אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קווארק מוותרת על תל אביב, תנסה שוב להנפיק בנאסד"ק צילום: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": קווארק מוותרת על תל אביב, תנסה שוב להנפיק בנאסד"ק

חברת הביוטכנולוגיה סירבה לדרישת המוסדיים להפחית את השווי המבוקש מ־694 מיליון שקל במסגרת ההנפקה הראשונית בתל אביב. קווארק תפעל להנפיק את מניותיה בארה"ב לאחר שב־2007 כשלה בניסיונה לגייס 60 מיליון דולר בנאסד"ק

09.05.2011, 07:04 | שניר הנדלר

לפני חודשיים הודיעה קווארק פארמסוטיקלס על כוונתה לגייס עד 171 מיליון שקל בהנפקה ראשונית לציבור בבורסה בת"א לפי שווי של 694 מיליון שקל. תחילה קיוותה חברת הביוטכנולוגיה להשלים את ההנפקה לפני פסח, אך בשל תנאי השוק היא השהתה את ההנפקה. בשבוע שעבר ההכנות לטקס פתיחת המסחר כבר היו בעיצומן, אלא ששוב בחרה החברה לדחות את מועד ההנפקה.

כעת נודע ל"כלכליסט" כי קווארק נסוגה בה מתוכניתה להירשם בתל אביב והיא תפעל לרישום המניות בנאסד"ק - כפי שתכננה לעשות רק בשלב השני, לאחר השלמת ההנפקה באחד העם. הסיבה לביטול ההנפקה המקומית נעוצה בסירובם של בכירי קווארק - אשר זכו לגיבוי מבעלי המניות - להפחית את שווי החברה בהנפקה, כפי דרשו המשקיעים המוסדיים.

אם כך אכן יקרה, הרי שיהיה זה הניסיון השני של החברה להנפיק בנאסד"ק. ביוני 2007 היא ניסתה לגייס 70–60 מיליון דולר לפי שווי של 256–219 מיליון דולר, אבל חוסר היענות מצד משקיעים מוסדיים בארה"ב מנע את השלמת המהלך.

נכון לסוף 2010, בקופתה של קווארק 13.9 מיליון דולר. החברה התכוונה לייעד את הסכום שתגייס למימון הניסויים הקליניים בתרופות שפיתחה. הקשיחות שהפגינה קווארק מול המשקיעים - למרות הצורך הדחוף שלה במזומנים - עשויה לרמז על כך שבעלי המניות מתכוונים להעניק לה הלוואת בעלים שתאפשר לה להשלים את הניסוי הקליני (שלב 2) באחד ממוצריה לפחות, עד להשלמת ההנפקה בנאסד"ק.

קווארק פועלת בטכנולוגיות מבוססות RNA, שהנו התעתיק של ה־DNA. אחד האתגרים העומדים בפני החברות הפועלות בתחום ה־RNA הוא פיתוח אמצעי החדרה של התרופות לאיברי המטרה. לקווארק הסכמי מסחור לתרופות בפיתוח עם ענקיות הפארמה נוברטיס השוויצרית ופייזר האמריקאית.

קווארק גילתה את הגן RTP801 המכיל את המידע הדרוש כדי שהגוף יבצע פעולות הקשורות ביצירת נימים וכלי דם חדשים.

ב־2006 חתמה קווארק עם פייזר על הסכם למסחור תרופת ה־PF-655 שנועדה לטפל בשתי אינדיקציות להשתקת הגן RTP801, האחראי על שני סוגים של מחלות עיוורון: האחד שנגרם מבצקת מקולרית סוכרתית (DME) והשני הנובע מפגיעה ברשתית כתוצאה מתהליכי הזדקנות (AMD).

לפני חודשיים עדכנה קווארק כי היא קיבלה את תוצאות הניסוי (שלב 2) בתרופת ה־PF-655 לטיפול ב־DME. לפי החברה, תוצאות הניסוי שנערך לצורך הערכת הבטיחות והיעילות של התרופה הראו שיפור בראייה מעבר לתוצאות הטיפול המקובל בלייזר וללא תופעות לוואי חמורות. בהתבסס על תוצאות אלו הוחלט לבצע מחקר קליני (שלב 2b) שבו ייבדקו מינונים גבוהים יותר של PF-655 כדי לקבוע את המינון האופטימלי עבור המחקר הקליני המכריע (שלב 3). כדי לאפשר את ביצוע המחקר הסכימה פייזר להגדיל את פוטנציאל התגמולים ב־70 מיליון דולר לכ־700 מיליון דולר.

תגיות