אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין מציגה: כך מטפלים בהעלאות מחירים צילום: בלומברג

סין מציגה: כך מטפלים בהעלאות מחירים

יצרנית מוצרי הצריכה יוניליוור מסרה לתקשורת כי מחירי הסבון צפויים לעלות - ונקנסה על ידי הרשויות

07.05.2011, 16:58 | סוכנויות הידיעות

ממשלת סין הודיעה כי קנסה את יצרנית מוצרי הצריכה יוניליוור על שיבוש הפעילות לבלימת האינפלציה בכך שהודיעה לתקשורת הסינית כי מחירי הסבון צפויים לעלות - דבר שהוביל לבהלת רכישות.

החברה הבריטית-הולנדית נקנסה ב-2 מיליון יואן (187 אלף ליש"ט) על "הפצת מידע בנוגע לעליות מחירים ושיבוש סדר התמחור בשוק", נמסר.

ממשלת סין הורתה לחברות להימנע מהעלאות מחירים כדי לסייע לבלום את האינפלציה, שעלתה לשיא של 32 חודשים במרץ (5.4%). הממשלה הקומוניסטית הכריזה כי בלימת האינפלציה נמצאת בראש סדר העדיפויות, העלתה את שיעורי הריבית ארבע פעמים מאז אוקטובר ואף הטילה מגבלות על הלוואות והשקעות.

יוניליוור מואשמת בהפרת ההוראות שניתנו ליצרני אטריות, אלכוהול ומוצרי היגיינה כמו סבון להימנע מדיון פומבי במחירים, לפי ההודעה של נציבות הפיתוח והרפורמה הלאומית.

החברה מסרה כי הגיעה להסכם אתמול עם לשכת המחירים בשנגחאי, אך לא סיפקה פרטים.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
מי שמתעסק עם זנבו של הדרקון
עלול לפגוש את רישפו הלוהט מידי פעם. הרעיון הסיני הפרוגרסיבי יחסית של "אידיאולוגיה אחת ושתי גישות" (גישות כלכליות לכאורה מנוגדות) אינה יכולה להתקיים לאורך זמן בעולם הכלכלי גרידא, לכן סין לקראת קריסה כלכלית הדרגתית ככל שיהיו ליצרנים חלופות אטרקטיביות יותר בחלקים אחרים של העולם השלישי (וזה קורה עכשיו) ... הנימוק לטענה זאת הוא שאיזה חברה שפויה תעשה offshore למרכזי פיתוח, מרכזים פיננסיים שהינם מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה המקומית וכדו' בסין (רק למרכזי ייצור והפצה), לעומת זאת להודו, ברזיל ומקומות דומים חברות כן עושות זאת. סין הופכת לבית החרושת הגדול ביותר בעולם ושל כל העולם אבל עד כמה שמחיר המוצר חשוב והאיכות לא ממש חשובה, אחרת המגמה מתהפכת (ראו מקרה רכיבים של טויוטה שיוצרו בסין).
שנת הדרקון  |  07.05.11
לכל התגובות