אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלל פיננסים מעלה מחירי יעד לבנקים: "ימשיכו להניב תשואת יתר על ת"א 25" צילום: צביקה טישלר

כלל פיננסים מעלה מחירי יעד לבנקים: "ימשיכו להניב תשואת יתר על ת"א 25"

יובל בן זאב: "בנק הפועלים צפוי להיות המרוויח העיקרי מעליית הריבית במשק, כשהוא ובנק מזרחי טפחות הם המועדפים עלינו בסקטור"

14.04.2011, 10:35 | שהם לוי

לפני כחודש העלה בית ההשקעות  כלל פיננסים את המלצתנו לסקטור הבנקאות הישראלי למשקל יתר, מאז הניב סקטור הבנקים תשואה של 10%, או תשואת יתר של 5% על מדד ת"א 25. יחד עם זאת, התיקון במניות הבנקים הגיע גם על רקע תשואת החסר של מדד הבנקים בחודשים הקודמים. בנק דיסקונט הוא הבנק היחיד שעבורו מוריד בן זאב את מחיר היעד ל-8.9 שקל מ-9.1 שקל.

"בנק הפועלים צפוי להיות המרוויח הגדול מעליית הריבית במשק, אשר צפויה להביא לעלייה ניכרת בהכנסות המימון ממרווח על הפקדונות. לכך יש להוסיף את התרומה החשבונאית שצפויה לבנק מהטיפול בנגזרים פיננסים ונקבל צפי לשיפור ניכר ברווחיות", אומר יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים שמעלה את מחיר היעד לבנק ל-20 שקלים, גבוה ב-9% ממחיר הבסיס הבוקר עם פתיחת המסחר בבורסה ומעניק לו המלצת 'תשואת יתר'. עוד מציין כי בנק הפועלים צפוי לחזור ולחלק דיבידנד במהלך 2011.

"להערכתנו, בנק לאומי מאבד את הובלת השוק לבנק הפועלים, אשר כבר ב-2010 הציג תוצאות טובות יותר מפעילות בנקאית. אתגר ההתייעלות בכלל והוצאות השכר בפרט צפוי לבוא לידי ביטוי משמעותי במהלך התקופות הקרובות", מסביר עוד בן זאב.

"הנהלת הבנק תתמקד באתגרי הליבה של הבנק: יעילות תפעולית (ובפרט הוצאות השכר), איכות האשראי והלימות ההון. אנו מעריכים כי בהמשך השנה יציג הבנק הישגים בזירה זו, אשר תתורגם לשיפור הרווחיות בטווח הבינוני-ארוך", מסבירים בכלל פיננסים ומציבים לבנק מחיר יעד של 19 שקל, בהשוואה למחיר יעד קודם של 18.5 שקל למניה. מחיר היעד הנוכחי של הבנק גבוה ב-7% ממחיר הבסיס של מניית הבנק הבוקר עם פתיחת הבורסה בתל אביב.

מיטב: "מעדיפים את לאומי ופועלים על מזרחי"

 

לאור הסיכון הרגולטורי בענף המשכנתאות בבית ההשקעות מיטב מציגים גישה מעט שונה לזו של כלל פיננסים. במיטב ממשיכים להעדיף את בנק לאומי ובנק הפועלים על פני בנק מזרחי טפחות במיוחד על רקע ההתרחבות המרשימה באשראי העסקי בחודשים האחרונים.

"מבחינה כלכלית, מדובר בטעות ממדרגה ראשונה. הרי בנק ישראל מנסה לצנן את הביקוש לדירות. אולם, צעדים אלה עלולים להשפיע באותה מידה על ההיצע של הדירות", מסביר האנליסט טרנס קלינגמן ממיטב.

"איזה קבלן ייקח על עצמו את הסיכון לבנות דירות חדשות אם למחרת בבוקר בנק ישראל יטיל מגבלות נוספות על המשכנתא או אולי אם להקצין יאסור כליל על הקונים לקחת הלוואה לצורך רכישת דירה. הצעדים של בנק ישראל עלולים לנטרל במידה רבה את מאמצי הממשלה להגדיל את היצע הדירות. במקום לבנות, הקבלנים עלולים להעדיף לשבת על עתודות קרקע שרכשו במכרזים האחרונים. מה גם שבסביבה המאקרו כלכלית הנוכחית (שקל חזק שמאיים על הייצוא, כלכלה גלובלית לא יציבה) ראוי לעודד ביקושים מקומיים (כגון בנייה ורכישה של דירות) מה שאמור להפוך את המשק לפחות תלוי בעולם הרחב", מסביר עוד.

תגיות