אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי הוא בעל השכר הכי שערורייתי ב-NBA? צילום:MCT

מי הוא בעל השכר הכי שערורייתי ב-NBA?

תהיתם למה ליגת הכדורסל הטובה בעולם מפסידה מיליונים? אולי בגלל משכורות של מיליונים לשחקנים כמו ג'ואל פרזיבילה וניק קוליסון. מי?! בדיוק

17.05.2011, 16:18 | אסף רותם

כמה זה יותר מדי כסף לספורטאי? אם תשאלו את האוהדים, סביר להניח שרובם יגידו שכל הספורטאים מקבלים יותר מדי כסף. השכר הממוצע ב־NBA עומד על כ־5 מיליון דולר, פי 100 מרף 50 אלף הדולר שמתחתיו 75% מהאוכלוסייה האמריקאית משתכרת.

אבל לשוק של המולטי־מיליונרים יש חוקים משלו. הם אמנם מכניסים את המיליארדרים שמשלמים להם - בעלי הקבוצות - להפסדי ענק; ואכן, שכר השחקנים הוא סלע המחלוקת העיקרי בסופו של הסכם העבודה בין הבעלים לבין איגוד השחקנים. אבל עד שיהיו חדשות בחזית זו, ייתכן שיעברו שנים, וכל עוד הסכומים עדיין משולמים, בדקו ב"ביזנס אינסיידר" מי הכדורסלנים שמקבלים הכי הרבה כסף ביחס לתמורה שלהם, כלומר, מי השחקנים בעלי השכר הכי שערורייתי. התמורה נבדקה במדד היעילות של ג'ון הולינג'ר - מדד שמשקלל את מרב הנתונים הסטטיסטיים במשחק ואת ההשפעה של כל שחקן על המשחק.

מכיוון שהרשימה מייצגת את החוזים המנופחים של העשור הקודם, יש בה שישה שוטינג גארדס - העמדה שנחשבה לחשובה ביותר מאז ג'ורדן ועד עידן הסמול פורוורדס הנוכחי. ברשימה היו גם שמונה שחקני פנים - קצת מעל משקלם במגרש.

ניק קוליסון מכירים? לא? גם אנחנו לא. אבל הוא מקבל 13 מיליון דולר בשנה, צילום: איי אף פי ניק קוליסון מכירים? לא? גם אנחנו לא. אבל הוא מקבל 13 מיליון דולר בשנה | צילום: איי אף פי ניק קוליסון מכירים? לא? גם אנחנו לא. אבל הוא מקבל 13 מיליון דולר בשנה, צילום: איי אף פי

כמה חוזים מעניינים

 

מקום 9

קובי בראיינט, לוס אנג'לס לייקרס

מדד יעילות: 24 נקודות למשחק

חוזה: 24.8 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.03 מיליון דולר

קובי בראיינט לא שווה את הכסף? כפי שכתבנו כאן בתחילת השבוע, אין ספק שקובי הוא שחקן נפלא. האם הוא שחקן נפלא מספיק כדי להצדיק שכר של 24 מיליון דולר? התשובה היא לא. חכו שנתיים ותשאלו את השאלה שוב, כשקובי ירוויח 30 מיליון דולר בגיל 34.

מקום 5

קניון מרטין, דנבר נאגטס

מדד יעילות: 14 נקודות למשחק

חוזה: 16.5 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.16 מיליון דולר

מרטין חתם חוזה של 93 מיליון דולר לשבע שנים בעונת 2004, נפצע בעונה העוקבת ומעולם לא חזר לעצמו.

מקום 4

ג'ואל פרזיבילה, שארלוט בובקאטס

מדד יעילות: 6.2 נקודות למשחק

חוזה: 7.4 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.19 מיליון דולר

פריזיבילה הוא סמל למה שרע בליגה - שחקן בעל ממוצע קריירה של 4 נקודות ו־6 ריבאונדים למשחק, שחתם על חוזה (עם פורטלנד) שמעניק לו כמעט 50% יותר מהשכר הממוצע בליגה.

מקום 3

ניק קוליסון, אוקלהומה סיטי ת'אנדר

מדד יעילות: 10.8 נקודות למשחק

חוזה: 13.2 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.22 מיליון דולר

עוד ריבאונדר טוב שמעולם לא העמיד ממוצע של יותר מ־10 נקודות למשחק, ועוד חוזה של פראיירים שאחר כך לא מבינים למה הם מפסידים כסף.

מקום 2

גילברט ארינאס, אורלנדו מג'יק

מדד יעילות: 10.8 נקודות למשחק

חוזה: 17.7 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.64 מיליון דולר

בניגוד לשני הקודמים ובדומה למרטין, ארינאס היה סופרסטאר שקיבל מוושינגטון וויזארדס חוזה של 111 מיליון דולר ל־6 שנים אחרי (!) שנפצע בברכו. לאחר שחזר הפציעו בעיות ההתנהגות שלו, ובסופו של דבר אורלנדו היתה מוכנה לעשות הכל כדי להיפטר ממנו, אפילו לקחת על עצמה את החוזה היחיד שהוא יותר גרוע משל ארינאס.

