אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": Eee-Pad של אסוס - הטאבלט שהופך ללפטופ מתקשה לעלות לארץ צילום: תומי הרפז

בדיקת "כלכליסט": Eee-Pad של אסוס - הטאבלט שהופך ללפטופ מתקשה לעלות לארץ

הטאבלט של אסוס יכול להיות אלטרנטיבה מצוינת לאייפד, אבל מבחינת הצרכן הישראלי הוא משתלם הרבה פחות: המחיר גבוה בהרבה מבארה"ב, הממשק מתורגם גרוע לעברית, והתוספת המסקרנת מכולן - מקלדת שהופכת את ה-Eee Pad למחשב נייד - עדיין לא נחתה כאן

20.05.2011, 17:03 | הראל עילם

אחרי שהאייפד הספיק לקנות אחיזה בקרב הצרכנים הישראלים, עכשיו מתחילים להגיע לארץ המתחרים: טאבלטי אנדרואיד, המבוססים על גרסה 3.0 (Honeycomb) של מערכת ההפעלה מבית גוגל. הראשון שמגיע בצורה מסודרת וביבוא רשמי הוא הטאבלט Eee-Pad Transformer של חברת Asus.

עשרות חברות מסביב לעולם הכריזו על למעלה מ-50 מחשבי לוח המבוססים על Honeycomb. רוב המכשירים מציעים מפרט טכני כמעט זהה לחלוטין, אבל לאסוס היה רעיון פשוט ומבריק שאיפשר לה להבדיל את עצמה מהמתחרות: טאבלט שמסוגל בקלות להפוך למחשב נייד. רובוטריקים זה כאן - אבל לשמחתנו, בלי מייקל ביי.

ה-Eee-Pad הוא מחשב לוח לכל דבר, אבל החברה מוכרת בנפרד מקלדת שהיא גם עמדת עגינה. קליק אחד, והטאבלט הופך לנוטבוק קל ונוח. המקלדת גם כוללת בטרייה נוספת, ותאפשר לכם להגיע לזמן שימוש שלפי אסוס עומד על 16-24 שעות עבודה מלאות. כשהפעלנו על המכשיר תוכנות שזוללות קצת יותר חשמל הרגשנו שהבטריה מתרוקנת הרבה יותר מהר, ועדיין, ה-Eee-Pad יוכל כנראה להציע לכם יותר זמן עבודה מכל מחשב נייד אחר.

ישראל היא המדינה הרביעית שאליה מגיע המכשיר. החברה תכננה להשיק אותו בארץ לפני כחודש, לכבוד חג הפסח, אך נאלצה לדחות את ההשקה בגלל משבר הרכיבים הבינלאומי, שנבע מהאסון ביפן. כרגע הוא נמכר רק כטאבלט, ועמדת העגינה תחל להימכר בארץ רק בעוד חודש וחצי (עם מקלדת עברית). 

אז יש לנו רעיון מצוין, וכפי שנפרט בהמשך - גם ביצוע משובח. מה רע? מבחינת הצרכן הישראלי, לא מעט. הבעיה הגדולה ביותר היא, כנראה, המחיר: בארץ ה-Eee-Pad נמכר תמורת 2,489 שקל למחשב הלוח בלבד. בארצות הברית הוא נמכר תמורת 400 דולר. גם אם נוסיף מע"מ, יוצא שמחיר הטאבלט בארץ גבוה ב-55% מאשר מעבר לים.

האייפד 2, לשם השוואה, נמכר בארץ ב-2,149 שקל - רק 5% מעל המחיר בארצות הברית. כך שביבוא המקומי מכשיר שהיה זול יותר מהאייפד 2 הופך ליקר יותר. וזה עוד בלי להגיע למקלדת של ה-Eee-Pad, שתימכר בנפרד במחיר של 800-600 שקל. לא זול.

