אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא פריחה מקרית: חברות האחסון שומרות מקום לישראלים צילום: אריאל בשור

לא פריחה מקרית: חברות האחסון שומרות מקום לישראלים

המומחים כבר הספידו אותו, אבל תחום זכרונות הפלאש מראה סימני פריחה והחברות הישראליות חוזרות לככב, עם גיוסי הון מכובדים. תשאלו חברות כמו קמינריו, אנוביט ודנביטס

07.05.2011, 13:18 | מאיר אורבך

שוק זכרונות הפלאש כבר הוספד בשלל תחזיות: אפילו מנהלי חברת סנדיסק, מהמובילות בתחום, הביעו חשש שהוא עומד להגיע לקיצו. אבל בשנה האחרונה התחום מראה דווקא פריחה, בין השאר בעקבות התחזקות שוק הסמארטפונים והטאבלטים.

באופן מסורתי ישראל היתה מאז ומעולם אחד המרכזים הגדולים בעולם ליצירתיות וחדשנות בתחום האחסון. הדבר התבטא בסדרת רכישות של חברות ישראליות, חלקן בסכומים מאוד נאים, כמו רכישת חברת XIV על ידי IBM בלמעלה מ-300 מיליון דולר. זו האחרונה עמדה מאחורי רכישות רבות נוספות, וגם חברות רבות כמו EMC ונטאפ לא נשארו מאחור.

על פי ההערכה, שווי הרכישות בתחום האחסון בישראל מאז שנת 2000 הגיע ליותר ממיליארד דולר. מרבית הרכישות התמקדו ברכישת טכנולוגיות - חברות שעברו לידי ענקיות האחסון העולמיות רגע לפני שתפסו תאוצה.

מאז התפרקותה של חברת אקסאנט ומכירתה לחברת דל, שהפכה אותה למרכז הפיתוח שלה בישראל, לא נרשמה מכירה או פעילות עניפה בשוק שהפגין פעילות תוססת בישראל. בחודשים האחרונים ניכרת התעוררות בענף, עם הצלחה רבה בעיקר לחברות הישראליות שמתמחות בתחום הפלאש.

מקימים חברה - וממשיכים הלאה

אחת החברות האלה היא קמינריו, שהכריזה בשבוע האחרון על גיוס של 15 מיליון מקרן ההון סיכון האמריקאית גלובספאן, בהשתתפות של שני משקיעים ותיקים של הקרן - סקויה קפיטל ופיטנגו.

האייפון. שוק הסמארטפונים תרם להתפתחות תחום האחסון, צילום: עמית שעל האייפון. שוק הסמארטפונים תרם להתפתחות תחום האחסון | צילום: עמית שעל האייפון. שוק הסמארטפונים תרם להתפתחות תחום האחסון, צילום: עמית שעל

חברה ישראלית נוספת שחשה את הפריחה בשוק היא אנוביט, שפיתחה שבב המתמחה בעיבוד אותות (DSP) המשפר את מהירות ואמינות שבבי הפלאש, הסובלים מתדמית של איכות נמוכה. בכך היא מקלה על יצרניות סמארטפונים וטאבלטים, מכשירים הדורשים אמינות ומהירות גבוהות הרבה יותר מהתקני הפלאש הניידים לאחסון קבצים.

החברה השלימה לאחרונה גיוס נכבד משורת משקיעים בראשות אינטל קפיטל, וצפויה להשלים את השנה הקרובה עם מכירות של עשרות מיליוני דולרים. ישראלית נוספת הפועלת בשוק זה, וציינה אף היא גיוס נכבד של כ-20 מיליון דולר לפני מספר חודשים, היא חברת דנביטס, שגם בה השקיעה קרן סקויה.

הפריחה בישראל אינה מקרית. הישראלים מצטיינים בתחום כבר שנים, ואלה שהקימו חברה אחת בתחום ומכרו אותה לרוב עברו להקים את החברה הבאה. יכולתן של הישראליות לשרוד גם תקופות קשות, כמו אלה שעברו על השוק ב-2008 ו-2009, הביאה אותן לבשלות בשנה הנוכחית, שמתבטאת ביכולת לגייס סכומי כסף משמעותיים.

תגיות