אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוכנים להשתתף בניסוי של כרום?

מוכנים להשתתף בניסוי של כרום?

גוגל מרגישה שמערכת ההפעלה כרום בשלה ומוכנה, אבל גם לאחר השקתה סימני השאלה עדיין גדולים. נראה שמדובר בניסוי מעניין שמקדים את זמנו

16.05.2011, 14:29 | עומר כביר

אחרי יותר משנתיים של עבודה וציפיות, גוגל הכריזה סוף סוף בשבוע שעבר בכנס המפתחים שלה על ההשקה הצפויה של מחשבים ניידים המריצים את כרום OS, מערכת ההפעלה מבוססת הענן המסקרנת שלה.

שתי חברות, סמסונג ואייסר, ישווקו החל מ-15 ביוני את המחשבים הניידים, שאותם מכנה גוגל Chromebooks, בארצות הברית, בריטניה, צרפת, גרמניה, הולנד, איטליה וספרד, במחירים שיתחילו ב-349 דולר. מוסדות חינוך או עסקים יכולים לשכור את המחשב בעלות של 20 דולר או 28 דולר לחודש, בהתאמה, עם התחייבות לשלוש שנים.

אין ספק שגוגל בטוחה שמערכת ההפעלה החדשה שלה מגובשת דייה כדי להשתלט על עולם המחשוב, והיא תעשה הכל כדי לנסות לדחוף אותה למשתמשים. למרבה הצער, היא עלולה לגלות שהעולם והמשתמשים עוד לא מוכנים לה.

מה יקרה כשהמשתמשים ייצאו מהבית?

מאחורי כרום OS עומד קונספט חדשני ומעניין: במקום מערכת הפעלה כבדה ורבת יכולות שפעילותה מבוססת על התקנת תוכנות על גבי המחשב, מציעה גוגל מערכת הפעלה רזה. ממשק ההפעלה הוא לא יותר מדפדפן כרום משודרג, והמערכת מבוססת על הרצת יישומי רשת, בלי להתקין או לשמור קבצים על המחשב.

מדובר ברעיון מבטיח ביותר, שייתכן ובאמת מהווה את עתיד מערכות ההפעלה. אבל המצב בהווה יקשה מאוד על הצלחתו בטווח הקרוב. ראשית, יישומי רשת רבים עדיין לא עומדים בסטנדרט של יישומים המותקנים על המחשב.

השקת ה-Chromebook. המחשבים מיועדים לפעול בסביבה עם חיבור קבוע לרשת, צילום: בלומברג השקת ה-Chromebook. המחשבים מיועדים לפעול בסביבה עם חיבור קבוע לרשת | צילום: בלומברג השקת ה-Chromebook. המחשבים מיועדים לפעול בסביבה עם חיבור קבוע לרשת, צילום: בלומברג

אמנם בתחומים כמו אימייל יישומי הרשת דוגמת ג'ימייל מנצחים בגדול, אבל בתחומים רבים יש להם חסרונות רבים, למשל תוכנות עיבוד תמלילים, גיליון נתונים ומצגות. השירותים שבגוגל דוקס אמנם יעילים ומשתפרים תמיד, אך כל מי שניסה לכתוב עבודה מורכבת לאוניברסיטה, הכוללת הערות שוליים רבות, תמונות, גרפים וטבלאות, יכול להעיד שהחוויה בוורד מהירה ונוחה הרבה יותר.

בנוסף, למרות כמה יכולות של עבודה לא מקוונת, מחשבי כרום OS מיועדים לפעול בסביבה עם חיבור קבוע לרשת. הכל טוב ויפה כשעובדים בבית, אבל מרגע שיוצאים מהדלת, מתעוררות בעיות לא מעטות. חיבורי WiFi עדיין אינם מגיעים לכיסוי מלא, ובמדינות רבות בחו"ל קשה למצוא חיבורים ציבוריים חינמיים.

ניסוי מעניין, אבל אולי מוקדם מדי

ה-Chromebooks מגיעים אמנם בגרסאות התומכות באינטרנט סלולרי, ואולם בעבור התענוג הזה יש לשלם 499 דולר בעבור המחשב, ועוד כמה עשרות דולרים בחודש בעבור חבילת גלישה. חבילת הגלישה הבסיסית ביותר לאייפד, למשל, עולה בארה"ב 14.99 דולר לחודש, לא כולל מע"מ, והיא כוללת גלישה בנפח 250 מגה-בייט. מחיר לא נמוך עבור מחשב שמתהדר בהיותו זול במיוחד, מה עוד שהוא לא פותר את בעיית השימוש במחשב בעת טיסה או טיול בחו"ל.

העובדה שיכולות האחסון של המחשבים מוגבלות, ובכל מקרה יש להם נפח אחסון של 16 גיגה-בייט בלבד, מבטלת שימושים אפשריים רבים, כמו הורדה וצפייה בסרטים באיכות גבוהה, או סנכרון מכשירים כמו אייפון או אייפד.

אפשר לטעון שההשוואה הנכונה היא לא למחשב נייד, אלא לטאבלטים דוגמת האייפד. ואולם, גם בחזית זו כושלים ה-Chromebooks: כמו שגילו יצרניות הנטבוקים, טאבלטים מספקים חוויית שימוש מהנה ונוחה יותר, ומאפשרים הרצת אפליקציות מתקדמות יותר מיישומי רשת.

כרום OS היא ניסוי מאוד מעניין בדרך למעבר למחשוב בענן. אבל מדובר, כנראה, בניסוי שקצת מקדים את זמנו. הענן עדיין לא בשל מספיק כדי להחליף לגמרי את חוויית השימוש המסורתית.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הענן לא בשל?! כל הרעיון פסול מיסודו.
לא, אין לי בעיה שגוגל יעשו מה שבא להם. אבל משתמשים שמפקירים את המידע שלהם לידיהם של אחרים צריכים לדעת שבסופו של דבר המידע הזה ישמש כנגדם. אז אם אתה מעלה את קובץ הקישקושים שהכנת- לא יקרה לך כלום. אבל המחשב כיום הוא שלוחה של התודעה וכל החיים מתנהלים מולו. אם אתה נותן לאחרים להיכנס לתוך הראש שלך, לדעת את נתוניך הרפואיים, את התביעות שלך וכל מחשבה שעוברת אצלך... אל תתפלא כשלפתע שוטרים יופיעו אצלך כיוון שאתה גורם עניין. או מס הכנסה. או סתם בריונים. או חברות שיסרבו לעבוד איתך. או חברות שיתנו לך תעריפים מוגברים...
16.05.11
לכל התגובות