקשות נפרדות עבור כל התוויה, אך אישורן של ההתוויות הנוספות אמור להיות פחות קשה מהאישור הראשוני. על פי הערכות, החברה צפויה לקבל את האישור עד סוף 2011. בנוסף להתוויית הדיכאון, בריינסוויי עורכת מחקרים נוספים על השפעת המכשיר על הסובלים מתסמונת טורט, השמנת יתר, התמכרות לסמים, הפרעות קשב וריכוז ואפליפסיה.

לעת עתה אין כיסוי ביטוחי למכשיר ה־Deep TMS, אולם בנובמבר 2010 פרסם ארגון הרופאים האמריקאי (AMA) קוד כיסוי ביטוחי לטיפולי TMS, שנכנס לתוקפו בינואר 2011. קוד זה עשוי לכסות גם את הטיפול של בריינסוויי לאחר קבלת אישור ה־FDA או להקל את הקבלה של קוד ביטוחי עבור המכשיר של החברה.

מחזיקי המניות הגדולים בחברה הם יפתח רוט המחזיק ב־17.3%, דוד זכות המחזיק ב־14%, חגי אבנר המחזיק ב־12.5% ועוזי סופר, מנכ"ל החברה, המחזיק ב־7.1%. שכרו של סופר הסתכם ב־2010 ב־1.4 מיליון שקל. שכרו של יפתח רוט, המדען הראשי בחברה, הסתכם בעלות של 332 אלף שקל.

תגיות