אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק המספרים: מתי מגיעה העת לתלות את הגלימה? צילום: חיים צח

חוק המספרים: מתי מגיעה העת לתלות את הגלימה?

גיל פרישה במשרדי עורכי דין הוא וולונטרי ושונה ממשרד למשרד, ובישראל הוא גבוה ב-3 שנים מזה שבארה"ב

05.05.2011, 10:43 | עו"ד דודי זלמנוביץ'

גיל פרישה במשרדי עורכי דין הוא וולונטרי ושונה ממשרד למשרד. עם זאת, הסכמי שותפות והסדרים פנסיוניים יצרו גיל ממוצע מקובל לפרישה הן בישראל והן בארה"ב.

מקובל לנקוב בשני ערכים של גיל הפרישה: גיל פרישה מרצון, שבו השותף יכול לפרוש ולקבל את תקבולי הפנסיה שלו מהמשרד מקום שקיים מודל פנסיוני; וגיל שבו השותף חייב לפרוש לפי הסכם השותפות ולקבל את המודל הפנסיוני ככל שקיים. מתברר שבממוצע, עורכי הדין בישראל עוקפים את חבריהם בארה"ב ביחס לנכונותם לעבוד לאחר גיל הפרישה החוקי. כך, הגיל הממוצע שבו מונהגת חובת פרישה ברוב המשרדים בישראל גבוה בשלוש שנים מהגיל הממוצע ברוב המשרדים בארה"ב - 75 שנה, בעוד שבארה"ב הוא עומד על 72 שנה.

כך גם לגבי גיל הפרישה מרצון הממוצע של עורכות הדין בארה"ב ברוב המשרדים שהנו 65 שנה, הנמוך כדי שנתיים מהגיל הממוצע של נשים ברוב משרדי עוה"ד בישראל. גם ביחס לגיל הממוצע של פרישה מרצון של גברים ברוב המשרדים אנו מוצאים פערים בין גיל הפרישה הממוצע - 70 בישראל ו־67 בארה"ב. עם זאת, יש משרדים בארץ בהם שותפים מבוגרים מגיל 80 ואף בודדים שעברו את גיל 90.

חשוב לציין שבארה"ב ביותר מ־50% מהמשרדים הגדולים מונהגים הסדרי פרישה מובנים, ובישראל מספר זה בקושי מגיע ל־30%. כמו כן, בווריאציות שונות, מודל הפרישה מאפשר לשותף פורש לדלל את חלקו באחוזי השותפות טרם הפרישה או לצאת לפרישה חלקית מבלי לפגוע בערכי המודל הפנסיוני שלו.

הכותב הוא מנכ"ל חברת GLawBAL

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אחד שמכיר
על אף שיש מרצים משותפים במכללה ואוניברסיטה במבחנים קשים יותר וממוקדים יותר באוניברסיטה יש אווירת לימודים לעומת מכללה - בה הסטודנטים נוטים לפקוד את הקפיטריה יותר מאשר את כיתות הלימוד בכל אופן לאל מצאתי להכליל בין רמת הסטודנטים אלא את ההוויה במוסדות הלימוד למעשה ישנם משרדי עורכי דן המעדיפים בוגרי מכללה לאור שימת דגש בלימוד הפרקטיקה מאשר על החלק העיוני. שורה תחתונה מי שרוצה ללמוד ולהצליח - יכול לעשות זאת בכל מוסד אקדמי!!!
בוגר מכללה + אוניברסיטה , מרכז  |  07.05.11
7.
הבדל בין מכללות לאוניברסטאות
כמי שבדק מבחנים הן של אוניברסיטה והן של מכללה (וגם סטודנט לשעבר של מכללה וכעת סטודנט של אוניברסיטה) האמת היא כזאת: ראשית, קיים הבדל בין מכללות לאוניברסטאות. שנית, יתכן כי המבחנים דומים אבל הבדיקה באוניברסטאות היא קפדנית יותר, כך שטענה לפיה המבחנים דומים אינה רלוונטית, אלא הבחינה נעשית ברמת הבדיקה. שלישית, ככלל הסטודנטים אשר לומדים במכללות (אני מודה שלא כולם, אבל הרוב!!) אינם בעלי רצון ללמוד, בהשוואה לסטדונטים מאוניברסטאות. מסקנה: לא ממליץ בכלל ללמוד במכללה..(קחו כמה דקות ותחשבו על זה ההבדל הוא אדיר..)
יהודה  |  06.05.11
לכל התגובות