אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": לשמור בראש שקט - 5 תוכנות לגיבוי קבצים מכל מקום

מדריך "כלכליסט": לשמור בראש שקט - 5 תוכנות לגיבוי קבצים מכל מקום

לסנכרן קבצים בין מחשבים וסמארטפונים, לשמור אוטומטית תיקיות שלמות ברשת ולשתף חברים באוסף המוזיקה או התמונות. המדריך לתוכנות שישמרו על הקבצים והתיקיות שלכם

13.04.2011, 17:16 | שי ענבל

Dropbox: לשמור גם עותקים

 

Dropbox הוא ללא ספק יקיר המערכת. עם תמיכה מובנית בחלונות, מק ולינוקס ואפליקציות מצוינות לאייפון, אייפד, אנדרואיד ובלקברי, קל להכתיר אותו כמלך הפלטפורמות שיאפשר לכם לגשת לקבצים מכל מקום.

דרופבוקס מספק אמנם רק 2 ג'יגה-בייט בגרסת החינם, אבל אם תפרסמו סטטוס בטוויטר, תפנו חברים להצטרף לשירות או תירשמו עם כתובת מייל של מוסד אקדמי - תקבלו שטח נוסף. הצלחנו להגיע בקלות ל-4.5 ג'יגה־בייט - שטח אחסון שימושי לגיבוי ולסנכרון כל תיקיית המסמכים והעבודות היקרות שלכם, שזמינות גם מאתר האינטרנט של השירות ללא הורדת תוכנה.

האפליקציות של דרופבוקס הופכות את השירות לאפקטיבי במיוחד. באייפון ובאייפד תוכלו לגשת לכל הקבצים והתיקיות שלכם אולם להעלות תמונות בלבד, ואילו באנדרואיד תוכלו להעלות מהמכשיר כמעט כל סוג קובץ וגם לערוך אותו. פיצ'רים נוספים כוללים גיבוי של גרסאות של מסמכים ותמונות, אם אתם חוששים לדרוס דווקא את הגרסה החיונית עם קובץ ריק, ושיתוף קבצים ותיקיות עם משתמשי דרופבוקס.

האפליקציות של Dropbox הופכות את השירות לאפקטיבי במיוחד האפליקציות של Dropbox הופכות את השירות לאפקטיבי במיוחד האפליקציות של Dropbox הופכות את השירות לאפקטיבי במיוחד

החיסרון העיקרי של דרופבוקס הוא שהסינכרון והגיבוי האוטומטי מתבצעים דרך התיקייה של התוכנה במחשב, שאליה יש לגרור את הקבצים כדי שמשהו יקרה. אם תרצו לגבות תיקיות חיצוניות - החל ב-My Documents וכלה בשולחן העבודה - תצטרכו להשתמש ב-Symbolic Links, קיצורי דרך מיוחדים לתיקיות במחשב שישכנו בדרופבוקס. יצירת קיצורי דרך כאלה אינה תהליך פשוט וידידותי, בעיקר בחלונות.

בעיה נוספת של השירות מגיעה מכיוון האבטחה: לפי מחקר שפירסם השבוע מומחה האבטחה דרק ניוטון, התוכנה של דרופבוקס לחלונות לוקה בפגם חמור. לדבריו, אם קובץ ההגדרות של תיקיית דרופבוקס בחלונות נופל לידיים זרות (באמצעות סוס טרויאני או גישה פיזית למחשב עצמו), ניתן לשים אותו במחשב אחר וכך לסנכרן אליו את כל המידע מאותו חשבון.

לפי ניוטון, בעל החשבון לא יקבל הודעה שמחשב חדש שנוסף לרשימת הסינכרון. גם שינוי הסיסמה לא יועיל, אלא רק הסרה של אותו מחשב ברשימת המכשירים בחשבון. לא ברור האם הפגם קיים גם ביישום למק, ללינוקס או ליישומים הניידים. בדרופבוקס אומרים בתגובה שאם האקר מקבל גישה למחשב דרך סוס טרויאני הרי שיש לו גם כך גישה לכל הקבצים, אך מבהירים כי יתקנו את הבעיה בעתיד.

תעריפים: 2 ג'יגה-בייט חינם

50 ג'יגה-בייט ב-9.99 דולרים לחודש

100 ג'יגה-בייט ב-19.99 דולר לחודש

Live Mesh: לגבות ולשלוט

 

מיקרוסופט, למרבה הצער, מחביאה כמה שירותים מוצלחים או מגבילה את השימושיות שלהם. Live Mesh משלב את שתי הבעיות האלה: רבים עדיין לא מכירים אותו, ועם קצת מאמץ הוא היה הופך לשירות המוצלח ביותר ברשימה.

