אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מודי'ס בדוח השנתי על ישראל: "הכלכלה חזקה ודינאמית" צילום: שאול גולן

מודי'ס בדוח השנתי על ישראל: "הכלכלה חזקה ודינאמית"

סוכנות הדירוג כתבה בסקירתה כי "ההידרדרות במבנה החוב של ישראל היתה מתונה בהשוואה עולמית". עוד נכתב בסקירה, כי "הזעזועים במזרח התיכון עלולים לבוא לידי ביטוי בעלייה בהוצאות הביטחון של ישראל". דירוג ישראל לא השתנה ואופק הדירוג נותר יציב

26.04.2011, 13:09 | שהם לוי

סוכנות הדירוג מודי'ס פרסמה היום (ג')  את דוח הדירוג השנתי שלה על כלכלת ישראל והותירה את דירוג האשראי על כנו ברמה של A1. הדו"ח שפרסמה סוכנות הדירוג מחמיא לכלכלת ישראל: "כלכלת ישראל עמידה, דינמית והמדיניות המאקרו כלכלית היא אחידה", נכתב בדו"ח.

עוד הוסיפו כי בנק ישראל, שנהג בהקלה מוניטרית אגרסיבית במהלך המשבר הפיננסי במטרה לתמוך בפעילות הכלכלית, כעת נוהג בצמצום מוניטרי אגרסיבי במטרה להבטיח שההתאוששות ברת קיימא והלחצים האינפלציוניים תחת מעקב.

במודי'ס אומרים שייצוא ההייטק של ישראל הנכלל במודל הכלכלי העוקב אחר הדירוג של ישראל מציג ביצועים טובים ותומך בצמיחה בטווח הבינוני.

"ההידרדרות במבנה החוב הייתה מוגבלת בהתחשב במשבר העולמי וההוכחה לכך היא שהתיקון כבר מתהווה כשהגירעון ביחס לתוצר מצטמצם", אמר אנטוני תומאס, המשנה לנשיא דירוג חוב ממשלתי בסוכנות הדירוג מודי'ס.

"הזעזועים הפוליטיים במזרח התיכון האירו את הסיכונים הגיאופוליטיים עימה מתמודדת ישראל. עד כה חוסר היציבות התרחשה במספר אומות ערביות עלולה להשפיע על ישראל במידה וזו תאלץ להגדיל את הוצאות הביטחון שלה", אומרים במודי'ס ורומזים על הרעה אפשרית ביחסי הגירעון תוצר והחוב תוצר. למרות זאת נכתב שם כי בתרחיש אפשרי של אירועים ביטוחניים, העבר הוכיח כי לישראל יש יכולת התמודדות מרשימה עם אירועים שכאלה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל - 2 - כן, ולא
בתיאוריה מדובר במשחק סכום אפס. אבל - ארה"ב - שהיא בעצם חדלת פרעון (כי היא כמעט לא מייצאת, ומייבאת הרבה יותר), מדפיסה עוד ועוד דולארים (ובכך מורידה את שוויו של הדולר), כך שכבר אין לנו משחק סכום אפס. עכשיו - הבעייה היא - שכשהמדינה לא רוצה לשלם את החובות, ובמקום זה מדפיסה כסף, מי שמשלם יהיו האזרחים - בדמות התייקרות כל המוצרים (דלק, מזון, חשמל) ומכאן הדרך אינפלציה גבוהה, ושחיקת שכר משמעותית היא מאוד קרובה. כלומר - מי שישלם את החוב, זה האנשים הקטנים, בעיקר העניים, שמוצרי היסוד ייתייקרו עבורם (בעוד העשירים כמעט ולא ייפגעו, כי הם אלו שמוכרים את מוצרי היסוד האלו, מעלים את המחירים כהם רוצים, וממשיכים להרוויח).
26.04.11
לכל התגובות