אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": ויולה פרייבט אקוויטי משקיעה 10 מיליון דולר במקרוקיור צילום: מיכה קירשנר

בלעדי ל"כלכליסט": ויולה פרייבט אקוויטי משקיעה 10 מיליון דולר במקרוקיור

ההשקעה במקרוקיור תיעשה לפי שווי של 100 מיליון דולר, אך אם החברה לא תעמוד ביעדים שנקבעו, יוגדל היקף המניות שתקבל הקרן

27.04.2011, 07:42 | גולן חזני

קרן ויולה פרייבט אקוויטי נכנסת לתחום הביוטכנולוגיה. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן תשקיעה עד כ־10 מיליון דולר, בשני שלבים, בחברת מקרוקיור (MacroCure) המפתחת טכנולוגיה לריפוי פצעים.

זו צפויה להיות ההשקעה הראשונה של ויולה פרייבט אקוויטי בחברה מתחום הביוטק, והיא נעשית לאחר בחינות רבות שביצעו בקרן בתחום בכלל ובתחום ריפוי הפצעים בפרט. ההשקעה נעשית לפי שווי גבוה של 100 מיליון דולר למקרוקיור, אולם אם החברה לא תצליח לעמוד ביעדים שונים שנקבעו לה במסגרת ההסכם, יוגדל היקף המניות שתקבל הקרן.

עד כה השקיעה הקרן בחברות הייטק ובחברות תעשייה. זוהי השקעתה החמישית אחרי שבעבר השקיעה בחברת מערכות הסינון עמיעד, חברת האלחוט מובייל אקסס, חברת המל"טים אירונאוטיקס וחברת הפרסום באינטרנט אדסמרקט.

ויולה פרייבט אקוויטי מנוהלת בידי הראל בית און, סמי תותח, אסנת רונן ויונתן קולבר, שימונה ככל הנראה לדירקטור במקרוקיור בעקבות ההשקעה.

מקרוקיור גייסה עד כה 13 מיליון דולר מקרן ההון סיכון פונטיפקס שאותה הקים אלי הורביץ, יו"ר טבע לשעבר. 5 מיליון דולר גויסו מיד עם ההקמה ו־8 מיליון דולר נוספים בספטמבר 2009. הגיוס האחרון נערך לפי שווי של 61 מיליון דולר אחרי הכסף, כך שהגיוס הנוכחי של קרן ויולה משקף שווי הגבוה ב־64% מהשווי שבו נכנסה פונטיפקס בגיוס השני.

מקרוקיור פיתחה טכנולוגיה בשם קיוראקסל, המזרזת את הליך הריפוי של פצעים כרוניים על ידי הזרקת כדוריות דם לבנות לאזור הפגוע, ובכך מסייעת למנגנון הריפוי הטבעי של הגוף. כדוריות הדם הלבנות נלקחות מתורמים בריאים ומשמשות את הגוף ביצירת סביבה ביולוגית, המסייעת להליך השיקום של הרקמות.

הטכנולוגיה של מקרוקיור מבוססת על פיתוח של פרופ' דוד דנון, חוקר במכון ויצמן ולשעבר המדען הראשי של משרד הבריאות, שנמכר בעבר דרך שני בתי חולים בארץ, אבל לא מוסחר רשמית. החברה מוכרת זה שנתיים בישראל, לאחר שקיבלה את אישור משרד הבריאות, אולם עדיין איננה רווחית. מקרוקיור מצויה בשלבי ניסוי Phase III לקראת קבלת אישור לטיפול בארה"ב ובאירופה, והיא תצטרך ניסוי אחד בלבד כדי לרשום את המוצר שלה לשיווק במדינות אלה.

פרט למקרוקיור פעילות בישראל שש חברות סטארט־אפ המפתחות מכשור רפואי ותרופות לטיפול בפצעים כרוניים, בהן: הילעור, המפתחת תרופה לטיפול בפצעים; פוליהיל, המוחזקת בידי כלל ביוטכנולוגיה ומפתחת תכשיר לזירוז תהליך הריפוי; לייפווייב, המפתחת מכשיר המזרז את הליך הריפוי בעזרת סיגנלים חשמליים; קיו ריי, המפתחת טכנולוגיה לטיפול באור בפצעים כרוניים; ומדיוונד, המפתחת תכשיר להסרת גלדים של כוויות.

לא ניתן היה לקבל את תגובת ויולה פרייבט אקוויטי.

תגיות