אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קונים הכל חוץ מאהבה: מה הביטלס יכולים ללמד אותנו על עסקים צילום: בלומברג

קונים הכל חוץ מאהבה: מה הביטלס יכולים ללמד אותנו על עסקים

ספר חדש מכיל כמאה טיפים שיעזרו לכל אחד להצליח לא רק בתחום המוזיקה, אלא באופן כללי בעסקים; לפניכם מספר לקחים חשובים מתוכו

17.04.2011, 21:57 | סוכנויות הידיעות

ג'ורג' קסידי וריצ'רד קורטני חיברו את הספר "Come Together: החוכמה העסקית של הביטלס" אשר מכיל כמאה טיפים ולקחים עסקיים שיכולים לעזור לאנשים להצליח לא במוסיקה, אלא דווקא בעולם העסקים.

כפי שהמחברים מציינים, הביטלס בהחלט עשו משהו כמו שצריך - לכן הם הבינו שיש הרבה מה ללמוד מהם. הנה כמה מהשיעורים החשובים שאפשר ללמוד מארבעת המופלאים:

הגשימו את החזון. לביטלס היה חזון מפורט מתחילת דרכם - השאיפה המוצהרת שלהם היתה להיות "toppermost of the poppermost", הכי טובים בפופ, סיסמא עליה נהגו לחזור שוב ושוב בימיהם הראשונים שכללו מאבקים ודחיות רבות.

הלקח העסקי: תחלמו בגדול ואל תחששו לבטא זאת בקול רם.

העסיקו את האנשים הנכונים ותנו להם לפרוח. על פי השמועות, ג'ון לנון התלבט זמן מה בשאלה אם לצרף את פול מקרטני ללהקה. הוא ידע שמקרטני טוב, אך חשש שהוא עשוי להיות טוב מדי ולהאפיל עליו. בסופו של דבר הוא הזמין את מקרטני להצטרף, והתוצאות היו שוות את זה.

הלקח העסקי: קבלו החלטות בנוגע לצוות שמשרתות את האינטרסים של הארגון, ולא כאלו שמשמרות את אזור הנוחות האישי שלכם בלבד.

הביטלס , עטיפה הביטלס | עטיפה הביטלס , עטיפה

 

חפשו אתגרים. הרבה לפני שנחשבו למצליחים, הביטלס חיפשו עבודות מקצועיות מפרכות שבחנו את היכולות וכוח הסיבולת שלהם. הביטלס הצעירים קפצו למים בשלב מוקדם, והניסיון הזה עזר להם לאורך הקריירה שלהם.

הלקח העסקי: אל תפחדו מאתגרים ועבודה קשה. להיפך, חפשו אותם.

מיקום, מיקום, מיקום. כשהביטלס חזרו מהמבורג, בניגוד ללהקות אחרות ומקושרות יותר, הם לא קיבלו הצעות עבודה רבות. במקום זאת הם קיבלו הופעה בשעות הצהריים בקאברן קלאב במרכז ליברפול. על פניו, ההתפתחות הזו לא נראתה מבטיחה למדי, אולם באותו רגע הם הפכו לאחת מעשר להקות (מתוך אלפים בליברפול) שהייתה להם עבודה קבועה. כמו כן, המועדון היה במרחק הליכה ממשרדו של מנהלם לעתיד, בריאן אפסטין.

הלקח העסקי: הקימו משרד - ותוודאו שההזדמנויות ידעו היכן לצוץ.

הגו בתוכנית. כשאפסטין הציע לנהל את החבורה, הם הבינו שהוא מביא עימו יכולות חיוניות ופיקחות. בעודם מתרכזים במוזיקה, הוא החל במאמץ עיקש להבטיח להם חוזה הקלטות בלונדון. אפסטין חסר הניסיון הגה תוכנית פשוטה ואמיצה וביצע אותה. בעזרת ההנחיות שלו, הלהקה קיבלה הכרה.

הלקח העסקי: תכננו תוצאות אסטרטגיות בעזרת מאמץ ועבדו בתבונה.