ה-Eee Pad בגרסת הלפטופ. בולט בשוק האנדרואידים, צילום: תומי הרפז ה-Eee Pad בגרסת הלפטופ. בולט בשוק האנדרואידים | צילום: תומי הרפז ה-Eee Pad בגרסת הלפטופ. בולט בשוק האנדרואידים, צילום: תומי הרפז

עיצוב: יפה בכל מצב

על פניו, המכשיר מציע איכות גימור מצוינת, עם מעטפת מתכתית ומעוצבת. כיף להחזיק את הטאבלט, והוא נותן תחושה נעימה, לא כמו פלסטיק זול. ההרגשה שנוצרת היא שמדובר במכשיר איכותי, יוקרתי, יציב וסולידי. עם זאת, יחס הגודל של המסך והטאבלט (16:10, במקום 4:3 באייפד) פחות נוח ואסתטי בעינינו. למרות העיצוב המתכתי, הטאבלט קל יותר מהאייפד הראשון. עם זאת, במתכונת הנוטבוק לא מדובר במכשיר קל או דק במיוחד - אבל הוא בהחלט נראה טוב. 

תחנת העגינה נראית מצוין גם כן. קל לחבר ולנתק את הטאבלט ומסך המגע מהמקלדת, וביחד המוצר הסופי נראה כמו נוטבוק לכל דבר - ולא כמפלצת בעלת שני ראשים. החיבור חזק למדי, ונועד להחזיק מעמד גם אם המכשיר נופל או כשילדים מנסים להתעלל בו. עם זאת, קפיץ הנעילה המחזיק את המסך והמקלדת מחוברים החל להישחק כשבדקנו את המכשיר.

המסך של ה-Eee-Pad, בגודל 10.1 אינץ', הוא בהיר, חד וצבעוני יותר מהמתחרים. הוא מציע רזולוציה של 1280 על 800, לעומת 1024 על 768 באייפד 2. הוא גם מעט גדול ורחב יותר, וכאמור - יחס גודל שונה. בסך הכל הוא מספק תמונה איכותית במיוחד.

המסך גם מצופה ב-Gorilla Glass של חברת קורנינג, חומר דמוי-זכוכית סופר-קשה, שמספק הגנה כמעט מושלמת משריטות וסדקים. עם זאת, Gorilla Glass מחזיר אור - ויותר מדי ממנו. קשה מאוד לראות משהו בתנאי שמש, ובמקמות חשוכים יותר אתם תראו את ההשתקפות שלכם במראה כמעט-מושלמת. זה מציק ומתסכל, ובהחלט פוגם בחוויה. המסך גם סופח טביעות אצבע - בעיה מוכרת במסכי מגע, אבל נראה שב-Eee-Pad היא חמורה מהרגיל.

המקלדת הווירטואלית במכשיר עובדת היטב, ובדומה לרוב מכשירי אנדרואיד, ניתן להתקין מספר מקלדות ולהחליף ביניהן בקלות. גם המקלדת הפיזית נוחה, עם תחושה נעימה של משקל ומשוב על כל לחיצה. הטאצ'פד, לעומת זאת, נוח הרבה פחות: הוא אינו מגיב בדיוק או במהירות. אם במסך מגע בטלפון החכם לפעמים תלחצו בטעות על הכפתור הלא נכון, ב-Eee-Pad תגלו שדווקא מסך המגע והאצבעות השמנמנות שלכם מדויקות יותר מהטאצ'פד.

עולה חדש עם בעיות עברית

מערכת ההפעלה החדשה והמוצלחת של גוגל מציגה את הממשק ה"הולוגרפי" - ממשק חדש ונוח במיוחד. מערכת ההפעלה תומכת בריבוי משימות אמיתי: ניתן להריץ כמה יישומים בו זמנית ולדלג ביניהם בצורה נוחה. בתחתית המסך מופיע כפתור שמאפשר להציג את כל היישומים הפתוחים ולגשת אליהם, עם תצוגה מקדימה לכל אחד.

זו הפעם הראשונה שהממשק ההולוגרפי יוצא בגרסה מקומית בעברית, אבל למרבה הצער, הגיור הכושל מבטל את הנוחות שהוא אמור לספק. הוא אמנם לא הופך אותיות, אבל מיושר ברוב המקרים משמאל לימין, וגרוע מכך - מציג במקרים רבים תרגום מכונה גרוע במיוחד. גלישה לאנדרואיד מרקט, למשל, תציג בפניכם את קטגוריית "היישומים המובילים מסוף דף הבית של ישומים בחינם". אה-הא. 

