אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש מציע: אורי גורן כבורר בתיק קווי אשראי צילום: אביגיל עוזי

ביהמ"ש מציע: אורי גורן כבורר בתיק קווי אשראי

התביעה בהיקף כחצי מיליארד שקל נגד צוף, מימון, יובל רן ודירקטורים בחברה מתנהלת זה יותר משש שנים. השופט הציע שיפנו לבוררות לשם קיצור ההליך

20.04.2011, 09:18 | מארק שון

האם חיים צוף, קובי מימון ומפרקי חברת קווי אשראי בדרכם לבוררות? ביום ראשון האחרון הגיעו הניציםבתיק הפירוק של קווי אשראי לדיון שגרתי נוסף בביהמ"ש המחוזי בתל אביב. השופט איתן אורנשטיין הפתיע את הצדדים עם הצעה כבר בתחילת הדיון: למנות בורר לתיק. יתרה מזאת, הציע השופט למנות את הנשיא בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל אביב, אורי גורן, שעוסק מאז פרישתו כבורר בסכסוכים עסקיים.

קובי מימון, צילום: ישראל הדרי קובי מימון | צילום: ישראל הדרי קובי מימון, צילום: ישראל הדרי

אורנשטיין הבהיר, כי לאור התמשכות ההליכים בתיק ולאור התנהלות הצדדים (הכוללת ערעור לביהמ"ש העליון לאחר כל החלטה של ביהמ"ש המחוזי) מוטב שהתיק יעבור לבוררות. "דומני שזו הדרך הראויה והנכונה, בנסיבות העניין, לברר את המחלוקות שבין הצדדים הנמשכות זה זמן רב ותוך הליכים רבים", כתב השופט בהחלטתו, "שמעתי את דברי הצדדים באשר להצעתי, ונראה בעיניי שהמחלוקת בדבר העברת הסכסוך לבוררות ניתנת לגישור. מצופה כי הצדדים ישובו וידברו ביניהם כדי להגיע למתווה מוסכם".

במסגרת תיק הפירוק של קווי אשראי, הגישו המפרקים בספטמבר 2004 תביעת ענק בגובה 500 מיליון שקל נגד צוף, מימון, יובל רן ודירקטורים לשעבר בחברת קווי אשראי. הטענה המרכזית היא שהם חברו יחד כדי לבזוז את קווי אשראי, וכתוצאה מסדרה של מעשי תרמית והונאה החברה התפרקה לפני יותר מ־13 שנה.

התיק עבר תהפוכות רבות והוא מתאפיין בבקשות רבות המוגשות בו. עיקר הטיעונים הם בדבר התיישנות וניסיון להטיל עיקולים על מימון וצוף. הנושא האחרון שעל הפרק הוא הטלת העיקולים על נכסיו של קובי מימון. בינואר האחרון הטילה השופטת אסתר נחליאלי חיאט צו עיקול זמני על נכסים הרשומים על שמו של מימון ועל זכויותיו במספר חברות ציבוריות, בהן אקויטל, נפטא, ישראמקו ונצבא. הצו ניתן לבקשת המפרקים, עורך הדין יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ', שטענו כי הם חוששים להברחת נכסים מצדו של מימון. השופטת דחתה בקשה דומה שהוגשה נגד נכסיו של צוף בחברת יונייטד קינגסווי, המחזיקה בגרעין השליטה באקויטל.

בחודש פברואר הגיש מימון ערעור על החלטת העיקול, בטענה שהצו גורם נזק ישיר ומהותי לעסקיו, ובעקבות ההחלטה הבנקים שהוא עובד מולם החלו להערים קשיים במימון פרויקטים. הדיון שהתקיים ביום א' בביהמ"ש היה אמור לעסוק בכך.

השופט בדימוס גורן השיב בתגובה ל"כלכליסט": "לא הייתי מודע ששמי עלה. לא חושב שהייתי מתנגד לנהל את הבוררות בנושא".

עורך הדין שמייצג את צוף ומימון, זהר לנדה, סירב להתייחס להצעת בית המשפט ואמר כי זאת פעם ראשונה שהצעה כזאת עולה וכי ישקלו את הנושא. המפרק עו"ד מירון השיב במהלך הדיון לשופט כי הוא מתקשה לראות את כל הנתבעים הולכים לבוררות, אך אין לו התנגדות למהלך.

תגיות