אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
3. Conduit - הסרגל שגוגל ובינג רבים עליו צילום: יובל חן

3. Conduit - הסרגל שגוגל ובינג רבים עליו

החברה, שהכנסותיה בשנה שחלפה הגיעו ל־100 מיליון דולר, ביצעה השנה כמה מהלכים עסקיים לא שגרתיים

09.05.2011, 09:37 | אסף גלעד

Conduit

מוצר: שירותים ליצירת סרגלי כלים לדפדפן ואפליקציות סלולריות

שנת הקמה: 2005

מייסדים: רונן שילה (מנכ"ל), דרור ארז וגבי בילצ'יק

מספר עובדים: 240

השקעות: 10 מיליון דולר מהקרנות בנצ'מרק ויוזמה ומהמייסדים

לקוחות: NBA, לופטהנזה, זינגה ובעלי אתרים קטנים ובינוניים

הכנסות ב־2010: 100 מיליון דולר (הערכה)

כשסטארט־אפ ישראלי נאלץ להכחיש שמועות על משא ומתן למכירתו במאות מיליוני דולרים, לרוב זה סימן טוב. אצל קונדואיט - שב־2009 הוערכו הכנסותיה ב־65 מיליון דולר וב־2010 ב־100 מיליון דולר, ושהחודש הכחישה רשמית שמועות שלפיהן היא נמכרת לגוגל או למיקרוסופט ובמקביל נודע כי היא רוכשת בכ־50 מיליון דולר את הסטארט־אפ הישראלי וויביה - זהו סימן מצוין.

קונדואיט מאפשרת לכל בעל אתר ליצור אצלו סרגל כלים לדפדפן בעל תוכן וכפתורים מותאמים אישית, ולהציעו לגולשים להורדה. משהו בסרגלים שלה נוח ונקי. הם זוכים להצלחה, כמה מהם, ובהם סרגל תחנות רדיו אינטרנט, נהפכו ללהיטים ברשת, וההכנסות הגבוהות של החברה הפכו אותה למתמודד במשקל בינוני בשוק סטארט־אפי האינטרנט העולמי.

שאול אולמרט (מימין), סמנכ"ל השיווק של קונדואיט, עם עובדי החברה, צילום: תומי הרפז שאול אולמרט (מימין), סמנכ"ל השיווק של קונדואיט, עם עובדי החברה | צילום: תומי הרפז שאול אולמרט (מימין), סמנכ"ל השיווק של קונדואיט, עם עובדי החברה, צילום: תומי הרפז

השנה ביצעה החברה כמה מהלכים עסקיים לא שגרתיים. עד כה היא התפרנסה משיתוף פעולה עם גוגל, שהעניקה לסרגל את מנוע החיפוש שלה. קונדואיט קיבלה כ־6 דולר מכל הקלקה על פרסומת שהתבצעה בפועל בעקבות שימוש בחלונית החיפוש. באחרונה החליטה קונדואיט לא לחדש את ההסכם עם גוגל ופנתה למתחרה - בינג של מיקרוסופט. המעבר התבטא בתחילה בפגיעה בהכנסותיה, אך לפי מקורות בחברה מעניק לה תנאים טובים בהרבה, שיסייעו לשמר את קצב הצמיחה שהפגינה בשנים האחרונות: 50% בשנה. במקביל, מלבד המגעים לרכישת המתחרה וויביה, קונדואיט מינתה את שאול אולמרט, בעבר סמנכ"ל האונליין של MTV, לסמנכ"ל השיווק שלה.

ובכל זאת, לפניה כמה אתגרים לא קטנים: למרות הצמיחה המשמעותית במספר הורדות הסרגלים ובהכנסות, סרגלי כלים לדפדפן הם בכל זאת פאסה. גולש שמתקין סרגל שנוצר על ידי קונדואיט מחזיק בו כיום כחודש בממוצע לפני שהוא מסיר אותו, ומשך הזמן הזה נמצא בירידה מתמדת. קונדואיט מתכננת להתמודד עם הבעיה באמצעות וויביה, שמציעה שירותים דמויי סרגל שפועלים מהרשת ואינם מותקנים בדפדפן.

אבל כדי לשרוד קונדואיט תצטרך להתבסס גם בעולם הסלולר, שבו סרגלי הדפדפנים מעולם לא קנו אחיזה. לשם כך היא הקימה מערכת שמשתמשיה יוכלו לפתח אפליקציות סלולריות ולהפיצן ללקוחותיהם. הצלחת המערכת הזאת וההימור על בינג יקבעו אם הצמיחה האדירה שקונדואיט חוותה תמשיך גם בשנים הקרובות.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הייתי שם בהליך גיוס
1. המראיינת איחרה ולא טרחה להתנצל 2. ראיון HR שבו כל הזמן היא הדגישה שעובדים הרבה מאוד שעות וגם בלילה 3. בסיום הראיון היא אומרת לי שהם לא בטוחים שהם יכולים לעמוד בדרישות השכר שלי שאותן ציינתי בטלפון לפני הראיון 4. ראיון שני שנקבע לאותו בוקר בוטל כי המראיין לא זמין 5. העובדה שהגעתי במיוחד לרחובות לראיון ב10 בבוקר (הכי מוקדם שיש) מת"א לא ממש מזיזה להם 6. עובדת שלהם בכתה לי עם דמעות על היחס שהיא מקבלת בחברה - וזו עובדת שעובדת בהייטק שנים בתפקידים בכירים כולל בחברות שידועות כקשות.
אחד שהיה שם , ת"א  |  29.08.11
10.
כל הסיפור המתמשך איתם לא נשמע לי אמין
פה אתם אומרים שהם קונים את וויבייה בחמישים מליון דולר. אתם מפנים אל מגפת הפרסום שהייתה לפני חודש ושבוע, שם כתבתם שהם קונים בשישים מליון דולר. מאז הם לא קנו שום דבר, וכנראה שגם לא יקנו. גם הדיבורים על הרכישה אותם במיליארד דולר הם שמועות שכנראה יצאו מהם ופורסמו רק בארץ או תוך ציטוט מפרסום בארץ, וזאת כאשר ההודעה על הרכישה של וויבייה (שעדיין בגדר דיבורים, כמו שאר הפרסומים בנוגע אליהם) פורסמה באותו זמן בדיוק. והכי מוזר: " קונדואיט קיבלה כ־6 דולר מכל הקלקה על פרסומת שהתבצעה בפועל בעקבות שימוש בחלונית החיפוש. " אני לא מבין כלום באד שיירינג למיניהם וכל התחום הקשור בזה, אבל שישה דולרים על כל הקלקה (לא רכישה) נראים לי סכום תמוהה ולחלוטין לא סביר. ואת זה הם עוד שיפרו במעבר למיקרוסופט? שוב, לא הגיוני. כל הסיפור איתם נשמע לי מוזר.
מי שהו  |  10.05.11
לכל התגובות