והצרות נמשכות: בחלק מהמקרים, כמו הקטגוריות העיקריות באנדרואיד מרקט, הטקסט בעברית חתוך. רוב שמות האפליקציות - גם הבסיסיות ביותר, כגון ג'ימייל - לא תורגמו. כל מכשיר Eee-Pad שנמכר בארץ כולל רישיון שימוש ל-30 יום בחבילת כלי המשרד Office Suite Pro, אבל המערכת אינה מסוגלת להתמודד היטב עם יישור לימין ועם מסמכים הכוללים עברית ואנגלית לסירוגין.

ואם כבר אפליקציות, Honeycomb סובלת מאותה בעיה שממנה סבלה מערכת ההפעלה של האייפד בחודשים הראשונים שלאחר יציאתו לשוק: האנדרואיד מרקט עדיין איננה כוללת הרבה אפליקציות המותאמות למסכים גדולים יותר. גם אפליקציות בסיסיות שהיינו מצפים שכבר יצאו לטאבלטים, כמו פייסבוק לאנדרואיד, נראות רע על המסך הגדול.

Honeycomb. בעברית זה נשמע פחות טוב Honeycomb. בעברית זה נשמע פחות טוב Honeycomb. בעברית זה נשמע פחות טוב

דפדפן מהיר, סאונד בינוני

הדפדפן הנייד מציג תפקוד מהיר, גם במקרים של הפעלת מספר תגיות וחלונות. הטקסט חד וקריא והשליטה מהירה ומדויקת. יישומי ג'אווה ופלאש רצים במהירות וללא עיכובים או גמגומים. עם זאת, רבים מיישומי הפלאש אינם עובדים, למרות שהמכשיר מריץ את גרסת פלאש האחרונה ביותר.

ניתן לצפות בסרטוני וידיאו באיכות HD, עם תמונה חדה ויפה. עם זאת, החומרה מתקשה להתמודד עם העומס. ברגע שתעברו לגרסת HQ של סרטונים ביוטיוב, בהחלט תרגישו בהבדל בקצב הפריימים. הרמקול של המכשיר בסיסי למדי: כשמגבירים את עוצמת הקול מקבלים סאונד שטוח ולא נעים, ללא באס או טרבל.

ה-Eee-Pad כולל מצלמה אחורית באיכות 5 מגה-פיקסל וקדמית באיכות 1.2 מגה-פיקסל. המצלמה הקדמית מצוינת לוידיאו צ'ט, והיא אחת מהמצלמות הקדמיות הטובות והמהירות ביותר שראינו - הרבה יותר משל האייפד 2. המצלמה האחורית, לעומת זאת, מתקשה להתחרות במצלמות 5 מגה-פיקסל אחרות - של מחשבי לוח או טלפונים חכמים. האוטו-פוקוס אמנם מדויק, אבל הוא איטי. התמונה עצמה יוצאת מגורענת ולא איכותית במיוחד. המצלמה תומכת ב-HD בצילום וידיאו, אבל קצב הפריימים נמוך מאוד.

השורה התחתונה

עם מערכת הפעלה פתוחה ומסך מצוין, ה-Eee-Pad יכול להיות אלטרנטיבה טובה לאייפד 2 מבחינת לא מעט אנשים. בארצות הברית, עם מחיר תחרותי במיוחד, הוא גם אחד המוצרים המשתלמים ביותר בשוק הטאבלטים. בישראל, ה-Eee-Pad מעט יקר יותר מהאייפד 2 - אבל עדיין מדובר במכשיר מצוין, ויש מי שיעדיף להשקיע בו מאות שקלים נוספים.

אבל ה-Eee-Pad אינו חי בוואקום בשוק האנדרואיד: בקרוב עומדים להגיע לישראל עוד מספר טאבלטים מבוססי Honeycomb. בקטגוריה הזאת ה-Eee-Pad הוא טאבלט שהיתרון הגדול ביותר שלו הוא המקלדת... אה, רגע, בארץ הוא נמכר כרגע בלי מקלדת. ככל הנראה, הוא יקר מהמתחרים שעומדים להגיע בארץ בקרוב, ובאסוס עלולים לגלות שהפער הזה יעשה להם לא מעט צרות.

