אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפעל "ניסן" שבשדרות שוב עומד בפני סגירה: כ-100 עובדים יפוטרו צילום: ישראל יוסף

מפעל "ניסן" שבשדרות שוב עומד בפני סגירה: כ-100 עובדים יפוטרו

עובדי מפעל התעשיות הרפואיות בשדרות פתחו במאבק בעקבות סגירתו ביוני. הפסיקו את אספקת מוצרי החבישה לחדרי הניתוח בבתי החולים

29.05.2011, 12:00 | מיקי פלד

כ-100 עובדי מפעל ניסן תעשיות רפואיות בשדרות פותחים החל מהיום (א') במאבק בעקבות סגירתו הצפויה של המפעל בחודש יוני. העובדים הפסיקו את האספקה של מוצרי החבישה לחדרי הניתוח בבתי החולים. זאת, לאחר שההנהלה הודיעה לעובדים כי קיים מבוי סתום עם משרד הבריאות במגעים להצלת המפעל וכי המפעל עשוי להיסגר בקרוב. בימים הקרובים ייתכן מחסור במוצרי החבישה בביה"ח מאחר והמפעל הינו הספק העיקרי- כ-90% מהתצרוכת - של מוצרי חבישה לבתי החולים בארץ.

לפני כשנה הודיע הבעלים, חזי ניסן, על כוונתו לסגור את המפעל או למכור את פעילותו בגלל הפסדים. ניסן טען כי התחזקות השקל מול המטבעות הזרים פגעה מאוד בייצוא המפעל לאירופה, למרות שיש לו גם מפעל במזרח-אסיה שמייצא למערב אירופה. העובדים מצידם התאגדו בהסתדרות ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, קיים מגעים אל מול בעלי המפעל, מול נציגי שירותי בריאות כללית ומנכ"ל משרד הבריאות. ניסנקורן הגיע לסיכום עם משרד הבריאות והנהלת המפעל על הפעלתו עד חודש יוני 2011. במהלך תקופה זו היו אמורים הצדדים לקיים משא ומתן וחברת שראל, שרוכשת עבור בתי החולים הממשלתיים את הציוד הרפואי, שהייתה אמורה לבדוק אפשרות לרכישת המפעל. לאחרונה הגיעו הצדדים למבוי סתום ולכן פותחים העובדים היום במאבק. בנוסף להפסקת האספקה לחדרי הניתוח בביה"ח, מתכננים העובדים צעדי מחאה בהמשך.

ניסנקורן אמר היום כי "לא ייתכן שכ- 100 עובדים בשדרות ילכו הביתה בכזאת קלות. אני חושב שהמדינה צריכה להתגייס כדי לפתור את הבעיה". ניסנקורן הוסיף כי "צריך לזכור גם שמדובר במפעל חיוני כחול-לבן שמספק את מירב מוצרי החבישה לבתי החולים ולכן חשוב שהוא יישאר בארץ. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה במקרה חירום אם נזדקק למוצרי חבישה לחדרי ניתוח מחו"ל. אני קורא לצדדים לגלות אחריות ולחזור למסלול ההידברות כדי להציל את המפעל ולמנוע את פיטוריהם של העובדים".

יו"ר ועד העובדים, זינה שפדוב, אמרה כי "סגירת המפעל תהווה מכה קשה לעובדים שכולם תושבי האזור ויתקשו למצוא מקום עבודה חלופי. כל מה שאנו רוצים זה להמשיך להתפרנס בכבוד ולא לחיות בחשש תמידי של סגירת המפעל" עוד אמרה שפדוב: "לא ייתכן שהמדינה מרימה קמפיין של רכישת מוצרי כחול-לבן, אך במבחן התוצאה לא נלחמת להשאיר מפעל שקיים 20 שנה באזור פריפריאלי מוכה קסאמים ובוחרת להרים ידיים ולרכוש את מוצרי החבישה מסין".

טרם התקבלה תגובת ניסן.

תגיות