באמצעות Live Mesh ניתן לסנכרן תיקיות שלמות בין מחשבים שונים באופן אוטומטי. התוכנה מתאימה לחלונות ויסטה ומעלה, ויש לה אפילו גרסה למק, אבל עדיין אין תמיכה בסמארטפונים. הגיבוי מתבצע גם מול כונן הרשת של מיקרוסופט, Skydrive, אבל באופן מוגבל: בעוד שבכונן אפשר לשמור 25 ג'יגה-בייט, השטח שמוקצה לשירות הגיבוי והסנכרון הוא 5 ג'יגה בלבד. בנוסף, אי אפשר לפתוח את הקבצים בדפדפן, אלא רק להוריד אותם אל המחשב.

אבל יש גם יתרונות לא רעים, כמו בחירה לאן בדיוק לסנכרן - רק למחשב אחר, רק לענן או לשניהם. בנוסף, אפשר להשתלט מרחוק על תיקייה שכלולה בשירות. והכל, אגב, בחינם.

תעריף: 5 ג'יגה-בייט ללא תשלום

Sugarsync: לגבות כל תיקייה

 

SugarSync הוא אולי האלטרנטיבה הטובה ביותר הקיימת בשוק ל-Dropbox. למרות הדמיון הרב, ל-SugarSync יש לא מעט יתרונות על המתחרה הגדולה. רשימה חלקית: 5 ג'יגה-בייט בחינם, תמחור זול יותר של החבילות בתשלום, ותמיכה בחלונות, מק, אייפון, אייפד, אנדרואיד, סימביאן, ווינדוס מובייל ובלקברי (אך לא לינוקס).

אבל מה שבאמת הופך את Sugarsync למומלץ הוא שניתן לסנכרן בקלות כל תיקייה שתבחרו במחשב: פשוט מסמנים אותה והתוכנה תרוץ ברקע, תעקוב אחר שינויים ותסנכרן אותם לענן ללא מגע יד אדם.

תכונות נוספות שיש ל-SugarSync וקיימות גם בדרופבוקס הן היכולת לגשת אל הקבצים והתיקיות שבענן מהדפדפן בכל מחשב, שיתוף קבצים על ידי מתן לינק אליהם, מעקב אחר גרסאות והצגת התמונות בתצורת גלריה. ניתן גם להזרים בקלות למחשב ולאייפון את אוסף המוזיקה שלכם, וכן לנהל קבוצות משתמשים בעלי גישה ל-Sugarsync דרך הגרסה העסקית של השירות.

תעריפים: 5 ג'יגה-בייט חינם

30 ג'יגה-בייט ב-4.99 דולרים לחודש

60 ג'יגה-בייט ב-9.99 דולרים לחודש

100 גיגה־בייט עבור 14.99 דולר לחודש

Glide OS: לסנכרן בגדול

זה נראה כמו פתרון מצוין למי שמחפש תוכנה שתשב בשולחן העבודה, תעקוב אחר תיקיות במחשב ותסנכרן ותעלה אוטומטית כל שינוי, קובץ או תיקייה שמוכנסים אליה לענן. עם שטח אחסון של 30 ג'יגה-בייט שבו ניתן לשים כל דבר, ותמיכה בחלונות, מק ולינוקס (אך לא בסמארטפונים), Glide OS אמורה לענות על הצרכים של הרבה מאוד משתמשים.

הבעיות צצות כשמתחילים להשתמש בתוכנה. עם ממשק מסורבל מאוד, ויישום רשת עתיר פיצ'רים ומבוסס פלאש, Glide OS פשוט מסובכת מדי לטעמנו. התוכנה למחשב אמורה לסנכרן בין מחשבים שונים את הקבצים והתיקיות שנמצאים בתיקיית Glide OS. זה טוב בתיאוריה, אך בפועל לא הצלחנו להתחבר עם שם המשתמש והסיסמה ביותר ממחשב אחד.

ב-Glide אפשר להעלות לא רק תיקיות, תמונות, וידיאו ומסמכים (שמקוטלגים אוטומטית ביישום הרשת), אלא גם אנשי קשר וסימניות מהדפדפן לענן (לא אוטומטית). זה בהחלט בונוס,אבל ההתמצאות בשירות ומציאת הקבצים היא לא משימה פשוטה כמו במתחרים, ודורשת הסתגלות ובעיקר סבלנות.

החיסרון האחרון הוא העובדה שחברת Glide אינה מוכרת כמו מיקרוסופט, דרופבוקס או SugarSync. הפקדת עבודות דוקטורט בידי השירות, למשל, אינה דבר מומלץ, בגלל הסיכון שיום אחד הוא ייעלם. בכל מה שקשור באחסון של סרטים, מוזיקה ושאר קבצים גדולים, Glide שווה ניסיון.

תעריפים: 30 ג'יגה-בייט חינם

250 ג'יגה-בייט ב-50 דולר לשנה

Box.net: גיבוי עסקי

 

Box.net הוא אחד השירותים הוותיקים ביותר למי שרוצים לגשת אל הקבצים שלהם בענן. התמיכה שלו במגוון פלטפורמות, תוספי דפדפן ושאר פתרונות הופכים אותו לרציני במיוחד. מה הבעיה? המחיר.

