אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
9 מסעדות שעושות קייטרינג

9 מסעדות שעושות קייטרינג

אם מאסתם באירועים של סלמון וסלט עגבניות שרי, אתם יכולים להזמין מנות מהמסעדות הכי טובות - מסושיסמבה ועד כתית. "כלכליסט" מציג תפריטים לאירוח מנצח

17.05.2011, 12:59 | גלי וולוצקי

תכנון הכיבוד לאירוע מתחיל, בדרך כלל, בפנטזיה על משהו שונה ומקורי. אך לרוב זה נגמר כמו אצל כולם, במלצרים המסתובבים עם מגשי סושי באיכות בינונית, צלי בקר הנפרס לעיני הסועדים ובופה סלטים. מי שבאמת מעוניין באירוע אחר עשוי למצוא את מבוקשו באופציה חדשה ההולכת ומתרחבת - שירותי קייטרינג שמפעילות מסעדות. "כלכליסט" סוקר את המסעדות שמאפשרות למארחים לחגוג אירוע עם מנות שהם מכירים ואוהבים.

אסיף. מסעדת אסיף של השפית עינב ברמן מציעה תפריט עונתי ים־תיכוני קליל ואישי מאוד, והקייטרינג שלה מתאים לאירועים אלגנטיים באווירה פחות פורמלית. התפריט מורכב ממנות שנחשבות פייבוריטיות במסעדה, והאירוח בסגנון בופה, בראנץ' או ארוחות ערב פרטיות, לפי רצון הלקוח.

בתפריט: תבשיל צדפות וונגולי ושעועית לבנה עם קונפי עגבניות, יין שרי ושמן זעתר; פרוסות סינטה בקר דפוקות גס עם מלח אטלנטי, רליש פלפלים וריקוטה; טורטליני חצילים וגבינת עזים עם קרם פרש, חמאת פפריקה מעושנת ורשאד; עלי אנדיב עם רוקט, נתחי קונפי שוק אווז, זיתים, פלפל קלוי ושקדים עם ויניגרט שום ירוק; צלעות טלה עם בייבי ארטישוק, עגבניות, צלפים וזיתים. פרטים: 150–400 שקל לסועד, מארוחות ל־10 עד אירועים ל־250 איש. 03-5165198.

אסיף. מנה לדוגמה: עלי אנדיב עם רוקט וקונפי שוק אווז אסיף. מנה לדוגמה: עלי אנדיב עם רוקט וקונפי שוק אווז אסיף. מנה לדוגמה: עלי אנדיב עם רוקט וקונפי שוק אווז

 

קופיבר. חברת The Catering של קבוצת R2M, שבבעלותה גם המסעדות קופיבר, הוטל מונטיפיורי והבראסרי, הוקמה במטרה לתת מענה ללקוחות המעוניינים במנות ובאווירה הצרפתית גם באירועים שלהם. צוות הקייטרינג מרכיב תפריטי אירוע שמשלבים מנות מהמסעדות. לרוב מדובר באירועי קוקטייל או מסיבות, אך אפשריים גם אירועי בופה ובראנץ'.

המנות מוגשות בכלים מיוחדים מהאוסף האישי של רותי ברודו, מבעלי החברה.

 

מנות תפריט מסיבה: למשל, פיצות ארטיזנליות, פריטו מיסטו של פירות ים, סלט קיסר והמבורגר אמריקאי. מנות מתפריט חתונה: למשל, משעשעי חיך כמו טרטר מוסר ים עם מלפפון ירוק, צ'ילי ונענע; מנות עיקריות כמו כתף טלה על רטטוי חצילים ועגבניות; שרימפס בחמאה, ארטישוק ויין פינו גריג'ו. הקינוחים, לרוב, הם אלה הפופולריים בקופיבר ובהוטל מונטיפיורי, למשל פחזניות סנט אונורה בזיגוג קרמל. פרטים: 120–450 שקל, ל־500–50 איש. 03-6363774.

