אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מודי'ס מורידה את הדירוג לחמשת הבנקים הישראליים הגדולים בגלל הרווחיות הנמוכה

מודי'ס מורידה את הדירוג לחמשת הבנקים הישראליים הגדולים בגלל הרווחיות הנמוכה

חברת הדירוג הורידה בדרגה את הדירוג של הבנקים הפועלים, לאומי, הבינלאומי, דיסקונט ומזרחי-טפחות. הורדות הדירוג נובעות מהציפייה שהרווחיות תישאר חלשה בגלל בסיסי העלות הנוקשה של הבנקים. החברה בוחנת אפשרות להוריד את הדירוג של חברת כרטיסי האשראי כאל

18.04.2011, 08:31 | סוכנויות הידיעות

סוכנות הדירוג מודי'ס הורידה היום בדרגה אחת את דירוג הפיקדונות הבנקאיים של חמישה בנקים ישראליים, בעיקר בשל הרווחיות הנמוכה:

1. בנק הפועלים: הדירוג ירד מ-A1 ל-A2

2. בנק לאומי: מ- A1 ל-A2

3. הבנק הבינלאומי: מ-A2 ל-A3

4. בנק דיסקונט: מ-A2 ל-A3

5. בנק מזרחי-טפחות: מ-A1 ל-A2

מודי'ס שינתה את התחזית לדירוג של בנק לאומי, בנק הפועלים והבנק הבינ"ל משלילית ליציבה. הדירוג של מזרחי-טפחות ושל דיסקונט ימשיך להיבחן לקראת הורדה אפשרית.

בנוסף, מודי'ס בוחנת אפשרות להוריד את הדירוג של חברת "כרטיסי אשראי לישראל" (Cal), חברה בת של בנק דיסקונט.

במודי'ס טוענים כי הורדות הדירוג נובעות מהציפייה שהרווחיות של הבנקים תישאר חלשה בגלל בסיסי העלות הנוקשה שלהם. היכולת המתונה יחסית לייצר רווחיות מונעת צבירת הון משמעותית, ובכך פוגעת ביכולתם לספוג הפסדים על רקע ספרי הלוואות מרוכזים וחששות לביצועי שוק הנדל"ן. מודי'ס מציינת גם כי בנקים בעולם בעלי דירוג דומה מציגים שילוב בריא יותר בין הכנסות ל"ריפוד הון".

מודי'ס מוסיפה כי למרות הורדות הדירוג, הבנקים הישראליים הציגו פרופילים בריאים של נזילות. סוכנות הדירוג מציינת גם כי דירוג הפקדונות הבנקאיים של חמשת הבנקים ממשיך להיתרם מהתמיכה המערכתית. היכולת והנכונות של הרשויות בישראל לתמוך במערכת הבנקאית במקרה הצורך נותרו חזקות.

במודי'ס אומרים כי התנאים הכלכליים המשופרים בישראל מאפשרים לשנות את התשקיף של שלושה בנקים משלילית ליציבה. דיסקונט ומזרחי-טפחות גם ימשיכו ליהנות מההיבטים המבטיחים בסביבה הכלכלית. ואולם, מודי'ס מתכוונת להמשיך לבחון את האפשרות להורדת הדירוג לבנקים, ולהעריך את האתגרים הניצבים בפניהם בכל הקשור ליעיליות תמחירית (במקרה של בנק דיסקונט) וחשיפה לשוק הנדל"ן (במקרה של מזרחי-טפחות).

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כל הסימנים מעידים שהתקף הלב של המשק הישראלי בפתח.
כולם רומזים/מפחדים שהבלון של המשק הישראלי ישמיע נפיחה עזה כששקר הנדל"ן הגדול יתפוצץ. או אז מה יעשו הבנקים? מאיפה ימחקו עשרות מיליארדים שגייסו ונתנו לאנשים שמעולם לא היה להם את הכסף הזה ולעולם לא יהיה להם. בתחילת 2012 הריבית בארה"ב עולה - נראה איך יתמודדו עם זה בישראל וזה בהנחה שלפני כן במאי ובספטמבר לא תהייה אינתיפאדה וקפיצה בשיעור האבטלה. מה שקרה בישראל בשנים האחרונות היה דבר פנטסטי. פשוט הצלחנו מלאכותית "לגרש" את המשבר העולמי. גם ארה"ב הצליחה לדחות את המשבר אבל רק לדחות. מה שהיה שם זה רק קדימון ואנשים עוד יקפצו שם מהגגות של וולסטריט. גם פה וגם שם הבלתי נמנע יגיע ונאלץ ליישר קו עם המציאות. אין ניסים בכלכלה ותמיד יש צורך לשלם מחיר של ארוחות שמעולם לא היה כסף לשלם עליהם. וארה"ב כנראה תזעזע ואם אם יזדעזעו אנחנו נעוף רק מהאדוות.
שח"ל בדרך...  |  18.04.11
3.
הבנקים עו"שקים את הציבור ושולטים בחברי הכנסת, מליארדי שקלים רווח = נמוך מדי עבורם
צריך עשרות מליארדי שקלים רווח. צריך אלפי מחטטים בפחים ברחובות, לא מספיק מאות. צריך לשעבד את כל הציבור למשכנתאות 40 שנה עבור דירת סרדינים. הבנקאים צוחקים. הציבור נחלב מעמלות בכל הכנסת כרטיס כספומט...
חולבים אותנו  |  18.04.11