אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל חושפת טרנזיסטור תלת-ממדי חדש: "יאפשר יצירת התקנים מדהימים" צילום: בלומברג

אינטל חושפת טרנזיסטור תלת-ממדי חדש: "יאפשר יצירת התקנים מדהימים"

ה-Tri-Gate, שנועד להפוך את השבבים ליעילים יותר וחסכוניים יותר בחשמל, הוצג במסיבת עיתונאים ברשת. המעבדים הראשונים שישתמשו בטכנולוגיה מפותחים בחיפה

04.05.2011, 20:10 | מאיר אורבך

אינטל הכריזה היום, במסיבת עיתונאים שערכה ברשת, על הטרנזיסטור התלת-ממדי - במה שהגדירה כאירוע הטכנולוגי החשוב ביותר לחברה. אינטל תשלב את המוצר, הקרוי Tri-Gate, בסדרת השבבים החדשה Ivy Bridge, במטרה להשיג שיפור משמעותי בביצועי השבבים.

Ivy Bridge הוא הדור הבא של מעבדי Sandy Bridge שהשיקה אינטל בתחילת השנה - סדרת מעבדים אשר יוצרה במרכז הפיתוח של החברה בחיפה. גם מעבדי Ivy Bridge מפותחים על ידי עובדי המרכז בחיפה.

"המדענים והמהנדסים של אינטל המציאו מחדש את הטרנזיסטור, והפעם עם ממד שלישי", אמר נשיא ומנכ"ל אינטל, פול אוטליני. "היכולת החדשה הזו תאפשר יצירת התקנים מדהימים שיעצבו מחדש את פני עולמנו".

   

חיסכון באנרגיה, ושיפור בביצועים

טרנזיסטורי Tri-Gate התלת-ממדיים של אינטל מאפשרים לשבבים לפעול במתח חשמלי נמוך יותר ועם פחות זליגות, ולספק שילוב בין ביצועים משופרים ליעילות אנרגטית בהשוואה לדורות הקודמים של הטרנזיסטורים. היכולות מעניקות למתכנני השבבים אפשרות לבחור בשבבים המיועדים לביצועים חסכוניים באנרגיה או לביצועים גבוהים, בהתאם ליישום שעבורו הם מפתחים.

לפי אינטל מספקים הטרנזיסטורים, בגודל 22 ננומטר, גידול של עד 37 אחוזים בביצועים במתח נמוך בהשוואה לטרנזיסטורי 32 ננומטר המישוריים שבהם היא משתמשת כיום. על כן השבבים מתאימים יותר לשימוש בהתקנים נישאים קטנים

"השיפור בביצועים והחיסכון באנרגיה שמציעים טרנזיסטורי Tri-Gate התלת-ממדיים של אינטל אינו דומה לשום חידוש שהיינו עדים לו בעבר", אמר מארק בוהר, עמית בכיר באינטל. "פריצת הדרך הזו תספק למתכננים שלנו את הגמישות ליצור התקנים חדשים הרבה יותר חכמים. אנו מאמינים שפריצת הדרך תחזק עוד את מנהיגותה של אינטל בתעשיית המוליכים למחצה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לא הייתי משתגע משמחה
הבעיה של אינל היום היא ארכיטקטורה בזבזנית שלא מתאימה לאפליקציות LOW POWER. לא משנה כמה יקטינו את הצריכה (פר טרנזיסטור) לעולם לא יגיעו לצריכה של מעבדי ARM. מאחר ורואים מעבר של עולם המחשוב מהמחשב לאישי למכשירים ניידים (סמארטפונים וטאבלטים) אני עדיין חושש שלאינטל אין תשובה ראויה.
קובי  |  05.05.11
7.
בעולם שפוי זו היתה ידיעה שפותחת את החדשות- זה מה שמקדם את האנושות ולא פוליטיקה עלובה
זה מה שיוצר את ההיסטוריה האמיתית ולא המלחמות. המלחמות שמשו כזרזים לטכנולוגיה ומעתה והלאה הטכנולוגיה תתקדם בצורה מעריכית ותהפוך את השינויים להיסטוריה של בני האדם והמלחמות תתפוסנה מקום שולי עד להפיכתן לשוליות. אם הבנתי נכון: המוח האנושי מסוגל למה שהוא מסוגל בגלל מבנה תלת מימדי של הנוירונים. נתיבי הנוירונים והשילוב שביניהם יכולים לייצר תודעה וזיכרון. מה יקרה כאשר יהיו בידנו מחשבים שמסוגלים לייצר תודעה? לאכסן תודעה?
ניקו  |  05.05.11
לכל התגובות