אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישר: מחירי הדירות עלו בגלל הריביות הנמוכות צילום: נועם מוסקוביץ'

פישר: מחירי הדירות עלו בגלל הריביות הנמוכות

הנגיד התראיין ל"וול סטריט ג'ורנל" ואמר כי "במדינות בהן המערכת הפיננסית לא נפגעה קשות בעקבות המשבר העולמי, מחירי הדיור עלו באופן חד"

22.04.2011, 21:27 | סוכנויות הידיעות

"במדינות בהן המערכת הפיננסית לא נפגעה קשות בעקבות המשבר העולמי, מחירי הדיור עלו באופן חד. הסיבה לכך היא שכאשר הריביות הופחתו באופן חד כדי להתמודד עם המשבר, הריבית על המשכנתאות ירדה גם כן - ואנשים הגיבו בלקיחת הלוואות לרכישת בתים – ובכך גרמו לעליית מחיריהם". כך אמר נגיד בנק ישראל סטנלי פישר.

את הדברים אמר פישר בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל", במסגרת כתבה בעניין צמיחת שוק הדיור במדינות מסוימות לעומת הנפילה במדינות אחרות כמו ארה"ב, בריטניה, צרפת ואירלנד מאז המשבר הכלכלי. לכתבה ראיין העיתון את פישר כמייצג של כלכלה שלא נפגעה במשבר ומחירי הדיור בה ממשיכים לעלות.

לפי "וול סטריט ג'ורנל", לריבית הנמוכה בארה"ב ובמדינות אחרות שנפגעו במשבר הכלכלי אין את אותה השפעה כמו במדינות שלא נפגעו; הבנקים במדינות האלה עדיין לא ששים או לא מוכנים לתת משכנתאות. בארה"ב לדוגמה, מדד קייס שילר למחירי הבתים ירד ב-3.1% ב-2011 בהשוואה לשנה הקודמת. במקומות אחרים, כמו קנדה, הבנקים לא הושפעו כל כך מהמשבר והריבית נשארה ברמה של 1% כדי לאפשר צמיחה כלכלית. התוצאה הייתה עלייה של 9% במחירי הבתים בפברואר לעומת השנה שעברה.

"עלייה נמשכת במחירי הדיור עשויה לאיים על היציבות, ואף ליצירת בועת נדל"ן", מסר בנק ישראל לוול סטריט ג'ורנל.

תגיות

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
אך יכלו להוזיל אילו רצו
פשוט היו מכריזים על שנה בה כל מכרזי המנהל הם מכרז ע''פ מחיר למשתכן. בנוסף כל קרקע מתוכננת המוחזקת על ידי קבלנים שאינם בונים עליה ישלמו מס גבוהה ואילו אם הם יבנו תוך פרק זמן של 30 חודש יקבלו הקלות בזכויות בניה,(נניח תוספת 10% בקומות או במס' יחידות) כך ירוויחו העיריות הקבלנים והממשלה לא תפסיד.וכאשר ההיצע גדל כמובן שהמחיר ירד.ומי שיטען שלא ניתן להוסיף 10% בקומות לבינינים הרי אני ישיב לו שזה אינו מדע מדויק והצפיפות בעשור האחרון עלתה ללא עליה מקבילה בתשתיות.ואם מאשרים בנין בן 20 קומות זה לא סוף העולם אם יהיה בן 22 קומות.וכל זה גם מוגבל לפרק זמן קצובכך שזה לא הולילנד
פפ  |  26.04.11
37.
מה קורה שכלכלה ופוליטיקה קשורים יחד
אם יגיעו לאיזה הסדר עם הפלסטינאים שבמסגרתו ישראל תצטרך לפנות חלק מהישובים שמעבר לקו הירוק.אז אלפי מתנחלים יקבלו אולי פיצוי מוגדל על בתיהם את זה יממנו אולי האמריקאים והאירופאים הם יצטרכו לחזור ולמצוא דירות בתחומי הקו הירוק או להצתופף בגושי ההיתנחלות בכל מקרה התוצאה תהיה מחסור אדיר ופתאומי בדירות
פ  |  26.04.11
36.
תבינו הממשלה לא רוצה להוזיל מחירים,אילו רצו זה היה קורה בחודש
הסיבות שהממשלה לא רוצה להוריד מחירים ככל שהמחיר גבוהה המיסוי העובר לקופת האוצר גבוהה מחירים גבוהיים מווסתים את האינפלציה,לכאורה יש סתירה היות וחלק מהמדד נוצר ממרכיבי הדיור,אך לעומת זאת כשזוג צריך לשלם 40% מהכנסתו למשכנתא הרי הוא לא יגדיל צריכתו לשנים רבות כשנות המשכנתא ולכן בטווח הרחוק זה גורם וויסות. כמובן שלא רוצים לפגוע בבעלי ההון שלהם דירות רבות ובקבלנים. הוזלה עלולה להחליש את הבנקים שנתנו מימון לקבלנים לפרויקטים שמתומחרים במחירים של היום,אם הקבלן ירוויח פחותבעקבות הוזלה יש סכנה שלא יחזיר המימון לבנק
p  |  26.04.11
35.
ל-29, מה זה משנה איך חיו פעם?
פעם רכבו על חמור, פעם מי שהגיע לגיל 50 היה נחשב זקן עם חצי רגל בקבר. מה כל זה קשור? כל דור רוצה ללכת קדימה ולחיות טוב יותר מהדור הקודם, לא לדשדש או לסגת אחורה. מה שאתה מתאר כמותרות הפך לנורמה בעולם המערבי. לטוס לחו"ל זה פריווילגיה של עשירים בלבד? שני רכבים (כשאחד מהם מעבודה ושני בני הזוג מרוויחים לא רע) הופך אותם לאוליגרכים? אז נכון, בתקופת הפלמ"ח החיים היו קשים, אז מה? זה שאנשים משכילים כאן רוצים רמת חיים של ארה"ב או אירופה לא הופך אותם למפונקים או חיים בסרט. ובדרך כלל מי שמטיף מוסר וקורא לאנשים לחיות במסכנות ולחסוך כל גרוש זה אלה שממש לא חסר להם כלום בחיים, מבחינתם חיים בעוני זה בסדר, כל עוד לא מדובר עליהם.
אזרח  |  26.04.11
לכל התגובות