אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפריצה ל-PSN: איזה מידע בסיכון, מה תוכלו לעשות וכיצד תיזהרו בעתיד?

הפריצה ל-PSN: איזה מידע בסיכון, מה תוכלו לעשות וכיצד תיזהרו בעתיד?

ביצוע רכישות בכרטיס האשראי שלכם ואפילו הוצאת רישיון נהיגה מזויף - גניבת המידע עלולה לגרום ללא מעט צרות, אבל יש דרכים להתגונן

28.04.2011, 15:10 | עומר כביר

מה בדיוק קרה?

גורמים עוינים, שזהותם לא ידועה, הצליחו לפרוץ למאגרי המידע של פלייסטיישן נטוורק (PSN) - רשת הגיימרים של מכשירי פלייסטיישן 3 ו-PSP, הקונסולה הניידת של סוני. הרשת מאפשרת משחקים מקוונים משותפים, רכישת כותרים ועוד, והפריצה אפשרה גישה לפרטיהם האישיים של 77 מיליון החברים ברשת.

הפריצה הגדולה סכנה ל-120 אלף גיימרים ישראלים מתקפת ההאקרים על רשת המשחקים מעוררת חשש בקרב שחקנים רבים. "מדובר בפעולה של אנרכיסטים טרוריסטים", אומר איתן דרורי, נציג החברה בארץ עומר כביר, 8 תגובותלכתבה המלאה

למי נוגעת הפריצה?

להערכת ישפאר, הנציגה הרשמית של סוני בישראל, בארץ יש כ-100 אלף מכשירי פלייסטיישן 3 וכ-90% מהרוכשים נרשמו לרשת PSN, ועוד 100 אלף מכשירי PSP שכ-20%-30% מבעליהם נרשמו לרשת. על פי ההערכות האלה, מדובר בכ-120 אלף איש בישראל. אם בהפעלה הראשונה של המכשיר עברתם הליך רישום והזנתם פרטים אישיים כמו אימייל, שם וכתובת - ייתכן שהמידע שלכם נפל לידיים זדוניות. אם יש לכם פלייסטיישן מדור קודם, אין סיבה לדאגה - הוא לא יכול להתחבר לרשת PSN.

איזה מידע נמצא בסיכון?

כל המידע שהזנתם בהרשמה ל-PSN, ובכללו שם, שם משתמש, כתובת, אימייל, סיסמה, תאריך לידה והיסטוריית רכישה. אם ביצעתם רכישה ברשת באמצעות כרטיס אשראי, ייתכן שגם הפרטים שלו נגנבו (אם כי בסוני אומרים שהמידע הזה מוצפן).

חשוב לבדוק חיובים חשודים באשראי, צילום: בלומברג חשוב לבדוק חיובים חשודים באשראי | צילום: בלומברג חשוב לבדוק חיובים חשודים באשראי, צילום: בלומברג

איך אפשר לדעת אם המידע האישי שלי נגנב?

ככל הנראה, ההאקרים זכו בגישה למידע של רבים ואולי אפילו כל 77 מיליון המשתמשים ברשת. בשלב זה אפילו סוני עצמה לא יודעת איזה מידע נגנב וממי. לשם הזהירות, רצוי להניח שהמידע האישי שלך אכן נחשף ויש לפעול בהתאם. סוני שולחת אימיילים לכל משתמשי PSN, כדי להזהיר אותם מהסכנות האפשריות.

מהן הסכנות?

פרטי כרטיס האשראי יכולים לשמש בידי גורמים עוינים לביצוע רכישות לא מאושרות. פרטים אישיים אחרים יכולים לשמש לפשעי גניבת זהות - למשל, פתיחת חשבון בנק על שמכם או הנפקת רישיון נהיגה מזויף הנושא את פרטיכם.

אז מה צריך לעשות?