 

קופיבר. מנה לדוגמה: בופה בראנץ קופיבר. מנה לדוגמה: בופה בראנץ' קופיבר. מנה לדוגמה: בופה בראנץ

 

כתית. מי שהממון בכיסו יכול לבסס אירוע על מטבחו המורכב של השף מאיר אדוני מכתית. הקייטרינג שלו היה למועדף על לא מעט אנשי האלפיון העליון בישראל, שלהם הוא עורך אירועי קונספט במגוון סגנונות - סגנון מעדניות פריזאיות עם הררי קוויאר ומגשי אויסטרים ענקיים, ארוחות ערב בהגשה מלאה לשולחן, אירועי ברנאץ' ועוד. עם פתיחת מסעדתו החדשה של אדוני, המזללה, יוצע בהתאם לסגנונה גם קו אירועים מעט פשוט יותר.

בתפריט: שקדי עגל חלב צלוי, ברוסט טלה בבישול ארוך מאובק בפיח בצל, קרם פקורינו, קציפת טונקה, בצל מעושן, תפוחי עץ, צ'יפס ראטה, חלמון ביצת שליו נא ורוטב יין; דג בר אטלנטי אפוי במוסלין עם זוקיני, שמן זית, תימין, פול, קרם ראטה וסלט ירוק בוויניגרט חרדל שחור; קינוח אדמה - קרם פטריות פורצ'יני, טראפלס שוקולד מריר והל מעושן, קרמבל טונקה, גנאש שוקולד לבן וכמהין, חבושים בתבלינים, קראנץ' שוקולד לבן קפוא ורוטב שרף. פרטים: מ־500 שקל לאירוע קונספט (עד 150 איש) עד אלפי שקלים לסועד בארוחות פרטיות (מ־8 סועדים) עם דרישות מיוחדות. אדוני ערוך גם לאירועים של עד 1,500 איש בשיתוף עם חברות קייטרינג גדולות. 03-5107001.

רוקח 73. מסעדתו של השף אייל לביא, המתמחה במטבח הפרובנסלי, מציעה אירועים מגוונים: ארוחות פרטיות, קייטרינג מרובה משתתפים בסגנון הבופה, הקוקטייל או בהגשה לשולחן וגם אירועי בראנץ'. אחד מהגימיקים האהודים הוא מחבתות בקוטר 1.3 מטר שמהן מוגשת לאורחים פאייה ספרדית.

בתפריט: קלמרי קריספי עם רוטב רוי ופלפלים קלויים; מולים כחולים בגבינת רוקפור; נקניקיות מרגז על סלט עגבניות עם פפריקה וכוסברה; אספרסו סרטנים; פילה מוסר במילוי חציל בגריל, פטה ובזיליקום; מיקס פירות ים ביין לבן, סלרי ולימון. פרטים: מ־300 שקל, ל־800–10 איש. 03-7448844.

רוקח 73. מנה לדוגמה: נקניקיות מרגז על סלט עגבניות רוקח 73. מנה לדוגמה: נקניקיות מרגז על סלט עגבניות רוקח 73. מנה לדוגמה: נקניקיות מרגז על סלט עגבניות

 

אנג'ליקה. המסעדה הירושלמית הכשרה (בהשגחת הרבנות ירושלים) נחשבת חביבת הקהל המסורתי הצעיר בעיר, ומציעה בעיקר ארוחות פרטיות שמבשל השף מרקוס גרשקוביץ בבתי המארחים. אפשר להזמין את התפריט הים־תיכוני של המסעדה, ליהנות מהתמחותה בבשרים על הגריל, או לתפור תפריט על פי העדפת הסועדים.

בתפריט: מרק דגים עם זעפרן, נענע, כוסברה ובזיליקום; טונה צרובה עם סלט שורשים, פלפל חריף ובוטנים; מוסקת חצילים, בשר בקר ורוטב עגבניות פיקנטי; רביולי פטריות ברוטב פורצ'יני; תבשיל טלה עם ארטישוק ירושלמי וגרגירי חומוס; מבחר נתחי בקר על הגריל. פרטים: 550–350 שקל, מ־100–2 איש. 02-6230056.

