אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל בינת תקשורת: "ככל הנראה לא נהיה מפעיל סלולר וירטואלי" צילום: קובי קנטור

מנכ"ל בינת תקשורת: "ככל הנראה לא נהיה מפעיל סלולר וירטואלי"

אלון בן-צור אמר כי הכניסה לשוק הסלולר הישראלי נראית פחות אטרקטיבית כעת; יו"ר רד בינת, יהודה זיסאפל: "כשבזק החליטה להניח כבל תת מימי, הבנו שאין לנו סיבה לעשות זאת בעצמנו"

16.05.2011, 22:46 | גילעד נס

חברת בינת סמך אאוטסורסינג, בניהולו של דורון כהן, קיבלה לפני מספר חודשים רישיון מפעיל וירטואלי, אך עד כה לא חתמה על הסכם אירוח עם אחת מחברות הסלולר. השבוע תאר "כלכליסט" כיצד הסיכויים שמפעילים וירטואליים נוספים יכנסו לשוק הסלולר הולכים וקטנים, והיום (ב') מאשר אלון בן-צור, מנכ"ל בינת תקשורת (האחראית על פעילותה של קבוצת בינת כולה) כי ככל הנראה החליטה החברה לוותר על חלום הסלולר המקומי שלה.

"הכניסה לשוק הסלולר הישראלי נראתה אטרקטיבית באותה תקופה כאשר נפתחה האפשרות להיות מפעיל וירטואלי, ומעבר לפעילות כספק שירות סלולרי בינת גם יכולה היתה לספק תשתית תקשורת למפעילים וירטואליים אחרים. עם הזמן התברר שחלק מהמפעילים הוירטואליים ויתרו, ואחרים 'נקנו' בידי פלאפון, וגם הכניסה העתידית של מירס ואקספון לשוק מחלישה את הכדאיות להיכנס לתחום", אמר בן-צור.

לדבריו, כספק של חברות הסלולר, הוא חש בשינוי בקרבן בתקופה האחרונה, ולאחר שנים בהן סירבו לשלב מוצרים מסויימים בטענה כי אינם רווחיים מספיק, נראה כי כעת הן מתאימות את ציפיות הרווחיות שלהן לשוק החדש.

"ההצעות שחברות הסלולר מציעות למפעילים הווירטואליים יקרות יותר מהמחירים שהן מציעות ללקוחות העסקיים, אז ברור שאין כאן מודל עסקי למפעיל וירטואלי", הוסיף יו"ר קבוצת רד-בינת, יהודה זיסאפל. "החברות הגדולות לא מעוניינות לשלב מפעילים וירטואליים בשוק, אלא במודל של משווק משנה, ומשרד התקשורת לא מיישם את התפקיד שלו בעניין זה".

בהתייחס להחלטת קבוצת רד לסגת מתוכניתה להניח כבל תת מימי בין ישראל לאירופה, שיתחרה בכבלים שמתפעלת חברת מד-נאוטילוס, אמר זיסאפל כי בעת שהחלה החברה לבחון את הרעיון, הכוונה היתה להציב אלטרנטיבה למד-נאוטילוס, אולם מאז התברר כי בזק בינלאומי החלה בפעילות להנחת כבל מתחרה. "ברגע שבזק נכנסה לנושא, הבנו שאין לנו סיבה להיכנס בעצמנו", אמר זיסאפל. יצוין כי גורם נוסף שבכוונתו להניח כבל דומה היא חברת טמרס טלקום, שותפות בין חברת טמרס קפיטל של פויו זבלודוביץ, יונתן בס ושמיר שהרבני. תוכניתה המקורית של קבוצת רד להניח כבל תת מימי התבססה על שיתוף פעולה בינה לבין בס ושהרבני, ומשהחליטה לסגת מהרעיון חברו השניים לזבלודוביץ.

בן-צור וזיסאפל דיברו באירוע "בינת אקספו 2011" שערכה קבוצת בינת היום בתל אביב, ובו השתתפו כ-3,000 אורחים. בכנס הציגה הקבוצה יחד עם 60 משותפיה העסקיים את מוצרי ושירותי התקשורת שלה. קבוצת בינת מכילה 7 חברות העוסקות במתן שירותי אינטגרציה ותקשורת, ומחזורה הכספי בשנת 2010 מוערך בכמיליארד שקל בשנה, לאחר שחוותה צמיחה של כ-20% בהכנסותיה באותה שנה. עיקר הצמיחה בהכנסות נבעה מגידול בפרוייקטים סביב פתרונות אלחוטיים, Data Center ו-וידאו.

קבוצת בינת היא חלק מקבוצת רד-בינת, בה מצויות 13 חברות נוספות, בהן חברות ציבוריות כסרגון, רדוור ורדקום, וחברות פרטיות כרד תקשורת ורדווין, ומחזורה הכולל מוערך בכ-3 מיליארד שקל בשנה. קבוצת בינת מעסיקה כ-700 עובדים בישראל, וקבוצת רד בינת כולה מעסיקה כ-3,800 עובדים בישראל ובעולם.

תגיות