אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא באמת "שודדים" את הלקוח: "130 שקל לשעה? תמחיר שגורם בוודאות להפסד" צילום: גלעד קוולרצ'יק

לא באמת "שודדים" את הלקוח: "130 שקל לשעה? תמחיר שגורם בוודאות להפסד"

לדברי מנכ"ל GLawBAL עו"ד דודי זלמנוביץ', הכנסה של 130 שקל לשעה אפקטיבית לא יכולה להשאיר בשום מקרה רווח למשרד ואף מותירה אותו במצב של הפסד

12.05.2011, 08:02 | ענת רואה

בניגוד לדעה הרווחת אצל לקוחות, שלפיה עורכי הדין מרוויחים הון עתק על חשבונם, המציאות בפועל - לפחות בתחום הליטיגציה - שונה לגמרי. לדברי מנכ"ל GLawBAL עו"ד דודי זלמנוביץ', הכנסה של 130 שקל לשעה אפקטיבית לא יכולה להשאיר בשום מקרה רווח למשרד ואף מותירה אותו במצב של הפסד.

זלמנוביץ' מסביר כי עלות כל שעת עבודה במשרד עורכי דין כוללת שני מרכיבים - שכר העבודה של עורך הדין העובד על התיק הרלבנטי ועלות הוצאות ההנהלה, ההוצאות הכלליות והתקורה. לדברי זלמנוביץ', "עלות שני המרכיבים יחד עולה על 130 שקל לשעה ברוב המקרים. לגבי שכר העבודה של עורך הדין, גם אם ניקח עורך דין צעיר שעלות העסקתו למעביד עומדת על 9,000 שקל בחודש ונחלק אותה ב־150 שעות מקסימליות שאותו עורך דין יכול לייצר, כבר נגיע ל־60 שקל".

"לגבי המרכיב השני הנוגע להוצאות הכלליות הדרושות כדי לאפשר לעורך הדין לעבוד באותה שעה, למשל ארנונה, משרד, מזכירה ומחשב - בתחשיב הזול ביותר הן מגיעות לפחות לעד 60 שקל לשעה, וההוצאות בתל אביב יהיו אפילות כפולות מכך. הנתון הזה נכון כאשר מדובר בעורך דין צעיר שעובד על תיק מסוים, אבל מה קורה כאשר אותו עורך דין צריך עזרה של עורך דין נוסף, בוגר יותר, שעלות שכרו מגיעה ל־13 אלף שקל בחודש? ברור שבמצב כזה לא ניתן יהיה להרוויח, אפילו במצב הקיצוני ביותר שבו יינתן השירות הזול ביותר".

נוסף על כך, מדגיש זלמנוביץ', מספר השעות האפקטיביות שעורך הדין יכול לחייב לקוחות במשרד הנו מוגבל. "במשרדים היעילים ביותר מדובר במקסימום של שבע שעות אפקטיביות ביום, אף שלעתים עורך דין יכול לשהות במשרד גם מעל 10 שעות, ויתר השעות מוקדשות לפעילויות שונות כגון העשרה ולצרכים אישיים - שלא ניתן לחייב בגינם לקוח".

תגיות