אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוריאה הצפונית מציגה: מחשבים באישור המפלגה הקומוניסטית צילום: בלומברג

קוריאה הצפונית מציגה: מחשבים באישור המפלגה הקומוניסטית

שידורי תעמולה, שבהם נראים פועלים כשהם מרכיבים מחשבים פרימיטיביים באופן ידני, חושפים פרטים חדשים על כלכלת המדינה המבודדת בעולם

25.05.2011, 15:05 | הראל עילם
קוריאה הצפונית מייצרת באופן מקומי סדרה של מחשבים אישיים - כך עולה משידורי ערוץ התעמולה הממלכתי. בתוכנית, ששודרה בזמן צפיית שיא, הצלמים ביקרו באחד המפעלים, שנמצא ככל הנראה לא רחוק מהבירה פיונגיאנג.

בתמונות ניתן לראות את הפועלים מרכיבים את המחשבים ביד, ללא כל אוטומטיזציה, מיכון או פס יצור. העובדים הרכיבו מחשבים ניידים פשוטים, המיועדים לתלמידים וסטודנטים, וכן מחשב שולחני הכולל מקלדת ועכבר ומיועד דווקא למדיה ולחיבור לטלוויזיה. חלק מהמחשבים המיוצרים במפעל כוללים דפדפן או חיבורי USB. ככל הנראה, המחשבים משתמשים במערכת הפעלה מקומית המבוססת על לינוקס.

בשידורים לא ציינו את המפרט הטכני של המחשבים, אבל ניתן לראות שהם אינם משתווים מבחינת חומרה לאלה המיוצרים בקוריאה הדרומית, במערב או אפילו בסין. הסוללה של המחשבים הניידים, למשל, מספיקה לשעתיים בלבד.

נציג המפעל, פאי מיונג-סוק, אמר בתוכנית: "אפשר להשתמש בהם (במחשבים השולחניים; ה.ע) על מנת לצפות במדיה וחומרים חינוכיים. למשל, אפשר לצפות בספרי לימוד ומילונים, לענות לשאלונים ומבחנים, לערוך טקסטים וללמוד שפות זרות". סביר להניח שהשימוש במחשבים מוגבל ביותר, ונועד רק למטרות שמאפשר המשטר.

מיונג-סוק הוסיף שכל רכיבי החומרה והתוכנה פותחו במקום. המפעל עובד בשיתוף פעולה עם חטיבת המחשבים של KCC, מכון המחקר המוביל במדינה, שפיתח בעבר מערכות הפעלה, מנועי חיפוש, תוכנות זיהוי קולי ועוד. יש לו משרדים בסוריה, סין ואיחוד האמירויות.

עובדי המכון ככל הנראה אחראיים למתקפת ההאקרים על הבנק הדרום-קוריאני נונגיהופ, שאירעה בתחילת החודש. ההאקרים התחברו מרחוק לשרתי הבנק, וגרמו לכך שמאות אלפי לקוחות לא יכלו לגשת לחשבונות שלהם במשך כמה ימים. בנוסף, ההאקרים מחקו את מאגר נתוני כרטיסי האשראי של מיליוני לקוחות. הממשלה בסיאול האשימה את המדינה הקומניסטית וקראה לו "להפסיק את הפעולות האגרסיביות באופן מיידי".

בשל המשטר הנוקשה בקוריאה הצפונית, רוב המדינות אינן מקיימות עמה קשרי מסחר. כתוצאה מכך היא נאלצת לפתח את רוב התוצרת שלה באופן מקומי, כולל כלי רכב ומכשירי סלולר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-3. א. תודה על ההפניה לויקיפדיה, אבל התכוונתי לסקירות יותר ברמת המיקרו, כמו הטעימה שקיבלנו
מהאייטם הזה. טעימה שרק גירתה את הדמיון. את ויקיפדיה כמובן שקראתי. אגב, אני רק רוצה לציין שזה נכון שכל מידע שנקבל יהיה מוטה במידת מה... ואולי אני טועה כאן וזה באמת המקור שהכי פחות יעוות/יפרשן את המידע שבידו (גם אם לא בכוונה אלא רק בגלל ראיית עולם וברירת הנתונים הנבחנים)... אבל כל הערך שם נכתב בהתבסס על מידע שמספק משרד ממשלתי במדינה עויינת לצ. קוריאה ובעלת אינטרסים להשפיע על העולם... ב. נו אז זו הנקודה שלי בדיוק. המדינה הייתה חלק מהעולם. פיסה בתצריף. ואז כאשר אותו העולם התפרק הפיסה נותרה בודדה כאי באוקינוס וכיום היא פחות או יותר מסתמכת רק על עצמה. (אם כי ישנם אינדיקציות שהיא מגששת קצת לעבר סין)... אבל מה? ריבונות אמיתית!
1  |  26.05.11
2.
דוגמא מאוד מעניינת למשק אוטרקי. כמה מדינות אנחנו מכירים שלא יושפעו ממשברים בכלכלה העולמית?...
משק שמסתמך על עצמו הוא אחת מאבני היסוד של מדינה עצמאית באמת. אחת כזו שלא מושפעת ממה יחליט העולם לגביו (למעט מצבי קיצון של עימותים צבאיים כמובן) ובעל ריבונות אמיתית. היה יכול להיות מאוד מעניין לקרוא סקירה מעמיקה של הכלכלה שלהם...
26.05.11