אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

זוהר גושן נפרד מרשות ניירות ערך: "95% מהסוחרים במט"ח מפסידים את כספם"

יו"ר רשות ניירות ערך היוצא במסיבת עיתונאים: "מבחינת הפרקליטות היא עברה שינוי משמעותי. כל תיק שמגיע לוקח לו 3 חודשים בלבד עד הטיוטה של הכתב אישום"

11.05.2011, 10:06 | שי סלינס

"חוק האכיפה המנהלתית תרם רבות לתהליך ההתייעלות של הרשות. מבחינת הפרקליטות לקח יותר מדי זמן לטפל בתיקים - כשנכנסתי לתפקיד היו תיקים בני 5 שנים שעדיין לא נגעו בהם. מחלקת המודיעין זכתה לקבל את מערכת ה- BI – מערכת שמאפשרת בזמן אמת לראות כל פעולה שמתבצעת בשוק, המערכת הזאת היא האח הגדול של שוק ההון", כך אמר הבוקר זוהר גושן שנפרד מתפקידו כיו"ר רשות ניירות ערך, במסיבת עיתונאים מיוחדת במשרדי הרשות בתל אביב.

לדבריו, "הייתה תקופה מרתקת ברשות. זה היה תפקיד עם הרבה שליחות, וכך גם חשתי במהלך השלוש השנים האחרונות. קבעתי שורה של יעדים ועמדתי בהם, לכן החלטתי לסיים את תפקידי. כמו כן, חשתי שהתפקיד הוא עם הרבה כוח ופחדתי שזה ישפיע על זוהר גושן הבן אדם. אני הולך לנוח וללמד בקולומביה (ניו יורק) בתקופה הקרובה".

 

"כשהגעתי לרשות אמרתי שזה גוף מפואר שיכול להשתפר ואכן כך קרה. צריך לזכור שבזמן כהונתי פקד את העולם משבר כלכלי גדול, שהקשה על התהליכים", הוסיף גושן.

לדבריו, כשנכנס לתפקיד, תחום זירות המסחר ובמיוחד הפורקס (מסחר במטבע חוץ) לא היה מפוקח לחלוטין. "הציבור לא הבין שהוא יכול להפסיד את כל כספו תוך 5 דקות. ההערכה שלנו היא ש-95% מהסוחרים מפסידים את כל כספם. התחלנו את התהליך של הפיקוח, ואני מקווה שבקרוב התהליך יגיע לסיומו".

 

עוד אמר גושן, "מבחינת הפרקליטות היא עברה שינוי משמעותית. כל תיק שמגיע לפרקליטות לוקח לו 3 חודשים בלבד עד הטיוטה של הכתב אישום. בנוסף לכך הוקם בית משפט כלכלי חדש על מנת לקצר תהליכים. כמו כן הוקמה ועדת האכיפה המנהלתית שמאפשרת את קיומם של כל התהליכים החדשים. רוב העבירות בשוק ההון אינם מובהקים פלילית לכן היה צורך בהקמת הוועדה".

גושן הוסיף לפרט את השינויים שנעשו ברשות: "לפני השינויים שביצענו בתחום תעודות הסל, הציבור תפס את התעודות עצמן כמשהו בטוח לחלוטין – ולא כך הדבר. אי אפשר להתייחס לתעודות כעוד איגרת חוב, משקלן בשוק הוא עצום. עקב כך ביצענו את תיקון 16 בתחום המניות, שינינו את כל מערך הדו"חות הכספיים על מנת שהציבור יקבל מידע אמין ומדויק יותר. הטמענו את ISOX – מערכת שעוקבת אחרי הדו"חות הכספיים של החברות. מבחינת החוב של החברות – ביצענו הסדרי חוב, מינינו נאמנים לאג"ח והכנסנו גילוי ייעודי. דוגמה לכך היא מבחן המהותיות שנבחן מנקודת מבטן של מחזיקי החוב של החברה".

על תחום קרנות הנאמנות אמר גושן כי "האנליסט שמפקח על מנהלי קרנות הנאמנות באמצעות מערכת ה-BI, יכול להרים טלפון מיידית למנהל הקרן אם יש חשש כלשהו לאי סדרים – דבר שלא היה קיים בעבר. כיום יש 6,000 איש בעלי רישיון לניהול תיקים ויש עוד 18 אלף שנמצאים בתהליכים על מנת לקבל את הרישיון".

גושן התייחס גם לשכר הבכירים: "הבעתי את דעתי בעבר שיש בעיה לא פשוטה. חלק מהשכר של הבכירים הוא מופרז – וזה גורם להמון בעיות. בעל השליטה לא משלם את השכר של הבכירים שלו - אלא בעלי המניות. אני מקווה שוועדת נאמן תעבור את אישור הממשלה בנוגע לשכר הבכירים. ההצעה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה מקובלת עלי".

תגיות