אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות אסון פוקושימה: גרמניה תסגור את כל הכורים הגרעיניים עד 2022 צילום: איי פי

בעקבות אסון פוקושימה: גרמניה תסגור את כל הכורים הגרעיניים עד 2022

גרמניה אינה תלויה כמו יפן באנרגיה הגרעינית, והטכנולוגיה ככל הנראה מספקת כ-20% מהחשמל במדינה

30.05.2011, 10:20 | סוכנויות הידיעות
גרמניה תסגור את כל הכורים הגרעיניים שלה עד 2022, על רקע המשך המשבר הגרעיני ביפן, חודשיים לאחר רעידת האדמה והצונאמי. "לא יהיה סעיף להמשך", אמר שר איכות הסביבה הגרמני נורברט רוטגן, על פי דיווח בבי.בי.סי.

הממשלה הגרמנית החלה לבחון את תפקיד הכורים הגרעיניים בכל הנוגע לצרכי החשמל של המדינה, בעקבות המשבר שפרץ ביפן.

מפעילת הכורים היפנית ביחד עם הממשלה מתקשה להשתלט על המצב בכורים. על פי הדיווחים בתקשורת היפנית, טוקיו אלקטריק – מפעילת הכורים בפוקושימה – לא תצליח להשתלט על הכורים השנה. יפן עומדת כעת מול מחסור בחשמל, שכן האנרגיה הגרעינית סיפקה כ-30% מצרכי החשמל של יפן לפני האסון. גרמניה אינה תלויה כמו יפן באנרגיה הגרעינית, והטכנולוגיה ככל הנראה מספקת כ-20% מהחשמל במדינה.

במקביל, סין גם בוחנת מחדש את מדיניות האנרגיה הגרעינית שלה בעקבות האסון ביפן.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בחזרה לשפיות.
בסופו של יום, הנזק שגורם מתקן גרעיני, הוא אדיר ממדים מכל הבחינות, גם כלכלית, גם לסביבה ולבני אדם. מקרה יפן ממחיש זאת היטב, עד כמה הקטסטרופה יכולה להפוך לסיוט מתמשך. לכאורה השימוש באנרגיה גרעינית, חסכוני ונקי מזיהום, אך לאחר תקלה מוכח ההיפך מכך. ההיגיון מחייב סגירתם של כל המתקנים הגרעיניים, בכל העולם. זו רק שאלה של זמן, והאסון ביפן יחזור על עצמו גם ביפן ובעוד מדינות נוםפות. ההחלטה של גרמניה לסגור את הכורים הגרעיניים, היא החלטה נכונה ללא עוררין ויש לברך על כך.
30.05.11