יש כמה צעדים שמומלץ לנקוט מיד. ראשית, אם סיסמת ה-PSN שלכם זהה או דומה לסיסמה בשירות אחר (למשל שירות דואר רשת), החליפו את הסיסמה בשירות האחר. עקבו באופן קבוע אחר דו"ח החיובים של כרטיס האשראי וודאו שאין דיווחים חשודים. אם גיליתם דיווח חשוד - דווחו על כך מיידית לחברת האשראי.

מומלץ לגלות ערנות: חוץ מהאימייל המבשר על פריצת השירות, סוני הודיעה שלא תיצור קשר נוסף עם לקוחות, ושבשום מקרה אין כוונה לבקש מהם באימייל למסור פרטים אישיים כלשהם. יש להישמר מפניות המתחזות לפניות רשמיות מסוני ומפצירות בכם לעדכן את פרטי ה-PSN שלכם בעקבות הפריצה. זכרו: חברה אמינה לעולם לא תשלח אימייל שבו היא תבקש פרטים אישיים כלשהם.

פלייסטיישן PSP, צילום: בלומברג פלייסטיישן PSP | צילום: בלומברג פלייסטיישן PSP, צילום: בלומברג

מה לגבי סכנת גניבת הזהות?

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לגלות ערנות רבה: קבלת דו"חות תנועה שלא ייתכן שביצעתם או דרישות תשלום מוזרות צריכים להדליק נורה אדומה. גניבת זהות היא פשע, ואם אתם חושדים כי זהותכם נגנבה, מומלץ להגיש תלונה במשטרה.

איך אפשר להיזהר בעתיד?

הדרך הכי טובה היא להימנע ככל האפשר ממסירת פרטים אמיתיים ברשת. אל תירשמו בשמכם המלא בשום אתר - אפשר להסתפק בשם הפרטי ובאות הראשונה בשם המשפחה. אל תמסרו כתובת או תאריך לידה אמיתיים - אפשר לבחור פרטים בדויים המשמשים אתכם באופן קבוע, ולרשום אותם לזכירה קלה. אם אתר דורש פרטים כמו מספר תעודת זהות, בררו מולו אם אפשר להימנע ממסירת פרטים אלו, או ודאו שהוא לא שומר אותם באופן קבוע אלא רק משתמש בהם לצורך חיוב כרטיס אשראי.

כתחליף לתשלום בכרטיס אשראי, מומלץ לעשות שימוש בשירותי תשלום דוגמת PayPal, בכרטיסי אשראי משולמים מראש או בכרטיסי מתנה. בארץ ניתן לקנות כרטיסי מתנה ל-PSN ברשתות המחשבים.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
בלי קשר, גם בישראל התחילו רשתות שונות לבקש מספר ת"ז להזנה בעת רכישה
כולן אומרות שזו דרישה של חברות האשראי וברגע שאני אומר להן - שאני מסכים להראות להם תעודת זהות (לצורך זיהוי) אבל לא מאשר להן להזין אותו לבסיס המידע שלהן המוכר מוותר. אנשים, אל תהיו תמימים, אני חלילה לא טוען שחברות פועלות מתוך כוונת זדון אבל לעולם אין לדעת לאילו ידיים בסיס הנתונים שלהן יפול (אם את סוני פרצו ....) אין שום סיבה שעסק יחזיק בסיס נתונים שכולל שם, כתובת, כרטיס אשראי, טלפון נייד ומספר תעודת זהות. זה מסוכן ! שלא תבינו לא נכון, הלואי וכל המוכרים היו מבקשים לראות תעודה לצורך זיהוי - אבל למה לדרוש להזין אותה ? יש כאלו שאומרים שאין אחריות על המוצר ללא תעודת זהות וזה כמובן לא נכון. ברור לכולם למה חברות רוצות לבנות מאגרי מידע אבל למה חברות האשראי לא מפרסמות שאין לאפשר לעסק להזין ת"ז ? אני לא מדבר על עסקים קטנים אלא אפילו על רשתות חשמל, חנויות נוחות של תחנות דלק ועוד.
מ  |  29.04.11