אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייל דשא: "מספידים מהר את הקופקסון - לא בטוח שנראה תחרות גנרית" צילום: בלומברג

אייל דשא: "מספידים מהר את הקופקסון - לא בטוח שנראה תחרות גנרית"

מנהל הכספים הראשי של טבע הגן בכנס של אופנהיימר ישראל על רכישת ספלון ואמר כי המחיר ששולם היה "סביר ואפילו זול". על המתחרה ביוג'ן אמר כי "הפרופיל הבטיחותי לא פורסם - ולא במקרה" ועל הגילניה אמר כי היא אינה לוקחת לקוחות לטבע. הוא חשף כי טבע ביצעה עד כה רכישת מניות בהיקף של 1.3 מיליארד דולר. לדבריו, "זו תקופה של צמיחה ושוק ההון מחמיץ את זה"

15.05.2011, 12:00 | שהם לוי

"טבע נמצאת בתהליך מאוד אינטנסיבי שבסופו של דבר ישנה את פני החברה" אומר היום (א') מנהל הכספים הראשי בטבע אייל דשא בכנס של אופנהיימר ישראל, בנוגע לשינוי החברה מיצרנית גנרית לחברה עם מרכיב אינבטיבי הולך וגדל. "התוואי הזה לא התחיל ב-2007, הוא התחיל הרבה לפני העידן של שלמה ינאי בחברה" ציין דשא תוך הדגשה כי מדובר בהליך ארוך טווח.

"המהלכים שטבע עושה נגזרים מאותה אסטרטגיה ארוכת טווח ממנה אנו נגיע ליעד המכירות שלנו - 31 מיליארד דולר בשנת 2015 ואולי אף נעבור את זה" אמר דשא וציין כי טבע בדרך הנכונה כדי להגיע למספרים הללו. "כנגיע ל-2015 החיים לא נגמרים - התהליכים הופכים את טבע פחות תלויה במוצר אחד, הקופקסון, למרות שהוא מוצר מעולה. לבסוף מכירות הקופקסון ירדו, אולי פעם תיכנס גנריקה בקופקסון למרות שכעת זה נראה כבר כלא כל כך בטוח" אמר.

לדבריו דשא, "טבע הרבה יותר מגוונת כיום ויש לה הרבה יותר מנועי צמיחה: אירופה הפכה למנוע צמיחה שלנו, יש לנו עשרות מוצרים בשלבי פיתוח מתקדמים ולכולם יש פוטנציאל למכירות שנתיות של למעלה מ-500 מיליון דולר".

הוא ציין גם את אסיה ודרום אמריקה כמנועי צמיחה חדשים אך מיהר לומר כי "לא צריך להספיד כל כך מהר את השוק האמריקאי". לדבריו, זו תקופה מאוד מעניינת, תקופה של צמיחה שבה החברה גדלה מרבעון לרבעון גם אם שוק ההון לפעמים מחמיץ את זה. הוא הוסיף כי טבע השקיעה כבר 1.3 מיליארד דולר בחודשים האחרונים ברכישת מניות של טבע.

"אם אני הולך להסתכל רחוק לחברות התרופות העתידיות אני מאמין שתהיינה להן שלוש רגליים: פעילות גנרית ולנו בתור חברה גנרית יותר קל להתרחב בתחום זה, רגל בפעילות של מוצרים יחודיים, ורגל במוצרים ביולוגיים או ביוגנרקיה. ככה אנחנו בונים את טבע, אנליסטים מדברים על כניסה של טבע לתחום האינובטיבי. ספלון תמיד הייתה ברשימה הקצרה של טבע, אנחנו עקבנו אחריה הרבה מאוד שנים" סיכם דשא את דבריו בכנס ואמר כי המחיר של ספלון הוא סביר ואולי אפילו זול. "עם הזמן אני מקווה שנראה שהמחיר ששילמנו היה מוצדק - רוב הערך של ספלון נובע מקו המוצרים הקיים ולא המוצרים העתידיים" אמר.

"הצמיחה שלנו היא משולבת, גם צמיחה אורגנית וגם צמיחה דרך רכישות. טבע מציגה צמיחה דו ספרתית כבר שלושים שנה ותמשיך ככה. בממוצע שנתי צמחנו עד כה במכירות בכ-20% בעוד הרווח הנקי צמח בכ-30%. אנחנו לא קונים מכירות אלא אנחנו קונים רווח".

הלקווינימוד תהיה בלוקבאסטר

על הקופקסון הוסיף דשא כי "קצת מהר מידי מספידים את הקופקסון. זה מוצר שיטפלו בו בעוד הרבה שנים. אישור של קופקסון גנרי הוא רחוק, אפילו רחוק מאוד. מלבד זאת, התרופה מוגנת בהרבה מאוד פטנטים. החברות המפתחות לא מתקדמות כל כך מהר בפיתוח הקופקסון הגנרי, זה הרושם שאנחנו מקבלים". הוא ציין שגם אם ה-FDA לא ידרוש ניסויים קליניים בקופקסון גנרי, הרופאים ידרשו את זה. "אנחנו מאמינים שראיות קליניות הן הדבר המרכזי - הקדימו להספיד את הקופקסון וזה אחד הדברים שמשפיעים יותר מכל על טבע".

על ה-BG12, התרופה של ביוג'ן לטרשת נפוצה בטיפול אוראלי אמר דשא כי "הפרופיל בטיחותי לא פורסם ולא במקרה - ללקווינימוד יש מקום והוא יהיה מוצר משמעותי. התרופה הזו תהיה בלוקבלאסטר עם מכירות של מעל מיליארד דולר בשנה".

גם על הגילניה לא חסך דשא מילים: "הגילניה הוא מוצר עם פרופיל בטיחותי בעייתי ואנחנו לא מצליחים לאתר זליגה של חולים לעבר הגילניה, אבל למען ההגינות נגיד שלא עבר מספיק זמון כדי לקבוע. חוזקה של הגילניה היא בהגדלת העוגה של הטרשת הנפוצה ולא בלקיחת חלקים ממנה".

לחכות ל-2014

בנאומו בכנס ציין דשא כי צמיחת השוק הגנרי בארה"ב היא בסימן האטה. "יש גידול בחדירת השוק הגנרי לארה"ב, מנוע הצמיחה הנוסף של השוק הגנרי הוא פקיעת פטנטים. כל מי שלא מתאמץ יותר מידי יודע שיש שנים שבהם יש פקיעות פטנטים יותר גדולות, למשל שנת 2014 היא שנה חזקה. אנחנו בהחלט רואים גל של מוצרים חדשים שהפטנטים שלהם ייפקעו בשנים הקרובות".

"המוצרים הביוגנריים יספקו לנו עבודה למשך 15 שנה. מדובר במספר יותר קטן של מוצרים אבל המכירות פר מוצר הן הרבה יותר גדולות. התחרות בביוגנריקה היא הרבה יותר קטנה כי לא כל אחד מסוגל לייצר את אותם מוצרים. ביפן יש קרקע פוריה לתעשייה גנרית כששם שיעור החדירה של הגרנקיה היא כ-23%" אמר.

תגיות