אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סולוטו ועוד שש חברות ישראליות נכנסו לרשימת המומלצות של גרטנר צילום: לואיז גרין

סולוטו ועוד שש חברות ישראליות נכנסו לרשימת המומלצות של גרטנר

הרשימה של חברת המחקר הנחשבת כוללת השנה נציגות מצומצמת יותר של סטארט-אפים מהארץ: בשנת 2009 עמד המספר על 13 חברות. האם הדבר נובע משינוי גישה בהייטק הישראלי?

22.05.2011, 14:34 | מאיר אורבך
שבע חברות ישראליות נכנסו לרשימת 300 החברות המומלצות של גרטנר. מספר זה מהווה ירידה משמעותית לעומת 13 חברות אשר הופיעו ברשימה בשנה הקודמת.

רשימת ה-Cool Vendors 2010 כוללת בין היתר את חברת סולוטו, שפיתחה תוכנה שנועדה להקל על השימוש במחשב האישי ולפתור בעיות שונות. החברה זכתה לפרסום כשזכתה בתחרות TechCrunch Disrupt, ואף חיברה רשימת "כללי זהב" להצלחה בתחרות סטארט-אפים שפורסמה ב"כלכליסט". ברשימה ניתן למצוא גם את גיגיה, העוסקת בחיבור אתרים למדיה חברתית.

חברות ישראליות נוספות ברשימה עוסקות בתחומים הקשורים יותר למחשוב ארגוני: Trusteer מציעה פתרונות אבטחת מידע להגנה מפני גניבת זהות, Neebula מפתחת פתרונות ניהול שירותים עסקיים, Nolio עוסקת באוטומציה ליישומים בחוות שרתים, Kaminario המפתחת פתרונות אחסון עתירי ביצועים בטכנולוגיית DRAM, ואילו OgenTech פועלת בתחום החיזוי העסקי.

שינוי גישה או נסיבות תקופתיות?

רשימת ה"Cool Vendors" של גרטנר מדרגת מדי שנה את החברות המבטיחות מתחומי טכנולוגיות המידע והתקשורת. מדובר בחברות קטנות המציעות טכנולוגיות "פורצות דרך" או פתרונות חדשניים, שלפי חברת המחקר יש להם סיכוי להשאיר חותם על השוק או על התנהגות הצרכנים וצפויה להם השפעה עסקית.

הדירוג מורכבת השנה מ-300 חברות המציעות פתרונות ושירותים הקשורים לניהול תהליכים, נתונים ומידע עסקי, שירותי ענן, תיווך, מחשוב מותאם אנוש, תשתיות תוכנה, אבטחה, ניהול סיכונים, יישומים, ייעוץ, מיקור חוץ, IT ירוק וניהול פעילויות טלקום. עוד כוללת הרשימה ספקיות שהן בעלות פוטנציאל להשפיע על התחרותיות בשוקי מפתח, כמו שוק הרכב, מוצרי הצריכה, האנרגיה, התשתיות, שירותי הבריאות, מדעי החיים, המדיה והקמעונאות.

סולוטו זוכים ב-TechCrunch Disrupt, צילום: טק-קראנץ סולוטו זוכים ב-TechCrunch Disrupt | צילום: טק-קראנץ' סולוטו זוכים ב-TechCrunch Disrupt, צילום: טק-קראנץ

"7 חברות ישראליות מתוך 300 זה מספר יפה, אף על פי שמדובר במחצית הכמות מהחברות הישראליות שנכללו בדירוג 2009", אמר ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר במזרח התיכון. "ייתכן שעובדה זו מסמנת שינוי בהייטק הישראלי, שבו הולכים לאו דווקא לכיוון של פיתוחים פורצי דרך אלא לכאלה שמבטיחים השקה וחדירה קלות יותר לשוק".

"מצד שני, ייתכן ומדובר בנסיבות תקופתיות בלבד: החברות שנכללות בדירוג הנוכחי נוסדו בתקופת המיתון שבין 2009-2006, שהיא מטבעה סביבת יזמות קשה מהרגיל - וכך בזמן עריכת הדירוג היו פחות חברות על הקרקע".

תגיות

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
סולוטו
לרוני (תגובה 4) אתה לא צריך להבין את הקטע של סולוטו..סולוטו מיועדת לעזור לאנשים שקצת פחות מתמצאים בתחזוקת המחשב האישי שלהם , סולוטו מגשרת על הפער ומצמצמת את המרחק בין המשתמש הפשוט למחשב האישי שלו , אתה לא צריך להבין ממה הם מרויחים ואיך הרי שאם היית עובד קשה כמוהם כנראה לא היה לך זמן להגיב על כל כתבה בכלכליסט. ישר כוח לסולוטו אבא שלי אבא של חברה שלי וכל קרוב משפחה נודניק שיש לי קיבל את סולוטו והפסיק להתקשר כי המחשב נתקע. ממשק המשתמש נוח קל ומובן היעילות של המחשב בהחלט עולה והכי חשוב אין תסכול משירותי רקע מעצבנים יותר, זמן עליית המחשב משתנה לרוב מכמעט ארבע דקות לפחות משתיים. אז אני לא יודע מה איתך אני איש מחשבים שמשתמש בסולוטו ומצאתי לנכון רק להמליץ ובחום לכל אחד(שיש לו מערכת הפעלה של מייקרוסופט) , להוריד להתקין ולנסות..נהניתם ספרו לחברים , לא נהניתם תסירו :-)
בן , תל אביב  |  23.05.11
32.
אני אגלה לכם מה הגימיק של סולוטו...
חוץ מזה שהם בעיקר מדברים, ורוצים פרסום ועוד פרסום, הם לא באמת בונים על התוכנה שלהם... המטרה שלהם היא בסך הכל כמות משתמשים גבוהה מאוד, לה הם קוראים הגנום. עם כמות משתמשים גדולה אפשר לעשות מה שרוצים בהמשך, וזו המטרה האמיתית. ואני מכיר את תומר מקרוב כדי לדעת. אני חושב שכדאי שסולטו תפסיק לדבר ולהתרברב בכל חור ברשת.
22.05.11
לכל התגובות