מחיר: 2,489 שקל, ללא מקלדת פיזית (שתעלה 800-600 שקל).

יצליח להתחרות באייפד 2?, צילום: תומי הרפז יצליח להתחרות באייפד 2? | צילום: תומי הרפז יצליח להתחרות באייפד 2?, צילום: תומי הרפז

מפרט

מעבד: טגרה 2, מעבד ARM כפול ליבה במהירות 1 גיגה-הרץ כל אחת

שטח אחסון: 16 גיגה (קיים גם בגרסת 32 גיגה), חריץ הרחבה לכרטיס מיקרו-SD

זכרון RAM: נפח של 1 גיגה-בייט

מסך: 10.1 אינץ', 1280 על 800

תוספים: אקסלומטר, מצפן, GPS, חיישן אור, גירוסקופ

קישוריות: Wi-Fi, בלוטות 2.1, HDMI, 3 חיבורי USB, DLNA

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא מבין למה בארץ הוא כ"כ יקר...
באמת חבל לפגוע לו כך בהצלחה בכל העולם הרמת מחיר באה להתחרות ב-iPad 2 ואילו כאן, כנראה לא מבינים את חשיבות העניין. בכל מקרה כבוד ליבואן שרק תרגם את הממשק, אך בניגוד לגירסאות קודמות של אנדרואיד לא היה צריך לדאוג ליישור תקין של מספרים כאשר יש אותיות+מספרים (בגירסאות קודמות המספרים היו הפוכים) כך שהעבודה היא פחות או יותר, יותר קלה. חבל שגוגל ישראל לא דואגים לתמיכה רשמית בעברית...
שושו השועל , תל-אביב  |  22.05.11
5.
פתרונות
1. לומדים אנגלית וקונים מחו"ל במחיר זול יותר. 2. מורידים גירסא מתוקנת בעברית אחרי שתצא אחת, לא סיפור מהמגילה. 3. מפסיקים להתבכיין. פעם אחרונה שאני בדקתי, מחשב נייד היה מיועד לעבודה ולא לילדים עשירים בלי מוח שלא עושים בו שימוש חוץ מלראות סרטונים ביוטיוב. לא הבנתי בכלל למה צריך מצלמה אחורית - בשביל מה יש לך סמארטפון עם מצלמה...? מצלמה קדמית מילא, ל"video conference" - למרות שמי יבזבז חיי סוללה בשביל צילום וידאו...?
פלוני  |  22.05.11
3.
לשאלתך, אייפאד - חישוב פערי מחיר ישראל ארה"ב
לשאלתך, החישוב בנוגע לאייפאד כולל מע"מ. בארה"ב כידוע המחירים לא כוללים מע"מ (למעשה אין מע"מ - יש מס קנייה). בכל אופן מס הקנייה משתנה ממדינה למדינה. למעשה על חלק מהמוצרים יש מס קנייה של המדינה + מס קנייה פדראלי. בכתבה, מניחים תשלום מס קנייה של 16% (בדומה למחוזותינו). משכך התשלום משתנה והופך להיות 1750*1.16 = 2030 שח במקרה שכזה הפער אכן נושק ל-5%.
לירון  |  21.05.11
2.
אסוס לא יגלו שפער המחירים יעשה להם צרות. היבואן יגלה את זה...
נכון לימים אלה אסוס מוכרים כל מה שהם מצליחים לייצר. ממש לא מעניין אותם אם היבואן הישראלי חזיר. היבואן מתחבא מאחורי "השקעה בעיברית במכשיר" כששואלים על המחיר (המופקע - מה לעשות..). כל הסיפור הוא לקחת קובץ (קיים) של תרגום לעברית ולהוסיף אותו למערכת. עבודה של סטודנט במחשבים למשך שבוע.. לא מצדיק בכלל את פער המחירים. מי שירצה יביא מחו"ל ויחסוך משמעותית.
משה , מרכז  |  20.05.11
לכל התגובות