מקום 1

רשארד לואיס, וושינגטון וויזארדס

מדד יעילות: 12 נקודות למשחק

חוזה: 20.5 מיליון דולר

תשלום פר נקודת יעילות: 1.7 מיליון דולר

הנה לפניכם החוזה שמחזיק בבטחה בתואר החוזה הגרוע ביותר בעשור האחרון (מחוץ לחוזים שחתמה ניו יורק ניקס). והמקום הראשון הוא בטח לא הפתעה עבור מי שמכיר את החוזה של רשארד לואיס, החוזה המשוקץ ביותר בכדורסל - סמל לכל מה שהיה רע בהסכם הקיבוצי הקודם, רע עוד יותר מההסכם הנוכחי. זהו חוזה ארוך ועצום, שכובל כל קבוצה לשחקן מבלי יכולת להעמיד סביבו קבוצה מנצחת. לואיס חתם באורלנדו לאחר עונה טובות בסיאטל לצד ריי אלן, ואף הגיע למשחק האולסטאר. מובן שמי שהיה ראוי לחוזה הוא המאמן של אותה קבוצה, נייט מקמילן. לואיס, היום בן 31, נראה אז רגע לפני השיא שלו והמשיך להיות שחקן טוב, אבל בטח לא שחקן ששווה 20 מיליון דולר בעונה. אורלנדו מכה על חטא שנתנה את החוזה הגבוה בהיסטוריה של הקבוצה לשחקן שאיננו מנהיג טבעי, והפכה לפראיירית הגדולה ביותר של הליגה בעשור האחרון.

קובי בראיינט. טוב, לפחות הוא לא ג קובי בראיינט. טוב, לפחות הוא לא ג'ואל פרזיבילה | צילום: רויטרס קובי בראיינט. טוב, לפחות הוא לא ג

ידוע לכולם

החוזים הגרועים ידועים לכולם, אבל האם השימוש הגובר של אוהדים כמו גם של קבוצות במדדים סטטיסטיים מקרב אותנו אל היום שבו חוזים אלה יהיו נדירים יותר? לא בטוח. אם יש משהו שהוא קבוע ב־NBA זה שקבוצות תמיד מוכנות לשלם המון כסף עבור ההבטחה של שחקן גבוה או שוטינג גארד, שנמצא תמיד, אבל תמיד, רגע לפני הפריצה שלא באה.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
אין כאן היגיון. מי שאשם במצב הינם הבעלים.
מי בטיפשותו ירצה לקבל פחות אם הוא יכול יותר? כל הכבוד לראשארד לואיס, הבן אדם הצליח להסתתדר לכל חייו אלא אם יהיה דביל. אני בעד חוזים עם שכר בסיס, ופרמיות על נצחונות, רבאונדים, אסיסטים, מדד יעילות כמו ביורוליג. אממה, יש בעיה עם זה, כי ישנם שחקנים שהאפקט שלהם איננו נמדד בנקודות, או כדומה, שחקני נשמה שעוצרים שחקנים. הפתרון לזה הוא מדד הגנתי. שבו שחקן ששומר על שחקן אחר, ומוריד את ממוצעיו. דוגמאות קלאסיות לזה: 1. התולעת. אומנם ריבאונדר מדהים, ובעל מדד יעילות גבוה כתוצאה מכך שהוא קלע גם ב% גבוה, אבל דניס היה הגרנד פאפא של הרול פלייר. 2. ריק מהורן האגדי. THE BADDEST BAD BOY, ריק דיילי ז"ל היה מתפטר אם הבעלים לא היו משאירים לו אותו. 3. נדב הנפלד. שחקן שאיכויותיו לא תמיד נמדדו בסטיטסטיקה. 4. דרק. 5. ריקרדו פיטיס. 6. ציון תומאס. הרול פלייר הוא חושב כמעט באותה הרמה של הסופרסטאר. תשאלו את היז איירנס, על מרום 6 טבעותיו. מעניין מאוד יהיה עונת המלפפונים האירופית. לדעתי שחקנים יקבלו פחות, כי יהיו שחקני NBA בנמצא.
דורון , תל אביב  |  18.05.11
22.
הלוואי שכל ענפי הספורט עם המשכורות השערוריתיות הללו יתמוטטו כליל
כבר שנים שאני טוען שהמשכורות בענפי ספורט מסוימים, הן משכורות מטורפות ושערוריתיות, ותוהה איך קיבינימט יש כל כך הרבה כסף בכדי לשלם משכורות מטורפות כאלה. מאיפה לעזאזל משלמי המשכורות מקריצים את כל הכסף עבור המשכורות הללו??? מאיפה יש להם את כל הכסף הזה לשלם לאנשים האלה??? אני גם כבר שנים טוען שהבועה הזאת תתפוצץ יום אחד. מעבר לעניין הכלכלי, זה גם חוסר צדק שערוריתי שהאנשים האלה מרוויחים כל כך הרבה. זה רק עוד סממן שמוכיח באיזו חברה בזויה, לא מאוזנת ולא נורמלית אנו חיים. אגב, גם בועת ההייטק תתפוצץ יום אחד, ובשל סיבות דומות לאלה שהוזכרו לעיל. גם שם אני לא מבין איך אפשר לשלם כל כך הרבה כסף לכל הפיות המועסקים בתעשיה הזאת. שלא לדבר על החוסר צדק המשווע שהאנשים האלה מרוויחים את הסכומים האלה. על אותו עקרון של הפרסומת ל-9000000 - בסוף למשלמי המשכורות המטורפות בעליל הללו ימאס לממן את כל הפיות הללו, או שיגיעו למצב של חדלות פרעון, והבועות יתפוצצו בזו אחר זו.
די לשערוריה הזו ולחוסר צדק הזה!  |  17.05.11
לכל התגובות