אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפגינים חילקו כסף ליד ביתו של אלי ישי: "במקום שיחלק את כספנו לבוחרים" צילום: ליאור מזרחי

מפגינים חילקו כסף ליד ביתו של אלי ישי: "במקום שיחלק את כספנו לבוחרים"

תושבי המועצה האזורית מטה יהודה מוחים על החלטת שר הפנים להעביר שטח של 3,000 דונם מהמועצה לידי בית שמש

03.05.2011, 15:06 | דותן לוי

תחת הכותרת: "אלי ישי מחלק את כספי תושבי מטה יהודה" חילקו הבוקר (ג') תושבי המועצה האזורית מטה יהודה כסף לעוברים ושבים ברחוב מתחת לביתו של שר הפנים, אלי ישי, ומתחת לביתו של מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף. חלוקת הכסף התקיימה כמחאה על החלטתו של שר הפנים לחתום בערב פסח על החלטה המעבירה שטח של 3,000 דונם ממועצה אזורית מטה יהודה לעיר בית שמש.

במטה יהודה הסבירו כי המהלך יביא לפגיעה בפרנסתם של עובדים רבים המועסקים במפעלים באזורי תעשייה אלו, שבעקבות המהלך יצטרכו לשלם תעריפי ארנונה הגבוהים בכ-100%, ולגירעונות כלכליים אדירים שעלולים להביא לקריסת המועצה, ופתחו השבוע במאבק ציבורי ומשפטי.

למקום הגיעו עשרות תושבים בראשות מטה המאבק להצלת מטה יהודה שהניפו שלטים עליהם נכתב: "יהודי לא פוגע במטה יהודה", ו"כאן מחלקים את הכסף של מטה יהודה" וקראו לאלי ישי: "גם אנחנו חרדים - לפרנסת התושבים".

המפגינים חסמו לפרקים את הכביש ונהדפו על ידי כוחות משטרה שהגיעו למקום. מאוחר יותר קיימו התושבים משמרת מחאה מול ביתו של הרב עובדיה יוסף, וקראו למזכירו של הרב לרדת ולהיפגש עמם.

עוברים ושבים ברחוב הקשיבו לטענות התושבים ולקחו מהם שטרות כסף לצד חומרי הסברה. הגדיל לעשות אחד התושבים שלקח את הכסף מהמפגינים, הצהיר שיתרום אותו לבית כנסת ואף הוציא במקום קבלה.

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, משה דדון: "תושבי מטה יהודה ויישובי מטה יהודה על סף רתיחה. התחושה היא שהקיפוח הרדיפה והפגיעה בפרנסה מהווים סכנה אמיתית לקיומה של מטה יהודה, ובוודאי לפגיעה מהותית למערכת היחסים הטובה שהיתה עד היום בין מטה יהודה לבית שמש בכל המישורים ובכל הרמות. מדובר בפגיעה חסרת תקדים של משרד הפנים בתושבים של מטה יהודה. אין בכוונתנו לשקוט. במידה ושר הפנים לא יודיע היום על ביטול ההחלטה על הסיפוח, נעתור כבר מחר לבג"ץ. יש בידינו הוכחות כי החלטות ועדת הגבולות נעשו כלאחר יד, מבלי לבדוק את הנתונים והעובדות בשטח. אני קורא לשר אלי ישי לבטל את ההחלטה על מנת למנוע נזקים בלתי הפיכים בעתיד. גם במטה יהודה וגם בבית שמש ישנם אזרחים ראויים לזכויות שוות. אל תעדיפו מגזר על פני מגזר".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תגובה ל 3
ממש לא דומה השטח המדובר לא גובל אפילו בבית שמש רוב המועסקים באיזור התעשייה הם תושבי המועצה המועצה שהיא המועצה האיזורית הגדולה בארץ מונה כ 40000 תושבים שהם כ 60% מתושבי בית שמש כל שאר ה"עובדות" שהבאת אינן נוגעות כלל למטה יהודה שכן איזורי התעשייה המדוברים נבנו טופחו ושווקו על ידי מטה יהודה שהשכילה להשקיע בתעשייה לעומת בית שמש שהשקיעה לאורך שנים רק בבנייה למגורים (נחשו לאיזו אוכלוסייה). אגב גם מבחינה תקציבית בית שמש היא עירייה חזקה ואיתנה לעומת מטה יהודה שנמצאת בגירעון..
04.05.11
4.
אם אפשר לעשות קצת סדר בדיווח הזה ואז המטרה הבאה הן ערד ומ.א. תמר בבקשה.
המועצה מורכבת כולה מקיבוצים ומושבים, סך כול התושבים במועצה הוא ככול הנראה פחות מ 10% מתושבי בית שמש. רוב המועסקים באזורי התעשיה הם ככול הנראה תושבי בית שמש (לא כול בית שמש זה חרדים, וכן הפתעה גם מרבית החרדים עובדים..) ובנוסף אזורי התעשייה והקרקעות האלו צמודים לבית שמש, אבל הארנונה והמיסים שלהם הולכים למועצה. לכן בדומה למה שקורה במ.א תמר שבים המלח, תושבי בית שמש מסבסדים או יותר נכון מפנקים את תושבי המועצה האזורית. וטרם נכנסנו לפינוקים אחרים שקבלו אותם מושבים (חוק גל והסרי החובות) וקיבוצים (הסדרי הקיבוצים, א,ב,ג..) ו"הפשרת הקרקעות" או "הרחבות" שהם קבלו פיצוי על קרקע שמעולם לא רכשו או עבדו. אפשר היה לאזן את הכתבה קצת יותר. ומר ישי הנכבד, בבקשה תמשיך בקו הזה ותטפל גם במועצה אזורית תמר ועוד חולות רעות כאלו כמו אזור אשקלון, אופקים,שדרות וכול שאר האזורים בהם תושבי הערים מסבסדים את ההתיישבות "העובדת".
גידי , נתניה  |  04.05.11
לכל התגובות