אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלחמה בינלאומית בפשעי מחשב? "בלי רוסיה וסין זה יהיה קשה" צילום: Shutterstock

מלחמה בינלאומית בפשעי מחשב? "בלי רוסיה וסין זה יהיה קשה"

בריטניה אשררה את אמנת בודפשט, שנועדה לחזק את שיתוף הפעולה העולמי בתחום. מומחים: בלי חתימת מוסקבה ובייג'ינג - אין לאמנה משמעות

26.05.2011, 10:40 | יוסי גורביץ

בריטניה אשררה השבוע את חתימתה על אמנת בודפשט, המיועדת לארגן שיתוף פעולה בינלאומי במלחמה בפשעי מחשב ובפשע מקוון. עם זאת, מומחים מזהירים כי העובדה שרוסיה וסין לא אשררו את האמנה הופכת אותה לחסרת משמעות - כך דיווח אתמול (ד') "הרג'יסטר". בנובמבר צפויה להתכנס בלונדון ועידה בינלאומית בנושא פשעי רשת.

האמנה נכתבה ב-2001, ונכנסה לתוקף ב-2004, אך בריטניה - שחתמה על האמנה עם יצירתה - לא אשררה את חתימתה עד לאחרונה. 30 מדינות, בהן ארה"ב, חתמו ואשררו את האמנה, אך 15 מדינות חתמו עליה ונמנעו מלאשרר אותה.

האמנה מיועדת לאפשר האחדה של החוקים הבינלאומיים בנושאי פשעי מחשב, וכן לעודד שיתוף פעולה בין ארגוני אכיפת חוק בתחומי הונאה ממוחשבת, פריצה למחשבים, הפצת חומרים פדופיליים והפרת זכויות יוצרים - כולן עבירות שמתבצעות לעיתים קרובות בידי פושעים ממדינות שונות המשתפים פעולה ביניהם.

בארה"ב נמתחה ביקורת רבה על האמנה, משום שהיא מאפשרת תיאורטית את הפעלת חוקי הסייבר של מדינה אחת במדינה אחרת. מתנגדי האמנה טענו כי באופן עקרוני, סין יכולה לדרוש להפעיל את חוקי הצנזורה שלה על מתנגדי משטר הפועלים בארה"ב, ואולי אף לדרוש מהממשל האמריקאי לעקוב אחריהם, בהתאם לחוקיה.

בנוסף, מזהירים מומחים כי מאחר שסין ורוסיה נמנעו מלאשר את האמנה, לא ניתן ליישם אותה בפועל: שתי המעצמות נחשבות לאחראיות לחלק ניכר מהפשיעה המקוונת בעולם. בין המומחים שמחזיקים בעמדה זאת ניתן למצוא את יבגני קספרסקי, מייסד החברה שפיתחה את האנטי-וירוס המצליח, ואת מנהל איגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי של האו"ם חמדון טורה.

בתוך כך, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון אמר אתמול לנשיא ארה"ב ברק אובמה כי ממשלתו תשתף פעולה באופן הדוק יותר עם וושינגטון בכל הנוגע לאבטחת רשת.

תגיות