אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר מזהיר: נפנה לביה"ד לעבודה נגד עיצומי הרופאים צילום: מיקי אלון

האוצר מזהיר: נפנה לביה"ד לעבודה נגד עיצומי הרופאים

במשרד האוצר מוחים על כוונת הרופאים להפסיק לעבוד שעות נוספות בבתי החולים החל מה-1 ביולי. הממונה על השכר באוצר אילן לוין: "אי אפשר להמשיך את הקרקס הזה"

30.05.2011, 12:02 | מיקי פלד

משרד האוצר מתכוון לפנות לבית הדין לעבודה נגד כוונת ההסתדרות הרפואית להפסיק לעבוד שעות נוספות בבתי החולים החל מה-1 ביולי. הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, אמר היום כי "אי אפשר להמשיך את הקרקס הזה, כי הצעדים שמתכוונים אליהם הרופאים הם לא-מידתיים. אם בימים הקרובים הרופאים לא ייסוגו מהדרישות הלא מתפשרות שלהם - נגיע לבית הדין".

השבוע: שביתות ברחבי הארץ הרופאים מחריפים את העיצומים המבוי הסתום במשא-ומתן מול משרד האוצר מביא את הרופאים להחריף משמעותית את העיצומים. בימים שני-רביעי יעבדו בתי החולים לסירוגין במתכונת שבת מיקי פלד, 2 תגובותלכתבה המלאה

באוצר מקווים כי בית הדין לעבודה לא רק ימנע את העיצומים המתוכננים מאותו מועד, אלא גם יעזור לפשר בין הצדדים ואולי להעביר את המשא-ומתן לבוררות, צעד שהאוצר מעוניין בו והרופאים מתנגדים לו.

המשא-ומתן בין הרופאים לאוצר התחיל לפני כשלושה חודשים ועד כה לא הצליחו הצדדים להתקרב באופן משמעותי בסוגיות המשמעותיות של תוספות השכר לכלל הרופאים, למתמחים, לרופאים בפריפריה ולרופאים במקצועות במצוקה של כח אדם.

בחודשיים האחרונים מנהלים הרופאים צעדים ארגוניים שונים, במהלכם מושבתים באופן חלקי פעילויות בתי החולים, בין אם על ידי הימנעות מפרוצדורות מסויימות כמו ניתוחים שאינם דחופים, או עבודה במתכונת שבת. באוצר אמרו כי לשם הפנייה לבית הדין הם מחכים למסמך של מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, שיפרט את הפגיעה בחולים בעקבות העיצומים.

לוין. "צעדים לא מידתיים", צילום: מיה קמפיאס לוין. "צעדים לא מידתיים" | צילום: מיה קמפיאס לוין. "צעדים לא מידתיים", צילום: מיה קמפיאס
 

8% נוספים לשכר

לוין אמר עוד, כי אם הרופאים יסכימו להתקנתו של שעון נוכחות בבתי החולים, האוצר יהיה מוכן לתת להם תוספת שכר של 8%, מעבר לתוספת של 19.8% לשכר שכבר הוצעה להם. תוספות אלו אמורות להיפרס, על-פי הצעת האוצר, על פני שמונה שנים. התוספת של ה-8% בנויה מתוספת על שעות נוספות, תורנויות וכוננויות, שלטענת האוצר מכיוון שיהיה ניתן לכמת אותן, הוא יהיה מוכן גם לשלם עליהן, וחלק נוסף הוא תשלום על שעות נוספות ותורנויות בעקבות מעבר הרופאים לשבוע עבודה של חמישה ימים, במקום שישה כיום.

החל מהיום (ב') נוקטים הרופאים בהחרפה של העיצומים, כאשר היום עובדים הרופאים בצפון הארץ במתכונת שבת, כולל מרפאות החוץ, אשפוז היום והמכונים השונים. מחר תהיה השבתה דומה בבתי החולים בדרום הארץ ובירושלים. ביום רביעי תהיה שביתה בבתי החולים במרכז הארץ וביום חמישי יהיו עיצומים במערך הניתוחי; יתבצעו רק ניתוחי הסרת גידולים (אונקולוגיה) וניתוחים דחופים. כל שאר הפעילות בבתי החולים מתבצעת כרגיל.

בתוך כך, סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן אמר היום בדיון בוועדת הכספים שהוא מגבה את כוונת האוצר לפנות לביה"ד.

מההסתדרות הרפואית נמסר בתגובה: "האוצר נזעק מהכרזת הרופאים לגבי הצעדים בחודש יולי כי הוא מבין שאם הרופאים יעבדו על פי התקן שהמדינה קבעה בעצם מערכת הבריאות הציבורית תקרוס ולכן הוא מרגיש שהוא במרוץ נגד הזמן. אבל אנחנו מרגישים שאנו במרוץ נגד הזמן כבר עשר שנים והסיבה היחידה שהמערכת לא קרסה עד כה כי ההסתדרות הרפואית והרופאים נטלו את האחריות ונשאו את תחלואי המערכת הציבורית על גבם. לצערנו מסתבר שהאוצר אינו מוכן לפתור את הבעיות של מערכת הבריאות ואינו מוכן להיכנס לרפורמה ממשית להצלת מערכת הבריאות הציבורית. בית הדין אינו איום עבורנו, נהפוך הוא, הר"י נוקטת בצעדים מתונים ובמשורה מתוך אחריות ציבורית וכי מובן שכשביה"ד ירד לעומקם של דברים ולאופן התנהלות המו"מ הוא יווכח שהאוצר לא זז מעמדותיו הראשוניות ולא מציע כל פתרונות של ממש לתחלואי המערכת (לגביהן אין חולק) בעוד הר"י התגמשה, הציעה פתרונות יצירתיים ואף הסכימה לחלק מדרישות האוצר מתוך מטרה אמיתית לחתום על הסכם ולהציל את מערכת הבריאות הציבורית".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
רופאים זוטרים עובדים הרבה ומרוויחים מעט, הבעייה שהבכירים תופסים טרמפ על העגלה.
למתמחים צריך לשלם שכר התחלתי שאפשר להתקיים ממנו וגם למצוא דרך לתגמל אותם על השעות המרובות. הם גם לא אלו שמתנגדים להחתים כרטיס בכניסה וביציאה מהעבודה. הבעייה היא הרופאים הבכירים שתפסו טרמפ על המאבק הצודק של הזוטרים: הם מקבלים משכורת יפה מאוד מבית החולים בלי לעבוד קשה מדי. זה קורה כשהם בעצם לא נמצאים שם ודורשים שכר כאילו היו בעבודה. חוסר הבקרה על נוכחות מאפשר להם להזניח את החולה הפחות אמיד ששוכב אצלם במחלקה ובעצם לצאת בלי שאף אחד ידע לטפל בחולים פרטיים אמידים יותר, ועדיין לקבל את המשכורת הגבוהה כאילו עבד בבית החולים באותו זמן, בנוסף לתשלום מהחולה הפרטי. והחולה של בית החולים שהוא מזניח? כנראה מת בנתיים. תנו לזוטרים מה שמגיע להם, אבל אל תתנו לכל מיני "רופאים עסקנים" בכירים שמתנגדים לשקיפות ובקרה לתפוס טרמפ על העגלה הזו.
אמיר , פ"ת  |  30.05.11
לכל התגובות