בעוד שהשירותים האחרים משווקים את עצמם בעיקר כמיועדים למגזר הפרטי, Box.net היא מוכוונת-עסקים כמעט לגמרי. הגרסה החינמית שלה לוקה בחסר: יש לה 5 ג'יגה בלבד, ומי שרוצה יותר יצטרך לשלם. תוכנת הסינכרון למחשב השולחני זמינה רק למשתמשים משלמים (וקיימת בשלב זה לחלונות בלבד). מצד שני, האפליקציות לאייפון, אייפד, אנדרואיד, webOS (פאלם) ואחרים ניתנים לשימוש עם החשבון החינמי.

מי שיבחר להשתמש ב-Box.net יגלה שעומדת לרשותו רשימת פיצ'רים ארוכה כאורך הגלות, שאי אפשר למצוא אצל המתחרים. פרט ליכולות הרגילות, כמו גישה לכל הקבצים ושיתופם דרך הדפדפן, תוכלו למצוא שם תיקיות ציבוריות, חיפוש מתקדם בתוך מסמכים ואפילו קבלת התראות על שינויים דרך הדואר האלקטרוני או RSS.

Box.net מצטיין במיוחד בעבודה משותפת על קבצים ובניהול פרויקטים דרך השירות. ניתן ליצור קבוצות משתמשים ולתת הרשאות לעריכת הקבצים או לצפייה בהם בלבד, וכן לערוך קבצים במשותף (בדומה ל-Google Docs) ולנהל דיונים ותגובות. משתמשים משלמים נהנים גם משמירת גרסאות, רשימת מטלות, הצפנה, ניהול סיסמאות ועוד.

אחרונה חביבה היא האינטגרציה המתקדמת עם מגוון יישומים חיצוניים, לא רק לסמארטפונים. רשימה חלקית: תוסף לפיירפוקס ולכרום ואינטגרציה עם ג'ימייל, Google Apps, Google Analytics והרשת החברתית לינקדין.

 

תעריפים:

5 ג'יגה-בייט בחינם

25 ג'יגה-בייט ב-9.99 דולר לחודש

500 ג'יגה-בייט (גרסת Business) ב-15 דולר לכל משתמש לחודש

קיימת גם תוכנית Enterprise עם איחסון בלתי מוגבל במחיר שנקבע לאחר התקשרות ישירה עם Box.net

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
CRASHPLAN
אם מחפשים גיבוי (ולא סתם דרך להעביר קבצים ממקום למקום) הפתרון הטוב ביותר הוא CRASHPLAN שמאפשר לך, בחינם ובלי הגבלת נפח, לגבות בין מחשבים של חברים וככה כולם מגובים. כולל הצפנה, תמיכה במחשבים אחרים ברשת שלך, במחשבים אחרים אצל חברים ומשפחה, דיסקים חיצוניים וגם שירות אחסון ענן.
יונתן  |  31.08.11
23.
הענן הפרטי של איומגה
למה לכם להסתכן באי זמינות המידע או אולי אף בהעלמותו לנצח כמו שקרה לאחרונה במספר אתרים הנותנים לכם שטח ב ״חינם״? יש לחברת איומגה מוצר עולמי הנקרא ״ענן אישי״ המאפשר לכם לשמור על המידע היקר לכם, בשני אתרים מרוחקים בעלות המכשירים בלבד. כך אתם אחראים לגורלכם ולא תלויים באף גורם חיצוני מה שאתם צריכים זה שני מכשירי nas קטנים ואינטרנט תבדקו באתר www.iomega.com  
יוסי , תל אביב  |  28.06.11
22.
Mozy ו SugarSync
כבר שנים אני בודק תוכנות גיבוי אונליין ועוסק בתחום: Mozy (בבעלות EMC) - האמינה והמהירה ביותר SugarSync - מאוד דומה ל DropBox אבל עולה עליה בפרט ביכולות ה smartphone - לדוגמה, מאפשרת לצרף למייל כנספח מה iPhone כל קובץ היושב על המחשב האישי (כלינק), תכונה מאוד חשובה למשתמשים עסקיים כי בתוכנות אחרות זה סיוט עד כדי בלתי אפשרי.   
מומחה Online Backup , תל אביב  |  20.06.11
21.
Jungle disk - השירות הכי טוב שבכלל לא מוזכר בכתבה
לג׳נגל דיסק יש את כל היתרונות של דרופבוקס ובנוסף גם אפשרות ליצור כמה תכניות גיבוי עם הגדרות ולוחות זמנים שונים, ולבחור איפה יהיו הקבצים בענן - בשרתים באמריקה של חברת הוסטינג גדולה או בשרתי אמאזון באירופה. https://www.jungledisk.com/
רן ג. , תל אביב  |  06.05.11
לכל התגובות