אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוכפל מספר החברות שמוכנות לאמץ טכנולוגיית מחשוב ענן צילום: shutterstock

הוכפל מספר החברות שמוכנות לאמץ טכנולוגיית מחשוב ענן

מחקר של IBM מצא כי 60% מהארגונים מוכנים להשתמש בשירותי ענן להרחבת עסקיהם ולהשגת יתרון תחרותי - לעומת שליש בלבד לפני שנתיים. שיעור הנכונות גבוה במיוחד בתעשיית המדיה ובידור, ענף הרכב ותחום התקשורת

23.05.2011, 09:35 | כתב כלכליסט

ההוכחה לפופולריות העולה של מחשוב הענן והשינוי התפיסתי של אנשי ה-IT בנוגע לתחום ניתן למצוא במחקר חדש של IBM. לפי המחקר, 60% מהארגונים מוכנים טכנולוגיות ענן מחשוב ענן בחמש השנים הקרובות כאמצעי להרחבת עסקיהם ולהשגת יתרון תחרותי. במחקר קודם שנערך ב-2009 שיעורם עמד על שליש בלבד.

המחקר, IBM Global CIO's Study, הקיף יותר מ-3,000 מנהלי טכנולוגיות מידע ב-71 מדינות, ו-18 תחומי תעשייה וארגונים מכל גודל. המחקר מצא כי בתעשיית המדיה והבידור יש הנכונות הגבוהה ביותר לשירותי ענן, שם מגיע שיעור המנהלים המתכוונים לאמץ את הטכנולוגיות האלה בחמש השנים הקרובות ל-73%. גם בתעשיית הרכב (70%) והתקשורת (69%) בולטת המגמה של אימוץ טכנולוגיות ענן.

בניתוח גיאוגרפי, נמצא כי 70% ממנהלי טכנולוגיות מידע בארה"ב, יפן ודרום קוריאה, ו-68% בסין מציבים את מחשוב ענן המחשוב בעדיפות גבוהה במיוחד. זאת, לעומת כשליש בלבד שהעניקו דירוג כזה בשנת 2009.

גם הבינה העסקית והמכשירים הניידים מעניינים את מנהלי המחשוב. המחקר מצא כי 83% ממנהלי טכנולוגיות המידע מציבים את הבינה העסקית והמחשוב האנליטי בצמרת סדר העדיפויות שלהם. 75% מתייחסים למחשוב נייד כאל גורם העתיד לשנות לחלוטין את כללי המשחק בתחום עסקיהם, לעומת 68% ב-2009.

לראשונה בתולדות סקרי המנהלים של IBM, הצטיירה אחדות דעות בין מנכ"לים ובין מנהלי טכנולוגיות מידע, בכל הנוגע להגדרת צמרת סדרי העדיפויות שלהם. שתי הקבוצות מציבות במקומות הראשונים ברשימת העדפותיהן את הידוק הקשר עם לקוחות, פיתוח כישורי עובדים, ובניית תובנות חדשות על בסיס הנתונים הזמינים בארגון.

עוד עולה מהמחקר כי ככל שמחשוב אנליטי-עסקי, טכנולוגיות ענן ומחשוב נייד נהפכים למרכזיים בסדר יומו של מנהל טכנולוגיות המידע – תחומים אחרים  זוכים לפחות פופולריות. וירטואליזציה, ניהול סיכונים ועמידה בכללי חקיקה ותקינה, למשל, ירדו אמנם מקום ברשימת התוכניות לביצוע על סדר יומם של מנהלי טכנולוגיות מידע – אולם ייתכן שהירידה הזאת נובעת מכך שתחומים אלה הם כבר חלק משגרת היומיום של מנהל טכנולוגיות המידע, ולכן דורשים פחות תשומת לב.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
זוכר את נובמבר?
מה יקרה כשהחברה שמספקת את שירות הענן תקרוס? (נגיד חברה קטנה/ בינונית ולא מיקרוסופט) מה יקרה כשיש צורך בגיבוי מסויים? מה יקרה כשתהיה תקלה בשירות? זוכרים שג'ימייל קרס לחלק מהמשתמשים? שעות לא הייתה גישה ולא היה עם מי לדבר. הקצבים של האינטרנט בארץ זוועתיים ולא סימטריים בדגש על Upload נוראי. הקישור לחו"ל בשעות 6 בבוקר עד 2 בלילה עמוס מאוד והמהירויות צונחות. הקישור לחו"ל מתבצע רק דרך מד1 בקיבולת נתונים זעומה לכל המדינה. תשאירו את הענן בשמיים בינתיים, עד שימצאו פתרונות.
EJ  |  23.05.11
1.
גם אני חושב שצריך לאמץ את סוגיית שמש כחולה, בנוסף לענן...
וזאת על מנת לספק מהירות יעילות ותובנה למערכת. כיום מערכות אלא בסקרים לא מובלים אבל יחד עם הרבה כתבות חרטוט וBAz תקשורתי, בעוד שנתיים יהיה לשמש כחולה יתרון בולט בשוק הכלום ושום דבר. ועכשיו קצת ברצינות : מערכות מחשוב הענן עדיין מאוד מאוד מאוד לא בשלות, האינטרנט בארץ זוועתי!. אי אפשר לעלות קובץ של 10 מגה (מגה , לא גיגה!) לרשת בארץ מפחות מ-5 דקות, ואם מדברים על לעלות לחו"ל, עדיף שתעשה את זה בלילה ;). אז מערכות כבדות, על האינטרנט לא קיום, ואיזה כבר מערכות זה כבר יכול להיות?! פשוט כל דבר שקיים היום ורוצים לשווק אותו מכניסים ענן... כלומר... אתר ניהול לקוחות -> שרת מחשוב ענן לקוחות... youtube -> שירות ענן סטריימר... בקיצור חירטוטים ברשת.
דוד  |  23.05.11