אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קובי ריכטר השקיע בבראק הולדינגס 10 מיליון דולר

בלעדי ל"כלכליסט": קובי ריכטר השקיע בבראק הולדינגס 10 מיליון דולר

החברה מתכוונת לגייס כ־90 מיליון דולר לפי שווי של 190 מיליון דולר. בין המשקיעים: איש העסקים דני טוקטלי וקרן וורבורג פינקוס

14.04.2011, 07:14 | גולן חזני

קובי ריכטר, בעל השליטה במדינול, משקיע בבראק הולדינגס של שמעון וינטרוב: ל"כלכליסט" נודע כי מדינול, המייצרת סטנטים רפואיים, השקיעה 10 מיליון דולר בגיוס שעורכת בראק קפיטל בקרב גופים פרטיים ומוסדיים בארץ ובחו"ל. עד כה הבטיחה בראק הולדינגס גיוס של כ־60 מיליון דולר ובכוונתה לגייס 20–30 מיליון דולר נוספים. הגיוס נעשה באמצעות הנפקת מניות, ולפי שווי חברה של 190 מיליון יורו (כ־650 מיליון שקל).

עוד נודע ל"כלכליסט" כי גם דני טוקטלי, איש עסקים המעורב בחלק נוסף מעסקיו של וינטרוב, משתתף בגיוס בהשקעה של כמה מיליוני דולרים, וכך גם הקרן וורבורג פינקוס שמחזיקה כבר ב־25% מהחברה.

השקעה בחברה־האם

 

בנובמבר האחרון השקיע ריכטר (בפעם הראשונה כמשקיע מוסדי) כ־15 מיליון שקל בהנפקת אג"ח של בראק אן.וי, שמרכזת את פעילות הנדל"ן של הקבוצה בגרמניה. עם זאת, ההשקעה בגיוס הנוכחי לא מבוצעת בחברה אלא בחברה־האם (בראק קפיטל השקעות נדל"ן). וינטרוב הקים את בראק הולדינגס יחד עם רונן פלד ב־1992. לחברה הצטרף מאוחר יותר כשותף שלישי רוני יצחקי, שהסתכסך בהמשך עם וינטרוב ומכר לו את חלקו לפני כשנה וחצי. החברה נמחקה מהמסחר ב־2005 לפי שווי של 200 מיליון שקל, והיא חזרה להיסחר בשוק עם הנפקתה של בראק אן.וי ב־2010.

נכסים של 2 מיליארד יורו

בראק הולדינגס עוסקת בהשקעות בנדל"ן, ומנהלת נכסים בהיקף של כ־2 מיליארד יורו בעולם. לחברה יש גם השקעות דרך חברות־בנות אחרות באנרגיה, תשתיות, הפקת נפט, התפלת מים והיי־טק. לחברה ישנן איגרות חוב פרטיות שהונפקו למשקיעים גדולים והן נסחרות ברצף המוסדיים בלבד. נכון להיום, בראק הולדינגס מעסיקה יותר מ־150 עובדים, בין השאר בניו יורק, מיאמי, לונדון, פרנקפורט ותל אביב.

החברה ביצעה ב־16 השנים האחרונות עסקות השקעה בהיקף של יותר מ־8 מיליארד דולר ובשטח של יותר מ־3 מיליון מ"ר.

ב־2002 רכשה החברה את חברת הנדל"ן ההולנדית האסלמר תמורת כמיליארד יורו בעוד שבשליטת החברה היו נכסים בהיקף של 2.6 מיליארד יורו. שנתיים מאוחר יותר, ב־2004, מימשה החברה את ההשקעה ברווח של כ־12 מיליון יורו.

את תגובת חברת מדינול לא ניתן היה להשיג.

תגיות