אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחוצים בעבודה? צאו לחופשה - ותהיו יותר פרודוקטיביים לאחר מכן צילום: shutterstock

לחוצים בעבודה? צאו לחופשה - ותהיו יותר פרודוקטיביים לאחר מכן

טוני שוורץ, מחבר הספר "צורת העבודה שלנו לא עובדת", טוען שמעסיקים שרוצים עובדים טובים יותר צריכים לתת להם לעבוד פחות. לא מאמינים? גולדמן זאקס, פורד ואפל כבר אימצו את השיטה והגבירו את התפוקה

24.05.2011, 22:09 | סוכנויות הידיעות

רוצים להיות יעילים בעבודה? נוחו קצת. "העובדים בארה"ב צריכים לצאת לחופשות אם הם רוצים להגביר את התפוקה שלהם ועל המעסיקים להיות גמישים יותר במתן חופשות" - כך טוען טוני שוורץ, מנכ"ל דה אנרג'י פרוג'קט ומחבר הספר "צורת העבודה שלנו לא עובדת".

שוורץ אמר בתחילת השבוע שחברות רבות, ביניהן פורד מוטור, גולדמן זאקס ואפל, פנו לחברה שלו כדי שתסייע להם לספק לוחות זמנים גמישים וליברליים יותר לעובדים, וכתוצאה מכך התפוקה שלהן התגברה.

יותר מדי עבודה? זמן טוב לחופשה, צילטם: shutterstock יותר מדי עבודה? זמן טוב לחופשה | צילטם: shutterstock יותר מדי עבודה? זמן טוב לחופשה, צילטם: shutterstock

"הרעיון הוא שבני אדם לא נועדו לפעול כמו מחשבים, הפועלים במהירות גבוהה לפרקי זמן ארוכים ברצף", אמר. "נועדנו לעצור מדי פעם. לחשוב, לנשום. אין שום תועלת בחיים לקחת אוויר אם אי אפשר לנשוף אותו החוצה".

אפילו הפסקות קצרות במשך יום העבודה הן חיוביות אם הן מאפשרות לעובדים להתרענן. לטענת שוורץ, מעסיקים רבים טועים כשהם חוששים שהעובדים ינצלו מדיניות מסוג כזה או שטוב שיש עובדים שמתמכרים לאדרנלין המתפרץ בעבודה תחת לחץ. "למעשה, מביאים אנשים, שמים אותם בכוננות תמידית, מוודאים שכשמישהו עסוק הוא עסוק לגמרי, וכשהעובדים כבר בקושי יכולים לעמוד בעומס - יש להם מקום להתאושש", הסביר שוורץ.

באשר לעובדים, "אנחנו טועים כשאנחנו מעריכים מישהו לפי מספר השעות שהוא משקיע ביום במקום לפי ערך התפוקה שלו", הסביר שוורץ. "אם העובד יהיה אחראי ליצירת תפוקה בעלת בערך מסוים, ולפי זה הוא ימדד, אז המעסיק יתמקד במה שבאמת חשוב".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
זו בדיוק הבעיה של אמהות עובדות הייטק
עבור רב המעסיקים בהייטק בארץ, העבודה נמדדת לפי מספר שעות השארות במשרד, ולכן יש אפליה בהעסקת אמהות בחברות הייטק. היעילות, הידע המקצועי, הארגון ועמידה במשימות הן הגורמים המשפיעים על האפקטיביות של העובד, הרבה יותר ממספר השעות המופיעות בדו"ח הנוכחות החודשי. 8 שעות עבודה מרוכזות ביום, שוות יותר מ 12 שעות שמתבזבזות על הפסקות ארוכות וגלישה באינטרנט.
25.05.11
4.
אצלי הבוס לא מאמין בחופשות, אפילו לא בימי שישי -
אני מגיע לעבודה ל9 שעות כל יום, + 5 שעות בשישי. העיקר לסחוט כמה שאפשר עבור המשכורת הגלובאלית. אין לי חיים, מגיע גמור אחרי שעה וחצי נסיעה (פקקים) רק שבתות, גם אם הייתי רוצה ללכת לקנות איזה בגד או משהו, לא הייתי יכול כי הכל סגור בשבת. למי בכלל יש כח, עובדים עד גיל 67, יוצאים לפנסיה אנשים רקובים וזקנים בלי חשק לכלום, מחכים 3 - 10 שנים ומתים. איזה חיים עלובים יש לנו הפועלים הפשוטים.
אני  |  25.05.11
לכל התגובות