אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות העיצוב: גינה תרבותית

חדשות העיצוב: גינה תרבותית

הספרייה החדשה בטירת הכרמל התחילה כנספח לגן עירוני. אך מבנה התרבות המרשים והמעוצב היה למוקד משיכה בפני עצמו

03.05.2011, 10:54 | דקל גודוביץ

בעוד חודשיים תיפתח הספרייה העירונית החדשה ברחוב הפלמ"ח בטירת הכרמל. לחיפה, העיר הגדולה והסמוכה, נשאר רק לקנא בבניין המרשים של שכנתה, שתכנן משרד שורץ בסנוסוף אדריכלים, שזכה בתחרות לתכנונו לפני שבע שנים. "העירייה השקיעה בגן חדש אבל איש לא בא אליו. ואז עלה הרעיון להוסיף לגן מבנה תרבות ובית קפה שיחיו אותו", מספר גבי שורץ. כך הפך הקשר בין הגן לספרייה לבסיס התכנון.

"הספרייה מקיימת שלושה דיונים עם הגן", מסביר שורץ. "פעם היא מעל הגן שעובר מתחת לעמודיה והיא משמשת כשער כניסה; פעם שנייה הגן עולה על הספרייה ברמפה שמוליכה אל אולם ההרצאות; ופעם שלישית אגף הנוער והילדים בספרייה יוצא אל פטיו בגן". כמו כן, אולם הקריאה הראשי מתאים ל־150 איש בישיבה ול־12 אלף ספרים. הוא ממוקם בקומה הראשונה, יש לו קיר זכוכית גבוה, וממנו אפשר לצאת למרפסת ארוכה המשקיפה אל הגן.

מוטיב דומה של השקפה לנוף בוצע גם בספרייה שתכנן המשרד במכללת כנרת. אלמנט נוסף שחוזר בספרייה בכנרת ובעוד שלושה פרויקטים אחרים של המשרד הוא הקיפול, או קפל הקרקע, שהופך למבנה עצמו. תמיד מדובר בשני קיפולים, וגם כאן יש שניים הבולטים במסגרת הטיח הלבנה שלהם: קיפול סביב הגג והרצפה וקיפול לרמפה. התקרה שמתחת לרמפה היא בגובה משתנה, והיא משמשת את אגף הנוער. החלק הנמוך יותר, שגובהו רק 2.2 מטר, משמש את הילדים ובחלקים הגבוהים יותר משתמשים הבוגרים.

הספרייה בטירת הכרמל. מקיימת שלושה דיונים עם הגן הספרייה בטירת הכרמל. מקיימת שלושה דיונים עם הגן הספרייה בטירת הכרמל. מקיימת שלושה דיונים עם הגן

הספרייה מתכתבת עם עבודות ברוח המודרניזם של לה־קורבוזיה , כך לדוגמה, המרפסת הצרה והארוכה והחלונות הצרים בחזיתות הצד. "אנחנו חסידי המודרניזם, אבל המודרניזם היה חד־ממדי ואנחנו מנסים לדבר עם הגן, האנשים, הנוף והחומרים", מסכם שורץ.

תגיות