אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאבקים נמשכים גם לאחר ההכרעה בקלפי צילום: אביגיל עוזי

המאבקים נמשכים גם לאחר ההכרעה בקלפי

לאורך שמונה השנים האחרונות עלתה הלשכה לכותרות לא פעם עקב הקרבות שהתנהלו בין יו"ר הלשכה ליו"ר ועד מחוז תל אביב - המחוז הגדול ביותר בלשכה, הכולל כ־70% מעורכי הדין בישראל

24.05.2011, 12:30 | ענת רואה

הבחירות לראשות לשכת עורכי הדין ייערכו ב־21 ביוני. על התפקיד מתמודדים שלושה עורכי דין: ראש הלשכה יורי גיא־רון, יו"ר ועד מחוז תל אביב דורון ברזילי, וחוסאם מועד. במקביל ייערכו בחירות לתפקיד יושבי הראש של המחוזות השונים בלשכה. בסך הכל רשומים כיום בלשכה כ־46 אלף עורכי דין בעלי זכות הצבעה - כפול ממספר חברי הלשכה רק לפני עשר שנים, אז היו בישראל 23 אלף עורכי דין פעילים.

לאורך שמונה השנים האחרונות עלתה הלשכה לכותרות לא פעם עקב הקרבות שהתנהלו בין יו"ר הלשכה ליו"ר ועד מחוז תל אביב - המחוז הגדול ביותר בלשכה, הכולל כ־70% מעורכי הדין בישראל. עד 2007 היו אלה היו"ר שלמה כהן וראש מחוז ת"א אילן בומבך שהתנצחו, בעיקר עקב טענות בומבך כי הוועד המרכזי של הלשכה מקפח את מחוז ת"א בתקציבים לעומת מחוזות קטנים יותר. בומבך החליט אז להתחרות בוועד המרכזי והציע שירותים לעורכי דין, בהם ביטוח מקצועי זול יותר מזה שהציעה הלשכה.

ב־2007 הפסיד בומבך לגיא־רון במירוץ לראשות הלשכה. לרגע היה נדמה כי הקרבות עומדים לשכוך, שכן יו"ר מחוז תל אביב החדש היה עו"ד דורון ברזילי, שהשתייך אז לסיעתו של גיא־רון. אלא שזמן קצר לאחר מכן השניים הסתכסכו וברזילי הקים סיעה עצמאית שעמה הוא מתמודד בימים אלה על ראשות הלשכה. בדומה לבומבך טען ברזילי בשנים האחרונות כי יו"ר הלשכה מקפח את מחוז ת"א בתקציבים. ברזילי יזם גם הוא פעילויות מתחרות לאלה של הוועד המרכזי, שהבולטת שבהן היתה כנס שנתי למחוז באילת בשנה שעברה.

במירוץ הנוכחי על ראשות מחוז תל אביב מתמודדים אפי נוה מטעמו של ברזילי, אביתר קנולר מטעם גיא־רון ושמואל סעדיה.

במסגרת הביקורת שעורך בימים אלו מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס בלשכה נבדקים גם היבטים הקשורים לקרבות בין ראש הלשכה ליו"ר ועד מחוז תל אביב.

תגיות