אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמי פדרמן: "המדינה נותנת סוכריות למשקיעים חדשים, אבל למושקעים בענף היא לא מסייעת"

עמי פדרמן: "המדינה נותנת סוכריות למשקיעים חדשים, אבל למושקעים בענף היא לא מסייעת"

נשיא התאחדות המלונות קורא למשרדי התיירות והאוצר לסייע למלונאים להרחיב מלונות קיימים ולהוסיף בהם חדרים באמצעות סל תמריצים: "אם רוצים פתרון מהיר למחסור בחדרים - זה הפתרון"

17.05.2011, 14:07 | יסמין גיל

בנייה של בתי מלון חדשים? אם תשאלו את המלונאים הישראלים נראה שהם מעדיפים להרחיב את המלונות הקיימים. היום (ג') הציגה התאחדות המלונות את משנתה בנושא זה וקראה למשרדי התיירות והאוצר לגבש סל תמריצים לעידוד, הרחבה ושיפוץ של מלונות קיימים. "בנייה של מלונות חדשים תיתן פתרון רק בעוד שמונה שנים ומעלה, הזמן המוערך לתכנון ובניית מלון", אמר נשיא ההתאחדות, עמי פדרמן, "האלטרנטיבה להוספת אלפי חדרים בטווח הקצר, היא הרחבה ושדרוג המלונות הקיימים".

על פי נתוני ההתאחדות, תמריץ מהמדינה בסך 400 מיליון שקל יסייע למלונאים להוסיף 2,000 חדרים במלונות קיימים עד סוף 2013, מהלך שיתרום לתוספת של מיליון לינות עד גמר התקופה, הגדלת מצבת כוח האדם ב-4,500 מועסקים ותוספת של 165 אלף תיירים. תמריץ של 880 מיליון שקל יאפשר, כך על פי המלונאים, להוסיף עוד 5,000 חדרים עד סוף 2015, תוספת של 2.5 מיליון לינות עד גמר התקופה, 12.5 אלף מועסקים ו-410 אלף תיירים. עיקר הבעיה באזורי הצפון ובירושלים.

"בשנתיים האחרונות נעשו הרבה עסקאות של החלפת ידיים בבתי מלון", אמר פדרמן, "וכל העסקאות האלו נעשו במחירים נמוכים מעלות בנייה של מלון חדש. אנחנו בתקופה שיותר זול לקנות מלון קיים מאשר לבנות חדש. גם קרקעות שייעודן למלונאות, ואין רבות כאלה, אין להן ביקוש במקרים רבים".

לדבריו, כדאיות כלכלית נמוכה ורמת סיכון גבוהה מהווים חסם בפני משקיעים שמעוניינים לבנות מלונות חדשים בארץ: "הרווח הנקי של המלונות לפני הוצאות מימון ופחת, השתפר מאוד, אבל עדיין לא מספיק כדי למשוך משקיעים. העובדות מדברות בעד עצמן, לא ראינו שקמים בארץ מלונות גדולים בעשור האחרון וגם לא לפני".

"אם רוצים פתרון מהיר וזמין - זה הפתרון", אמר פדרמן לגבי הליך הרחבת החדרים במלונות קיימים, "שר התיירות צריך לתת עדיפות במענקים למי שיוסיפו חדרים יותר מהר. יש פה מדינה שמצד אחד נותנת סוכריות על מנת למשוך משקיעים, אבל לאלו שכבר מושקעים בענף - לא מסייעת. כעת אנו מצפים ממשרדי התיירות והאוצר להתגייס למשימה הלאומית ולהכריז על התכנית להרחבת מלונות קיימים ולשדרוג המוצר, כתכנית המועדפת ולגבש לה סל תמריצים והטבות אטרקטיביות".

בישראל יש כיום כ-47 אלף חדרי מלון, כ-1,700 יותר מאשר היו בשנת 2000, כך על פי נתוני ההתאחדות. דוח של בנק ישראל קבע לאחרונה כי בהתחשב במצב הביטחוני ובמשתני כלכלה, בתוך חמש שנים יהיה צורך ב-6,000-9,000 חדרים נוספים בארץ. "מבחינת המלונות הקיימים, אם לא ייבנו עוד חדרים - זה מצוין", אמר פדרמן, "התפוסות יעלו והמחירים יעלו עד לאותה נקודה שבה יהיה כדאי למשקיעים חדשים להיכנס לענף. אלא שאנחנו מסתכלים על טובת המדינה. ב-2010 היינו בתפוסה של 65%, אם לא יקרה שום דבר דרסטי אז 2011 תהיה קצת יותר טובה, אולי 67%, המיצוי של הפוטנציאל קיים".

לגבי החשש מהידרדרות המצב הביטחוני בישראל, ברוח הימים האחרונים: אירועי יום הנכבה והתחזית להכרזת מדינה פלסטינית בספטמבר - מה שעלול לפגוע בתחזיות האופטימיות לגידול בתיירות לישראל, אמר פדרמן: "בראייה ארוכה תמיד קיים החשש ואין ספק שהסיכון בארץ הרבה יותר גדול מאשר בפריז או בלונדון. הדבר הזה תמיד ברקע. גם אם יגיד משקיע שהוא בונה כאן מסיבות ציוניות ואחרות, אם החישובים הכלכליים לא יעמדו בקריטריונים הדרושים - לא ישקיעו כאן. זה תמיד ברקע, זאת תמיד בעיה, זה תמיד סיכון".

תגיות