אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת משיק מסלול "עוקף" לחוק לעידוד השקעות הון צילום: צביקה טישלר

התמ"ת משיק מסלול "עוקף" לחוק לעידוד השקעות הון

במסגרת המסלול, מפעלים הממוקמים בפריפריה ואינם עומדים ברף היצוא הקבוע בתיקון 68 לחוק לעידוד השקעות ההון - ועומד על 25% מכלל המחזור - יוכלו עדיין לקבל מענקים ממרכז ההשקעות

04.05.2011, 09:06 | טל ליטמן

מרכז ההשקעות בתמ"ת, האוצר והתאחדות התעשיינים ישיקו בחודש יוני הקרוב פיילוט חדש למסלול מענקים "עוקף" לחוק לעידוד השקעות הון שייועד למפעלים בפריפריה - כך נודע ל"כלכליסט".

במסגרת המסלול, מפעלים הממוקמים בפריפריה ואינם עומדים ברף היצוא הקבוע בתיקון 68 לחוק לעידוד השקעות ההון - ועומד על 25% מכלל המחזור - יוכלו עדיין לקבל מענקים ממרכז ההשקעות. מפעלים שיקנו ציוד בשווי של עד 10 מיליון שקל יקבלו החזר של 20% מההשקעה, בתנאי שיוכיחו כי ההשקעה בציוד תגדיל את התפוקה של כל אחד מעובדיהם.

תקציב המסלול החדש עומד על 40 מיליון שקל. אתמול אמר נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש כי מדובר במהלך חשוב: "חלק גדול ממפעלי המזון אינם מייצאים אבל תורמים תרומה משמעותית לתעסוקה בפריפריה. מטרת המסלול היא לשמור על התחרותיות של מפעלים אלה ולעודד את התרחבותם".

תיקון 68 שנתקבל בתחילת השנה הקשיח את תנאי היצוא שנקבעו בתיקון 60 לחוק עידוד השקעות הון שנחקק בשנת 2005.

לפי התיקון הקודם, חברות שביקשו ליהנות ממענקים והטבות מס במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, נדרשו לעמוד ברף יצוא של 25% מהגידול במחזור.

רו"ח נדב גיל, דירקטור ומנהל מחלקת תמריצים בחטיבת המס בפירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר, אמר ל"כלכליסט" כי "בהנחה שהמסלול החדש אכן ייצא לפועל יתוקן מעט מן העוול אשר נגרם לחברות שיצאו מתחולת החוק עקב הכללתו של תנאי יצוא החל מתיקון 60. אני רואה בכך צעד מבורך, אך לדעתי זה לא צעד מספק כיוון שחברות אלו אמנם תהיינה זכאיות למענקים על השקעתן בהון פיזי, אולם לא יזכו ליהנות משיעורי המס המופחתים אשר מתאפשרים הודות לחוק לעידוד השקעות הון".

תגיות