אנג אנג'ליקה. מנה לדוגמה: מוסקת חצילים, בשר בקר ורוטב עגבניות | צילום: מיקי אלון אנג

 

אדורה. לפני כשנה הקים השף אבי ביטון את שירות הקייטרינג של מסעדת אדורה שבבעלותו. ביטון מציע במסגרת שירות הקייטרינג שלו את מנות המסעדה, בבופה או בהגשה מלאה לשולחן. כמו כן, אפשר לבנות לכבוד האירוע תפריט בסגנון צעיר של אוכל רחוב או לבחור באירועים אלגנטיים של "מנות אצבעות". בתפריט המנות לאכילה ביד: למשל, סשימי סלמון; שיפודי פילה בקר וכמהין; פלאפל חצילים שרופים וקרם פרש. בתפריט אירועי אוכל הרחוב: למשל, שווארמה טלה; פיש אנד צ'יפס; דים סאם; המבורגר מאנטרקוט. מנות בתפריט א־לה־קארט: למשל, פטה כבדים עם מרקחת פרי וג'לי יין; עוף חופש בעשבי תיבול ועראק זחלאווי. פרטים: 450–250 שקל, מ־350–2 איש. 03-6050896.

אדורה. מנה לדוגמה: פלאפל חצילים שרופים וקרם פרש, צילום: מור סגל אדורה. מנה לדוגמה: פלאפל חצילים שרופים וקרם פרש | צילום: מור סגל אדורה. מנה לדוגמה: פלאפל חצילים שרופים וקרם פרש, צילום: מור סגל

 

פרידה קאלו. המסעדה משלבת בין המטבח הים־תיכוני למטבח הלטיני ומציעה קייטרינג שמתאים בעיקר לאירועים מצומצמים, קלילים וצעירים. שף המסעדה, יואב בלימן, הוא בוגר כתית, וזה ניכר בפרזנטציה המוקפדת.

בתפריט: פלטו דה מריסקוס - פירות ים ונתחי בורי צרובים במחבת על קרם כרובית בקציפת גבינות צאן; מצע קדאיף ממולא בגבינת עזים ופלפל קלוי על חציל באש ועגבניות קצוצות; שייטל כבוש עם סלט פלפלים קלויים, עלי קקטוס כבושים ועגבניות על לחם עגבניות. “אצבעות" של סופגניות צ'ורוס ברוטב שוקולד וריבת חלב. פרטים: מ־250 שקל, ל־40–2 איש. 03-5660481.

סושיסמבה. השף ניצן רז מוזמן לעתים קרובות לבשל ארוחות פרטיות בבתי הלקוחות, ומפעיל לשם כך גם קייטרינג לאירועים קצת יותר גדולים. הוא מגיש תפריט הנתפר לרצון המארחים, המעוניינים לרוב לשחזר את חוויית הארוחה בסושיסמבה המשלבת את המטבחים הברזילאי והיפני.

בתפריט: פז'ואדה ברזילאית; סלט צ'ורקסו מסינטה צרובה, עלי ארוגולה ועשבי תיבול; סמבה סליידרס - מיני המבורגרים מאנטרקוט במילויים שונים, כמו קונפי פורטובלו, קונפי בצל וקונפי עגבניות; ממושי - רול אינסיידאאוט של סלמון במרינדת סויה ומירין, שבבי טמפורה, אספרגוס וקרפצ'ו של אבוקדו עם טוביקו כתום. פרטים: 400–250 שקל, ל־6–100 איש. 03-6444345.

סושיסמבה. מנה לדוגמה: סמבה סליידרס סושיסמבה. מנה לדוגמה: סמבה סליידרס סושיסמבה. מנה לדוגמה: סמבה סליידרס

אינדירה. המסעדה הוותיקה עורכת גם אירועי קייטרינג, שבהם המלצרים מגישים בלבוש הודי מסורתי, מקום האירוע מקושט בהתאם ומוזיקה הודית מתנגנת ברקע.

בתפריט: סמוסה כבש (כיסוני בשר מבצק חומוס) בתבלינים מסורתיים; אורז ביריאני עם ירקות; פילה דג ברוטב קוקוס עם עלי קארי; צלעות כבש ברוטב טנדורי; פילה עוף ברוטב זעפרן וחלב קוקוס; קבב עוף כלכותה; פניר פלאק — גבינת פניר ותרד מבושלים בתבלינים הודיים; וכמובן קינוחים מסורתיים, כמו גלידת קולפי. פרטים: 220–130 שקל, ל־500–100 איש. 03-6954437.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות