אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר מכה שנית: מבקש להכביד את המס על דירה שנייה צילום: רפי קוץ

האוצר מכה שנית: מבקש להכביד את המס על דירה שנייה

חצי שנה לאחר שהעלו את מס הרכישה, שטייניץ ונסרדישי מתכננים להגדיל שוב את נטל המס על ציבור המשקיעים בשוק הדיור. התאחדות הקבלנים: "מספיק לחלוב את רוכשי הדירות"

24.05.2011, 07:00 | הדר קנה ותומר אביטל

צוות של משרד האוצר, הכולל נציגים מרשות המסים ונציגים מאגף תקציבים, בוחן בימים אלו שתי אפשרויות פעולה לפתרון מצוקת הדיור, כך נודע ל"כלכליסט". הפעולה הראשונה הנשקלת היא הכבדה נוספת של נטל המס על רוכשי דירה שנייה (דירה להשקעה), זאת לאחר שהועלה כבר מס הרכישה בתחילת השנה. הפעולה השנייה הנשקלת, שאותה שטייניץ חשף בשבוע שעבר, היא עידוד הפיכת דירות שמשמשות היום כמשרדים לדירות מגורים. בשלב זה הנושאים מצויים בדיונים, שכן דירות רבות המשמשות כמשרדים קשורות בחוזים ארוכי טווח שקשה להתירם, ובנוסף לכך טרם הסכימו על שיעור המס שיוטל.

שר האוצר יובל שטייניץ התייחס אתמול למצוקת הדיור בנאומו בוועדת הכספים בירושלים, ואמר כי "המצוקה הנוכחית נובעת מכך שבמשך עשור בנו מעט מדי. החל בשנת 2008 חל גידול בהיקף הבנייה, ב־2010 רואים עלייה דרמטית וב־2011 יהיו יותר מ־40 אלף התחלות בנייה. אבל נדרשות שנתיים־שלוש להדביק את הפערים". שטייניץ הוסיף: "אנו שוקלים בתקופה הקרובה ליישם צעדים רגולטוריים נוספים בתחום המסים".

באותו זמן בכנס לשכת רואי החשבון באילת נאם מנהל רשות המסים יהודה נסרדישי באותו נושא וחיזק את דברי השר: "כל סיוע להוריד את מחירי הנדל"ן הוא מבורך. אנחנו תרמנו את חלקנו וכנראה שגם בעתיד נעשה מהלכים כאלה ואחרים בתחום המסים כדי להוריד את המחירים". נסרדישי נימק, "אנחנו ברשות המסים רוצים שיהיו דירות בנות־השגה לזוגות צעירים ולא לתת הנחות על דירות להשקעה. לכן החלטנו להכביד במס על דירות להשקעה כדי שלצעירים יהיה איפה לגור. למשרד האוצר יש אחריות בנוגע למחירים בשוק, אבל לא כל הכלים לכך נמצאים בידיו".

מי אחראי על גמר הבנייה?

התגובות לדברי השניים לא איחרו לבוא: "מספיק לחלוב את ענף הנדל"ן ואת רוכשי הדירות. במקום לחפש איך למקסם את הרווחים של המדינה מהענף, יש להתחיל ולדאוג שלא יהיה רק גידול בהתחלות הבנייה אלא גם גידול בגמר הבנייה", כך אמר אתמול מנכ"ל התאחדות הקבלנים מוטי כידור. כידור הזכיר כי על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, חלה השנה ירידה בגמר הבנייה. כידור הוסיף, כי "משרד האוצר צריך לתת מענה בנושא המחסור בפועלים שיבנו את הדירות, במקום להמשיך ולשכנע את הרוכשים לא לקנות באמצעות הטלת מסים. הפתרונות שצריכה הממשלה לנקוט באופן מיידי הם הגדלת ההיצע של הדירות באמצעות שיווק קרקעות, האצת ההליכים בכל ועדות התכנון לצורך בנייה מהירה של פרויקטים העומדים בשלבי אישור אחרונים או תקועים בהליכים ממושכים לקבלת היתרי בנייה, שיפור הנגישות התחבורתית מהפריפריה למרכז והגדלת מקורות התעסוקה בפריפריה".

סקר: 86% סבורים שהמחירים יירדו

על רקע התערבות האוצר בשוק הנדל"ן, פורסמו שלשום תוצאות סקר שנערך בקרב בכירי ענף הנדל"ן על ידי פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר. מהסקר עולה כי 86% ממשיבי הסקר סבורים כי התערבות רגולטורית בשוק הנדל"ן למגורים תוביל לירידה במחירי הדירות למגורים בישראל. 14% בלבד צופים כי התערבות זו תוביל לירידה משמעותית של מחירי הדירות. 2% צופים כי התערבות זו תוביל דווקא לעליית מחירי הנדל"ן למגורים ו־12% ציינו כי להתערבות הרגולטור לא תהיה כל השפעה על מחירי הנדל"ן.

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
השכרת דירה = ליסינג תפעולי
לא רק שהממשלה לא מתפקדת, היא מבקשת לחסל את אלה שמתפקדים במקומה. למעט אזרחי חוץ, מרבית המשקיעים משכירים את הדירות בתשואה מינימלית. הם נותנים פתרון לכל אותם אנשים שאין להם הון או ביטחונות שמאפשרים לרכוש דירה ו/ או לקחת משכנתא. זה מעין ליסינג תפעולי ( בתשואה נמוכה משמעותית מזו של חב' הרכב ). אז למה לפגוע בשוכרים ?
משה , רמת גן  |  27.05.11
35.
לצערנו המדינה פשוט עושה צחוק מהמעמד הביניים-נקודה.
אם רוצים להוריד את מחירי הנדלן יש כ"כ הרבה פתרונות-הם פשוט לא רוצים-זורם להם כ"כ הרבה כסף מכך שהמחירים עולים שפשוט אין להם שום סיבה לעשות שינוי. לדוגמא יכולים להוציא מכרזים ולהכריח את הקבלנים למכור את הדירות במחיר נמוך יותר מהשוק- או להוציא מכרזים ולחפש קבלנים שמציאים את המחיר הסופי לדירה הזול ביותר. למה לעזאזל הם לא מתערבים זה פשוט בושה וביזיון-אני לצורך הדוגמא כבר רכשתי בית כך שאני לא סובלת מעליית המחירים בצורה משמעותית אבל אני רואה חברים שלא רכשו והם פשוט חסרי כל סיכוי- פשוט עצוב שצוחקים לנו בפנים עם כל מיני העלאות ריבית ושטויות שהם פשוט טיפה בים.
שני  |  27.05.11
34.
רוב הדירות השניה ואף השלישית שייכים לבעלי משכורות של לפחות 1/2 מיליון שח לחודש
קחו למשל בעל משכורת של חצי מיליון + בונוסים שמנים. מה יעשה עם הכסף ,שבבנק יקבל בקושי 3% אז קונה דירות ,אחת ועוד אחת. חלק הוא משכיר אם בכללת הגיע הזמן לקצץ במשכורות הגבוהות. כי שיש כמוני הרבה הרבה שחיים בקושי .
פרלה , מרכז  |  25.05.11
לכל התגובות