אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו מציג: הרפורמה בחינוך יוצאת לדרך צילום: אלכס קולומויסקי

נתניהו מציג: הרפורמה בחינוך יוצאת לדרך

במסיבת עיתונאים שנערכה היום במשרד ראש הממשלה בנוכחות שרי האוצר והחינוך הוצגה רפורמת "עוז לתמורה" שאמורה לחולל מהפך בבתי הספר התיכוניים; נתניהו: "המורים נותנים יותר ומקבלים יותר"

29.05.2011, 15:34 | ליאור בן דוד

ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך היום (א') מסיבת עיתונאים במשרד ראש הממשלה בנוכחות שר החינוך גדעון סער, שר האוצר יובל שטייניץ, הממונה על התקציבים אודי ניסן, הממונה על השכר אילן לוין ויו"ר ארגון המורים, רן ארז. במסיבה הוצג מתווה עקרונות מפורט ומוסכם ליישום רפורמת "עוז לתמורה" בבתי הספר התיכוניים.

הנקודות המרכזיות ברפורמה הן עלייה בשכר המורים, שינוי מבנה שבוע העבודה, דגש על מצוינות בהוראה הכולל קידום ותגמול על בסיס תפקיד, הערכה והישגים, יחס אישי לתלמידים ולמידה בקבוצות קטנות ושיפור התנאים הפיזיים והתאמת בתי הספר לרפורמה.

כפי שנחשף היום ב"כלכליסט", כל מורה שיצטרף לרפורמה יתחייב לעבוד 40 שעות בשבוע (בניגוד ל-24 היום) בתמורה לתוספת של 42 אחוז במשכורת. חלוקת השעות תהיה: 24 שעות פרונטאליות בכיתה, 6 שעות לימוד פרטניות לתגבור תלמידים מתקשים או לקידום תלמידים מצטיינים ו-10 שעות שהייה בבית הספר המיועדות לישיבות מורים, להכנת השיעורים ולבדיקת מבחנים.

 

בנאומו אמר נתניהו כי "ההסכם הזה עושה דבר שאני לא בטוח שאנשים מבינים את מלוא המשמעות שלו. היום מיסודי, תיכונים ועד לאוניברסיטאות אנחנו משדרגים את מערכת החינוך בישראל. הממשלה שמה את החינוך בראש מעייניה. העיקרון הראשון הוא שהמורים נותנים יותר ומקבלים יותר. העקרון השני הוא תגמול למצוינות. גם במענקים וגם בקידום מקצועי".

שר החינוך גדעון סער אמר כי "אנחנו מקווים לחתום על ההסכם הסופי כבר בשבועות הקרובים. אני משוכנע שמערכת החינוך תמצא במקום אחר לחלוטין בסוף הקדנציה הזאת".

שר האוצר יובל שטייניץ סיכם כי "הרפורמה הזאת עולה לנו כסף, אבל שווה זהב".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מערכת החינוך בארץ מזמן פשטה רגל
זה לא מתחיל בבי"ס אלא בגן ושם..........חגיגה גדולה!!! ראשית לפני ה"מבצעים" של הממשלה שלנו יש צורך לערוך אבחון פסיכולוגי לכל מי שרוצה להיות גננת/ מורה, לאחר הסינון הזה צריך להרוס את הקיים ולבנות מחדש. לא יעזור גם אם יוסיפו ל-100 שעות בשבוע, המערכת רקובה!
אמא , ת"א  |  29.05.11
5.
ל-3
תרשה לי לחדש לך. בבית ספר מאכילים לך ידע בכפית. אתה לא רוצה? ידחפו לך בכח,.. באוניברסיטה, רוצה לדעת משהו? תשאל, תברר, תתעניין לבד. לפני כל קורס יש לך רשימה של כל מה שאתה אמור לדעת. לא אוהב ללכת להרצאות? אין בעיה, יש אינספור כלים ללמידה, רק תרצה. אז בהחלט אין טעם להשוות. המימון שלהם מגיעה מהמחקרים והמאמרים שלהם, אז ברור שזה גם מה שמעניין אותם יותר. (כל מה שכתבתי נכון לתחום מדעים מדויקים לפי הבנתי בלבד :) )
yakov , rehovot  |  29.05.11
3.
אוניברסיטאות זה לא ישדרג בגרוש
רוב המרצים באוניברסיטאות, במיוחד הדוקטורים והפרופסורים, לא שמים פס קצוץ על הסטודנטים ועל ההוראה. הם כבר מזמן שכחו מה המשמעות של אקדמיה. הדבר היחיד שמעניין אותם זה המחקרים שלהם, המאמרים שלהם, והמימון שלהם. וכל השאר (החלק הבזוי של ההוראה) הוא מטרד עצום והם משקיעים בו מינימום, מתייחסים לסטודנטים כמו לג'וקים. חבל ועצוב אבל ככה זה ברוב האוניברסיטאות. הכל ממקומות רציניים כמו הטכניון וכלה בכאילו-אוניברסיטות כמו בר אילן.
מהנדס  |  29.05.11
לכל התגובות