למדו מטעויות. הביטלס ביצעו שגיאות רבות לאורך הדרך, אך כמעט תמיד למדו מהן. לדוגמה, בתחילת שנות ה-60 הם וויתרו על נתח מזכויות הפרסום שלהם (וההכנסה הנלווית) לאדם בשם דיק ג'יימס, שמכר אותן שוב בלי להתייעץ איתם. לאורך השנים, השבת הזכויות הפכה להיות מטרה חמקמקה עבור הביטלס ויורשיהם. אולם פול מקרטני החל לרכוש קטלוגים אחרים של מוזיקה פופולארית, כולל של באדי הולי. והצליח להחליף לפחות חלקית את תזרים ההכנסות האבודות מהזכויות של הביטלס. זו אחת מסיבות רבות בזכותן מוערך שווי ההון של מקרטני בכמילארד דולר.

הלקח העסקי: אל תבכו על חלב שנשפך. תשתמשו במה שלמדתם כדי להשתפר בפעם הבאה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ועוד 6 דברים שהביטלס לימדו את עולם העסקים :
1. חדשנות : צוללת צהובה היה קליפ אנימציה, הראשון מסוגו. כאן הרשו לעצמם הביטלס לבנות לעצמן דמויות היתוליות וללכת הכי רחוק עם הפנטזיות שלהם, הרבה לפני דור האינטרנט והאנימציה הממוחשבת. 2. שונות : החיפושיות היו ערים לכך שהרבה להקות פתחו סגנון זהה, חלקן העתיקו בלי בושה את סגנון הכתיבה והשירה שלהם. הביטלס בנו מקצבים חדשים, הוסיפו כלי נגינה לא שיגרתיים ( סיטאר, קונטראבס ) ושמרו על שונות בשוק. 3. רצף : להקה שלא מופיעה ברציפות ולא מוציאה תקליטים ברצף, דינה להיעלם. בשנות פעילותה, לא הגיעו הביטלס כמעט למצב בו הם לא עשו זאת, למעט שבוע עד שבועיים הפסקה בכל פעם שאחד מחברי הלהקה התחתן. 4. עיתונות : בריאן אפסטיין ידע לסנן את דברי חברי הלהקה וליחצ"ן אותם בדיוק כפי שמתאים ללהקה בינלאומית ולא מקומית. כך הוא ידע גם להוריד מעט את גובה הגלים כאשר ג'ון לנון אמר בראיון עיתונאי שהביטלס מפורסמים יותר מישו. בנוסף, הוא דאג לראיונות מתאימים בעיתונות וניצול מדיום הטלויזיה באופן אופטימלי. 5. לדעת מתי להפסיק : התפרקות הביטלס היכתה את המעריצים בהלם, אך לא את חברי הלהקה ומנהליהם. חברי הלהקה כבר לא הסתדרו טוב אחד עם השני ולכל אחד כבר היו אמביציות מוזיקליות משלו. ההתפרקות וההחלטה לא להופיע כלהקה מחדש, רק העצימו את מעמד הלהקה ונתנו להם פאן מיסטי של ממש. 6. ולאחר ההתפרקות - שמירה על יחסים הוגנים : חברי הלהקה לא הגישו מעולם תביעות הדדיות אחד כנגד השני, אף כי פרצו מדי פעם מחלוקות רבות. הכל נפתר מאחורי הקלעים, פנים אל פנים או בפשרות משפטיות סמויות.
עמרי , מרכז  |  18.04.11
4.
פול מקארטני הוא הצלע החלשה מבין השניים
הוא בסך הכל ריכך קצת את הרוק של לנון , אבל לנון נשאר עמוד התווך שניהם לא הצליחו לשחזר את ההצלחה המוזיקלית של השילוב ביניהם. ושוב לנון הצליח קצת יותר , כי אין מה לעשות הוא היה איכותי יותר כי הוא היה רוקיסט יותר ממקקארטני המלוקק
יוסי  |  18.04.11
לכל התגובות